Kızılay'ın ilk kadın başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz oldu

Kızılay'ın yeni başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz oldu. Oyların tamamını alarak genel başkanlığa seçilen Yılmaz, 155 yıllık kurumun ilk kadın başkanı oldu.

Kızılay'ın ilk kadın başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz oldu

Kızılay'ın yeni başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz oldu. Oyların tamamını alarak genel başkanlığa seçilen Yılmaz, 155 yıllık kurumun ilk kadın başkanı oldu.

Kızılay'ın ilk kadın başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz oldu
10 Temmuz 2023 - 10:01 - Güncelleme: 13 Temmuz 2023 - 02:03
Reklam

Kızılay’ın olağanüstü genel kurulu Ankara’da Kızılay’a ait Etimesgut yerleşkesinde gerçekleştirildi. Yurdun dört bir yanından gelen Kızılay delegelerinin oy kullandığı Olağanüstü Genel Kurulda, geçerli oyların tamamını alan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Genel Başkan seçildi. Yılmaz, 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın Genel Başkanı olarak da tarihe geçti.

Kızılay’ın iyilik yolcuğunu sürdürecek olan yeni yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajı eşliğinde ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu’nun da katılımıyla Kızılay’ın Ankara’daki Etimesgut Yerleşkesinde ‘Daima Türkiye Daima Kızılay’ sloganıyla gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul’da belirlendi. Kızılaycılık ruhunu yansıtan ve birlik atmosferinde gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul’da, Türkiye genelindeki Kızılay şubelerinden gelen delegelerin kullandığı oylarla yeni Genel Başkan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz oldu. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz konuşmasında Kızılay’ı bir kariyer değil, bir emanet olarak gördüklerini ve bu emanette 155 yılın birikimi, Kızılay’dan fayda görmüş öksüzün, yetimin, mazlumun ve muhtacın duası olduğunu söyledi.

ERDOĞAN: “KIZILAY’A SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”
Video mesajında Türk Kızılay’ın ülkemizin iftihar vesilesi olarak 155 yıldır dünyanın dört bir tarafında insani yardım çalışmaları yürüttüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti: “Kızılay’ımızın simgesi olan kırmızı hilal herhangi bir sebeple dara düşen tüm mazlum ve mağdurlara umut aşılıyor, yüreklerine inşirah veriyor. Kurumumuz başarılı faaliyetleriyle bir buçuk asrı aşan köklü birikimi, tecrübesi, yetişmiş personeliyle çok önemli bir boşluğu doldurmaktadır. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Kızılay’ımız ilk andan itibaren deprem bölgesinde yerini aldı. Fedakârlık timsali Kızılay personelimiz bir cana daha ulaşmak, bir ihtiyaç sahibinin daha elinden tutmak, afetzedelerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek için gerçekten olağanüstü çaba harcadı. Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz, Kızılay’ın bu gayretlerinin en yakın şahididir.”

Hizmetlerinde Kızılay’ın her zaman yanında olacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet millet kaynaşmasının vücut bulmuş hali olan Türk Kızılay’a sahip çıkmak tüm kesimleriyle 85 milyon olarak hepimizin görevidir. Siyasi çıkar hesabıyla Kızılay’ın yıpratılmaması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Kızılay mensuplarımızın da görevlerini yerine getirirken taşıdıkların ağır mesuliyetin şuuruyla hareket etmesi aynı derecede önemlidir. Her türlü takdir duygusunun üzerindeki çalışmaları için her kademedeki Kızılay personelimize ve Kızılay gönüllülerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra çok daha büyük başarılara imza atacağına inandığım Türk Kızılay Derneği’mizin Olağanüstü Genel Merkez Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“BU EMANETTE DÜNYADA YARDIM BEKLEYEN İNSANLARIN UMUDU VAR”
 155 yıllık merhamet çınarı Kızılay’ın olağanüstü genel kurulunda bir araya geldiklerini ifade eden Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz da “Biz Kızılaycılar olarak milletimiz için ayağımızı sağlam bastık ve Kimseden taltif beklemeden, kim ne diyor diye bakmadan, yalnızca Allah rızası için iyilik yapmaya, yardıma koşmaya, gece gündüz çalışmaya devam ettik. Gönüllü ordumuzla, çalışanlarımızla nefesimizin yettiği son ana kadar depremzede kardeşlerimizin yanından ayrılmadık. Bugün hala bölgede yaraların sarılması için özverili yol arkadaşlarımız depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyorlar. Bugün de olağanüstü genel kurulumuzla bir bayrak değişimi yapıyoruz. Biz Kızılaycılar olarak biliriz ki bizler hangi görevde olursak olalım Kızılaycılık ruhu bakidir, devam eder. Bizler Kızılay’ı bir kariyer değil, bir emanet olarak görürüz. Kızılay hepimizin emaneti. Bu emanette 155 yılın birikimi, bu kurumdan fayda görmüş öksüzün, yetimin, mazlumun ve muhtacın duası var. Bu emanette bugün ve gelecekte, ülkemizde ve dünyada yardım bekleyen insanların umudu var. Hepimizin önceliği bu emanete sahip çıkmak. Hepimiz biliyoruz ki, ülkemizin dört bir yanında, dünyanın mazlum coğrafyalarında bizi bekleyenler var. Ve bizler, bizi bekleyenlerin gözünü yolda bırakmamaya kararlıyız. Gücümüz yardımseverlerin desteği, ihtiyaç sahiplerinin duasıdır. Buradan bir kez daha gönlü geniş bağışçılarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

ESKİ BAŞKAN KEREM KINIK’TAN VEDA
Kızılay’ın Olağanüstü Genel Kurulu’na katılan eski Genel Başkan Kerem Kınık ise büyük bir ailenin gönüllü neferi olarak her zaman katkı vereceğini ifade ederek, “Bugün gururla söylüyorum ki ben, 2015 yılında almış olduğumuz Kızılay yönetiminin ekonomik büyüklüğünü 30 kat büyüterek yeni genel başkanımıza inşallah devrediyoruz. Binlerle sayılı olan gönüllülerimizi yüzbinlerle sayılı gönüllülere coşturarak çıkartmış bir hareket olarak teslim ediyoruz. Bugün on binlerle sayılı olan bağışçılarımızı her yıl 3 milyonu aşkın bağışçının bağış yaptığı, dünyanın en fazla sayıda insanının bağış yaptığı sivil toplum kuruluşu itibarıyla Allah’a hamdolsun genel başkanımıza devrediyoruz. Planlarımız var, programlarımız var. Bu yürüyüş hiçbir zaman durmayacak biliyorum. 2015 yılında olağanüstü kongrede beraber seçildiğimiz Prof. Fatma Meriç Yılmaz arkadaşımızla, hocamızla beraber bu büyük değişim sürecinin içinde beraber olduk” dedi. Kınık, sözlerini, “Devletimiz var olsun, Kızılay’ımız var olsun. İnsanlığın son ıstırabı dinene kadar bu yürüyüş hep büyüyerek devam etsin” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum