Bahçelievler'de darbe girişimini değerlendirdi

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Bahçelievler ilçe örgütüyle bir araya geldi, darbe girişimini değerlendirdi.

Bahçelievler'de darbe girişimini değerlendirdi

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Bahçelievler ilçe örgütüyle bir araya geldi, darbe girişimini değerlendirdi.

Bahçelievler'de darbe girişimini değerlendirdi
30 Temmuz 2016 - 17:14 - Güncelleme: 31 Temmuz 2016 - 16:09
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan başkanlığında partililerle bir araya geldi. 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimiyle ilgili partililerle söyleşi yapan Engin Altay, 24 Temmuz'da yapılan mitingde gösterdikleri katılımdan dolayı teşekkür etti.
15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi diğer darbelerden farklı nitelikteydi, diyen CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, "Türkiye'de bundan sonra hiçbir şey eski gibi olmaz. Darbe yapanlara bakıyorsun, yobazlar. Cumhuriyeti, laikliği içselleştirememişler. Darbe yapılan tarafa bakıyorsun onlar da aynı. Gericilerle, gericiler arasında bir hesaplaşma görüyoruz. Kanlı bir kavgaya tanıklık ettik. Neden başarısız, oldu; Milletin, meclisin ve medyanın tutumu bu sıkıntılı süreci en az hasarla atlatmamıza sebep oldu. Darbe meclise değil, parlamenter sisteme değil kaçak saraya da yapılsa bizim karşı çıkmamız lazım" dedi.
Engin Altay, konuşmasına şöyle devam etti; "Cumhuriyet Halk Partisi 66 yıl hiç iktidar olmadı ama Türkiye'nin güvenlik sigortası olduk. Bu devleti, bu ülkeyi, bu milleti seviyoruz ama siyasi partiler iktidar olmak için vardır. Anayasa kurucu iradeyi, felsefeyi barındırmıyorsa bu meşru değil. Değiştirmeye çalışırsan sonrası iç savaştır. Yüksek hassasiyetimizi muhafaza etmeliyiz. Değişen dünyaya, toplumsal sürece entegre olmamız lazım.
Bu darbeden CHP ve Türkiye lehine önemli çıkarımlar yapmamız lazım. Önümüzdeki yeni süreçte doğru politikalarla yolumuza devam etmeliyiz. Üç şeyi yapıp, üç şeyi de yapmayacağız.
Hükümet, devlet, millet darbecilerle en acımasız şekilde hesaplaşacağız. Eş zamanlı toplumsal normalleşmeyi tesis edeceğiz. Yasal düzenlemelerle demokrasimizi güçlendireceğiz. Kurunun yanında yaşın da yanmaması için tedbirler alacağız, refleksler göstereceğiz. Şu üç şeyi de yapmayacağız; Yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayacağız. Bu bir fırsat. İnanç eksenli siyasetin sıfırlanması lazım. Irk, etnik aidiyet siyasetinin bitmesi lazım. Üçünü de kullanan yada sadece birini kullananlar var. Bu üç şey varken Türkiye'yi demokratikleşme şansımız yok."

ÖRGÜT BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Bahçelievler il örğütünün büyük ilgi gösterdiği toplantıya; CHP YDK Üyesi Turan Aydoğan, YDK üyesi Ahmet Zeytünlü, İ.B.B.Meclisi Üyesi Fatih Üstünbaş, Eski İlçe Başkanlarından Rıza Akpolat, ve Seyit Ali Aydoğmuş, Belediye Meclis Üyelerinden, Nazife Koçyiğit Aktaş, Fevziye Yalçın, Sait Akkuş, Yalçın Avcı, İlçe yöneticilerinden Güler Bekçi, Elif Yılmaz, Seda Sümer, Ufuk Çiçek, Ufuk Emre Bektaş, Mecit Çakir, Gençlik Kolu Başkanı Berkan Erdoğan ve Zafer Kapdan, Mulayim Yalcın, Süleyman Şafak, Akın Yıldız, Tuna Akın Dollun, Demet Ağay gibi önemli isimlerde katıldı. 365/Melek Bayhan


YORUMLAR

  • 0 Yorum