Başkan Develioğlu'ndan, darbe girişimiyle ilgili yazılı açıklama...

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Develioğlu'ndan, darbe girişimiyle ilgili yazılı açıklama...

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Develioğlu'ndan, darbe girişimiyle ilgili yazılı açıklama...
30 Temmuz 2016 - 17:52 - Güncelleme: 11 Ağustos 2016 - 00:48
Reklam

15 Temmuz gecesi yapılan bu hain kalkışmaya direndik, bu güce boyun eğmedik, bu işgale izin vermedik, diyen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu darbe girişimiyle ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

Siyasi tarihi askeri darbelerle lekeli Türk siyaseti, 15 Temmuz akşamı ağır bir darbe daha aldı. 
Türk Silahlı Kuvvetleri içine çöreklenmiş hain bir çete, tarihin asla affetmeyeceği bir ihanette bulundu. Kışlalardan çıkardığı tanklarla, havalandırdığı jetlerle, uçurduğu helikopterle ve asker kıyafeti giymiş hainlerle ülkemizin varlığına kast edecek bir imha ve işgal girişimine başladı. 
Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, seçilmiş devlet adamı ve siyasetçilerimizin üzerine suikast timleri gönderdi. Komuta kademesini esir alıp, ülkemizin gözbebeği kurumlarımıza en ağır silahlarla saldırdı. Savaş şartları içerisinde düşman kuvvetlerinin bile tevessül edemeyeceği bir alçaklıkla milli iradenin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladı. Milli iradeye el uzatmak istedi. Sivil halkın üzerine acımasızca bombalar, mermiler yağdırdı. Tek kaygısı memleketi olan yüzlerce vatandaşımızı katletti. Binlercesini yaraladı. Sokaklarımızı savaş meydanlarına, kurumlarımızı harabeye, yüreklerimizi yangın yerine çevirdi.
Zihnimizde geçmişin acı hatıraları vardı.  Nice ihtilaller, darbeler yaşamıştık. Ama böylesi bir gözü dönmüşlüğü ve ihaneti ilk defa görüyorduk. 
O gece anladık ki; bu işgal ve vahşetin içinde bizden gibi görünüp sinsice pusuya yatan, hain emellerin hayaliyle kılcal damarlarımıza kadar çöreklenen, yıllarca masum Anadolu halkının hamiyet duygularını sömüren  bir kirli yapı, emperyalist güçlerin maşası olmuş FETÖ-PDY adında bir ihanet şebekesi varmış.  
Türkiye'mizin çevresindeki ateş çemberine rağmen, son on dört yılda global bir güç olması, Ak Parti iktidarıyla yakaladığı istikrar ortamında devasa yatırımlara imza atması, milli politikalar çizmeye başlaması birilerini ve bir yerleri fena halde rahatsız etmiş. 
Bizi yeniden hükümranlık altına almaya, yeniden diz çöktürmeye karar verip bu ihanet fırtınasını estirmişler...
15 Temmuz gecesi yapılan bu hain kalkışmaya direndik, bu güce boyun eğmedik, bu işgale izin vermedik... Ne kadar büyük bir millet olduğumuzu,  bir araya gelip kenetlendiğimizde, güçlü ve kararlı bir lidere sahip olduğumuzda ne destanlar yazabileceğimizi bir kez daha gösterdik. 
Şanlı tarihinde Çanakkale gibi binlerce destanı olan necip milletimizin yeni destanlar yazmakta ne kadar mahir olduğunu bütün dünyaya gösterdik.
Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın bir işaretiyle, bütün Türkiye gibi Bahçelievler'imizin aziz insanları da bu destanda unutulmaz mısralar yazdı. Devlet-millet bütünleşmesiyle al bayrağa sarılıp sokakları gelincik tarlasına çevirdi.
Belediyemiz iş makinelerini caddelere sürdü. Gözü dönmüş ihtilalcilerin kirli amaçlarını engellemek için havalandıracağı helikopterleri havalandırmadı, tanklarını yürütmedi. İnsanlarımız, isyancıları boğmak için sel gibi sokaklara aktı. Emniyet teşkilatımızın fedakar mensupları ile el ele vererek bir büyük felaketi önledi.
Demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacak o direniş gecesinde Bahçelievler'den altı şehit, yüzlerce yaralı verdik. Onları asla unutmayacağız. Makamları cennet olsun.
Demokrasi ve bağımsızlık nöbetimiz 15 Temmuz'dan bu yana aralıksız devam ediyor. Şirinevler Fetih Caddesinde, Emniyet Müdürlüğümüzde, Kocasinan ve 75. Yıl Karakollarının önünde binlerce insan sabahlıyor.  Siyasi Partiler, Sivil toplum örgütleri, dernekler, yazarlar, sanatçılar, gazeteciler, çeşitli kurum ve kuruluşlar bu kutlu nöbette el ele veriyor...
Meş'um darbenin ertesinde Belediye Meclis üyelerimiz (İktidar ve Muhalefetiyle) ortak bir karar alıp darbeyi lanetledi. Aynı şekilde Belediyemizde bir araya gelen siyasi partilerin ilçe başkanları kararlı bir duruş sergileyerek ortak bir deklarasyon yayınladı.
Bu tarihi sınavda topyekun ayağa kalkan asil milletimizi bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Birlik ve beraberlik içinde demokrasiye sahip çıkan tüm siyasi partilerimize, kamu kurumlarımıza, dernek, vakıf ve teşkilatlarımıza tüm televizyon kanallarına, cesurca yayın yapan medyamıza teşekkür ediyorum. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlik diliyorum. 
Osman DEVELİOĞLU
Bahçelievler Belediye Başkanı

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum