OF KIYIDER Başkan Karaman'ı ağırladı

Kısa bir süre önce kurulan ve yaptığı etkinliklerle adından söz ettirmeyi başaran Trabzon Of Kıyıboyu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ile çok sayıda önemli ismi misafir etti.

OF KIYIDER Başkan Karaman'ı ağırladı

Kısa bir süre önce kurulan ve yaptığı etkinliklerle adından söz ettirmeyi başaran Trabzon Of Kıyıboyu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ile çok sayıda önemli ismi misafir etti.

OF KIYIDER Başkan Karaman'ı ağırladı
23 Kasım 2016 - 16:10 - Güncelleme: 23 Kasım 2016 - 16:12
Reklam

Of Kıyıboyu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği(OF KIYIDER), yaptığı etkinlik ve çalışmalarla dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Önümüzdeki günlere ilişkin çalışmalar hazırlayan Of Kıyıboyu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, son olarak düzenlediği kahvaltıda da önemli isimleri ağırladı.
Başkan Ali Karaca öncülüğünde dernek merkezinde gerçekleştirilen kahvaltıya; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Güngören Kaymakamlık Özel Kalem Müdürü Halit Seyyar, İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği ve aynı zamanda Bahçelievler Trabzonlular Derneği Başkanı Selami Aykut, Of- Hayrat Derneği Başkanı Mustafa Saral, Güngören Trabzonlular Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz Hacıhasanoğlu, Uğurlu Derneği Başkanı Yaşar İlhan, Cumapazarı Derneği Başkan Yardımcısı Abdullah Koç ve dernek üyeleri katılım sağladı.

OFLULAR ZORU SEVER VE BAŞARIR
Yapılan ikramların ardından Kaymakam Dervişoğlu ile Belediye Başkanı Karaman arasında başlayan koyu sohbete, dernek üyeleri de eklenince sohbet uzadıkça uzadı. Gündeme dair kısa konuşmalar yaparak, dernekçiliğin ne kadar önemli bir sivil toplum örgütü kurumu olduğunu hatırlatan Başkan Şakir Yücel Karaman, “Dernekçilikte ana hedef eğitim olmalıdır. Ne kadar çok öğrenci okutursanız o kadar çok geleceğe yatırım yapmış olursunuz. Bölgede üç yüze yakın dernek var. Ama bunun yarısı faal durumda. Son yıllarda dernekçilik kültürüne olan artışların karşısında taleplerine yetişmeye çalışıyor, hepsini yapamaya gayret ediyoruz. Ancak birçok derneğin kahvehaneden farkı yok. Kıyıboyu Derneği ise yeni açılmış bir dernek ve yeni bir yapılanma var. Arkadaşlarımız gönül vermiş işe başlamışlar, başarılar diliyorum. Oflu çok arkadaşım var ve Oflular zor işleri sever ve başarırlar. Bu işi de rahatlıkla götürürler” diyerek sözlerini tamamladı.

KAYMAKAMIN ANISI KAHKAHALARA BOĞDU
Kahvaltı sonrası sohbette anılar, fıkralar, kahkahalar da havada uçuştu. Kıyıboyu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin üyesi Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu,  Belediye Başkanı Karaman  ve davetlilerle yakın zamanda yaşadığı bir anısını  anlattı. Davetlileri kahkahaya boğan Kaymakam Dervişoğlu, anısını şu sözlerle anlattı.“Yakın zamanda Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun Maltepe’de düzenlediği Trabzon günlerine de biz katılım sağlayarak, destek verdik. Sayın Trabzon vali yardımcımızla sohbet ederken 15- 20 kişilik gurubun üzerimize doğru geldiğini gördük ve onları durdurun temsilci olarak birkaç kişi gelsin sorunlarını dinleyelim dedik. İçlerinden dört kişi geldi yanımıza, Vali yardımcımız ne sorununuz var dedi kendilerine. Tonyalı olduklarını ifade eden grup biz Tonya’ya Çimento Fabrikası istemiyoruz diyerek şikâyetlerini dile getirdiler. Vali yardımcısı da eee ne güzel oraya aş gelecek, iş gelecek, para kazanacaksınız diye cevap verince, Tonyalı guruptan biri öne çıkarak ‘Sayın valim zaten iyi bir şey olsa idi o fabrikayı Oflular bize bırakmazdılar dedi. Orda gülmemek elde değildi.” 365/Sadullah Dervişoğlu

OF KIYIDER Başkanı Ali Karaca, Belediye Başkanı Karaman’a, “Of’un destanı” adlı şiir tablosu ile kendi yazdığı “İstanbul’un fethi” kitabını hediye etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum