CHP'li milletvekili Abdüllatif Şener Bağcılar'da partililerle buluştu

Bağcılar’da konuşan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, hükümetin ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi, “Ekonomide bunlar dünyanın en başarısız hükümeti. Gece gündüz faize kızdığına da bakmayın. Sayın Erdoğan faizin ve faizcinin dostudur” dedi.

CHP'li milletvekili Abdüllatif Şener Bağcılar'da partililerle buluştu

Bağcılar’da konuşan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, hükümetin ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi, “Ekonomide bunlar dünyanın en başarısız hükümeti. Gece gündüz faize kızdığına da bakmayın. Sayın Erdoğan faizin ve faizcinin dostudur” dedi.

CHP'li milletvekili Abdüllatif Şener Bağcılar'da partililerle buluştu
01 Aralık 2018 - 01:18 - Güncelleme: 01 Aralık 2018 - 01:22
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Doç. Dr. Abdüllatif Şener, Bağcılar’da partililerle buluştu. CHP Bağcılar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Ekonomi ve Siyaset’ başlıklı panele katılan Akademisyen ve siyasetçi Abdüllatif Şener açıklamalarıyla, eski partisi olan AK Parti’ye yüklendi.

Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen panelde konuşan 58. Hükümet ve 59. Hükümet Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, iktidarın ekonomi yönetimine tepki gösterdi, ciddi iddialarda bulundu. CHP İlçe Başkanı Murat Sönmez’in moderatörlüğündeki panelde; ülkenin ciddi bir krize sürüklendiğini savunan Abdüllatif Şener, “Esnaf zor durumda, çiftçi zor durumda, vatandaş borç batağında. Türkiye’de hayvancılık batırıldı. Beladan kurtulmak isteyen iş adamları fabrikalarını yakıyor. Oğluna pantolon alamayan baba intihar ediyor, iş bulamayan başka biri yine intihar ediyor. Hazineyi birilerinin ceplerine boşaltıyorlar. Rant peşinde koşanlar kazanıyor. Köprü yapıyorlar, araç garantisi veriyorlar. Hastane yapıyorlar, hasta garantisi veriyorlar. Buraları yapan adamlara bankalardan kredi verdirdikleri yetmezmiş gibi, verdikleri garanti tutmayınca da hazineden bu adamlara para aktarıyorlar. Sonra devletin kasasından para çıkmadı diyorlar. Bu memleket niye bu hale geldi? Bunları konuşmak lazım” şeklindeki tepkilerle sözlerine başladı.

2018/12/2018-12-01-01-21-14.jpg

HEM YAŞAYANLARI HEM MEZARDAKİLERİ SOYDULAR
Salondan zaman zaman iktidara yönelik yükselen tepkilere de, “Ben bilirim kendi adamımı. Bana mı öğretiyorsunuz?” şeklinde gülümseyerek karşılık veren CHP’li milletvekili Abdüllatif Şener, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidar dönemlerinin özelliği şu; geçmiş iktidarlar fabrika kurmuşlar, tesis kurmuşlar. Bu iktidar da bu kurulan kuruluşları satmış ve onları da harcamış. Mevcut iktidar yaşayanların kazançlarından aldığı vergileri harcıyor. Yani yaşayanların kazancını harcıyorlar. Geçmişte yapılanlarını da satıp, mezarda olanların kazanımlarını da harcıyorlar. Bu kadarla da yetinmiyorlar. Bu iktidar diğer iktidarların kullanmadığı bir parayı da kullanıyor. Henüz doğmamış çocuklarımızın, torunlarımızın henüz kazanmadıkları parayı da harcıyorlar. Borçlanıyorlar. Uzun vadeli borçlar bunlar. Böyle bir yapıyı hiçbir yerde göremezsiniz. Hem yaşayanları soyacaksın, hem mezardakileri soyacaksın, hem doğmamışları soyacaksın. Olmaz demeyin oluyor” şeklinde konuştu.

2018/12/2018-12-01-01-21-16_1.jpg

KRİZİN SORUMLUSU SOĞANCI DEĞİL MEVCUT İKTİDARDIR
“Bütün yaşananlara rağmen; ‘Krizin sorumlusu ben değilim’ diyor” ifadelerini kullanarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine gönderme yapan Şener, “Sorumlusu esnaf diyor, soğancılar diyor, patatesçiler diyor. Hızını alamıyor, dış güçler diyor. Bunun hiçbir mantığı yok. Sürekli suçu başkalarına atmak için uğraşıyor. Ekonomi kötüye gidiyorsa, bunun bir numaralı sorumlusu; siyasi iktidardır. Yanlış uygulanan ekonomik politikalardır. Önce Amerika’yı öne sürdüler. Rahip Brunson dediler. Hani bırakıldı, neden kriz bitmedi?” diye sordu.

2018/12/2018-12-01-01-21-16.jpg

SAYIN ERDOĞAN FAİZİN VE FAİZCİNİN DOSTUDUR
Döviz artışı ve enflasyona da değinen ve sık sık ekonomiye ilişkin rakamlar paylaşan Şener, “2002-2007 arasında ben ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı idim. Ben başladığımda dolar 1 lira 60 kuruştu. 2007’de bırakırken 1 lira 10 kuruşa düştü. Ben bıraktıktan sonra bakın tablolara, 2008’in başından itibaren bugüne kadar dolar, döviz hep arttı. 5 kattan daha fazla arttı. 2004 yılında tek haneli rakamlara getirmiştik enflasyonu da. Sonra yanlış yönetimleri nedeniyle enflasyon arttı. Dünyadaki en büyük enflasyonlardan biri Türkiye’dedir. Bu demek ki; bunlar dünyanın en başarısız hükümeti. Son çeyrek asrın en faizci iktidarı da; yine mevcut iktidardır. En faizci hükümet başkanı da; Sayın Erdoğan’dır. Gece gündüz faize kızdığına bakmayın. Faizin ve faizcinin dostudur. Daha kısa bir zaman önce %8 gibi olan faiz, %25’lere çıktı. Düşüreceğim deyip duruyor, faiz tırmanıyor. Bunlar dünyanın en büyük faizi ile gittiler, dışarıdan borç dolar getirdiler. Bütçede en fazla yaptıkları ödemelerden biri de faizler” ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi

2018/12/2018-12-01-01-21-15.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum