Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı açıldı

Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı’nın açılışında muhalefete yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dertliyiz, dertli. Bunlara gereken dersi 31 Mart akşamı verelim” dedi.

Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı açıldı

Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı’nın açılışında muhalefete yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dertliyiz, dertli. Bunlara gereken dersi 31 Mart akşamı verelim” dedi.

Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı açıldı
10 Mart 2024 - 21:42 - Güncelleme: 10 Mart 2024 - 23:45
Reklam

Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Bağcılar'da Molla Gürani İstasyonu'nda düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un ulaşımını rahatlatacak bir projenin açılışı nedeniyle vatandaşlarla bir araya geldiklerini, metro ve raylı sistem çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, kurdele kesimi sırasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eski TBMM Başkanı ve Başbakanlardan Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ile belediye başkanları da eşlik etti.

BUNLARA GEREKEN DERSİ 31 MART AKŞAMI VERELİM
Konuşmasında; İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimini eleştiren Erdoğan, “Şu andaki belediye acaba kaç tane metrobüs hattı yaptı? Nereye kadar metrobüs hattı uzadı? Hiçbir şey duydunuz mu? Yok. Yapmaz ve yapamazlar. Sadece yalan. Metrobüsü İstanbul'un hayatına kazandıran kim? AK Parti, AK Belediyecilik. Aynı şeklide bütün metro hatlarını yapan yine AK Parti, yine bizim belediyelerimiz. Ve belediye başkanlığımdan başlayan bu süreçte Kadir Bey'le devam eden süreç ve ondan sonra yine Mevlüt Bey'le devam eden süreç ve biz gittik, geldi 5 yıl en ufak bir şey yok. Yahu Çam ve Sakura Hastanesi'nin yolunu yapmadı, yolunu. 'O yolu peki kim yaptı Sayın Cumhurbaşkanım?' derseniz, biz yaptık. Ulaştırma Bakanlığına talimat verdim. Çam ve Sakura Hastanesi'nin yolunu da yine biz yaptık. Ya ne işe yarıyorsun? 'Şunu da ben yaptım.' de. Yok. Metro hattımızın İstanbul'un en yoğun yerleşim alanlarının olduğu bölgede ulaşım noktasında çok ağır bir yükü alacağına inanıyoruz. Bunları söylerken İstanbul'un dışından birisi olarak değil, bir İstanbullu olarak söylüyorum. Burada doğmuş, burada büyümüş bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Dertliyiz, dertli. Bunlara gereken dersi 31 Mart akşamı verelim diye söylüyorum” diye konuştu.

BAĞCILAR- BAKIRKÖY SAHİLİ ARASI 13,5 DAKİKA
Özgürlük Meydanı istasyonunda Marmaray ile Bakırköy istasyonunda ise İDO deniz otobüsleriyle entegre olan proje ile ilgili verilen bilgilere göre; 8,4 kilometre uzunluğundaki metro hattında özgün mimari tasarımlara sahip 7 istasyon bulunuyor. Hattaki 7 istasyonda toplam 105 bin metrekare kapalı alan ve çevre düzenlemesi yer alırken, tren saatte 80 kilometre hıza ulaşabiliyor. Günde 1 milyon yolcuya hizmet etmesi beklenen hat sayesinde Bağcılar'dan Bakırköy Sahili'ne ulaşım 13,5 dakika sürerken, bir saatte tek yönde 70 bin yolcu seyahat edebilecek. Metro hattında Bağcılar Kirazlı-Molla Gürani-Yıldıztepe-İlkyuva-Haznedar-İncirli-Özgürlük Meydanı-Bakırköy Sahil istasyonları yer alıyor.  >365/Haber Merkezi 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum