Bu hafta vizyona giren filmler- 30 Kasım 

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 30 Kasım 

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete 365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 30 Kasım 
30 Kasım 2018 - 22:07 - Güncelleme: 06 Aralık 2018 - 19:22
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta vizyona; 2 yerli, 5 yabancı olmak üzere 7 yeni film girdi. 

İşte 30 Kasım’da vizyona giren filmler;


1) Örümcek Ağındaki Kız (The Girl in the Spider's Web)
Tür: Dram, Gerilim, Suç
Yapımı: 2018 – ABD
Yönetmen: Fede Álvarez
Senaryo: Steven Knight,  Fede Álvarez,  Jay Basu
Yapımcı: Scott Rudin,  Amy Pascal
Oyuncular: Claire Foy, Sylvia Hoeks, Stephen Merchant, Synnove Macody Lund, Lakeith Stanfield… 

Filmin konusu: Örümcek Ağındaki Kız, bir gizemi aydınlatmaya çalışan bir gazeteci ve bilgisayar korsanının hikayesini konu ediyor. Birbirlerine tamamen zıt insanlar olsalar da doğruları ortaya çıkarmak için mücadele veren bilgisayar korsanı Lisbeth Salander ve gazeteci Mikael Blomkvist, bu kez kendilerini dev bir örümcek ağının ortasında bulur. Bu debelendikçe karmaşıklaşan örümcek ağı casuslar, siber suçlular ve yozlaşmış hükümet yetkilileriyle doludur... İsveçli gazeteci ve yazar Stieg Larsson'ın yarattığı Millennium serisinden beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda “Nefesini Tut" ile büyük beğeni toplayan yönetmen Fede Alvarez oturuyor. Filmde "The Crown" dizisinin Altın Küre ödüllü yıldızı Claire Foy, aykırı bilgisayar korsanı Lisbeth Salander'a hayat verirken, Lisbeth'in ortağı gazeteci Mikael Blomkvist rolünde Sverrir Gudnason yer alıyor. Lakeith Stanfield'ın "Ed Needham" karakterini, Stephen Merchant'ın da "Frans Balder" karakterini canlandırdığı filmde Sylvia Hoeks, Claes Bang, Christopher Convery, Synnøve Macody Lund ve Vicky Krieps de yer alıyor. Filmin senaryosunu ise yönetmen ile Steven Knight ve Jay Basu birlikte kaleme alıyor.


2) Suçlu (Den Skyldige)
Tür: Gerilim
Yapımı: 2018 - Danimarka
Süre: 85 dk.
Yönetmen: Gustav Möller
Senaryo: Gustav Möller
Yapımcı: Lina Flint
Oyuncular: Jakob Cedergren, Lauro Bro, 

Filmin konusu: Acil Yardım çağrı merkezinde çalışan polis memuru Asger Holm, sıradan bir gece vardiyasında olağanüstü bir telefon alır. Hattın diğer ucunda kaçırılan bir kadın vardır. Asger oturduğu santral odasından onu kurtarmak için zamanla yarışır. Bu zor işi üstlenmemesi gerektiğini söyleyen herkese inat, kadını evine sağ salim ulaştırmanın bir yolunu bulmaya çalışır. Danimarka'nın Oscar adayı olan film, 2018 Sundance Film Festivali'nde İzleyici Ödülü'nü kazandı.


3) Hindistan Eşkiyaları (Thugs of Hindostan)
Tür: Aksiyon, Dram, Macera
Yapımı: 2018 - Hindistan
Süre: 164 dk.
Yönetmen: Vijay Krishna Acharya
Senaryo: Vijay Krishna Acharya
Yapımcı: Aditya Chopra
Oyuncular: Aamir Khan, Amitabh Bahchan, Katrina Kaif, Fatima Sana Shaikh, Lloyd Owen…

Filmin konusu: 1795 yılında, Hint Yarımadası'nın Hindustan veya Hindostan olarak bilindiği yıllarda Kral Mirza Sikander Baig, İngiliz komutan John Clive tarafından öldürülür. Krallığın sakinleri katledilir ve toprakları İngilizler tarafından istila edilir. Kralın hayatta kalan kızı Zafira Baig (Fatima Sana Shaikh), General Khudabaksh (Amitabh Bachchan) tarafından büyütülür ve bir savaşçı olarak eğitilir. Khudabaksh, yıllar sonra İngiliz Doğu Hindistan Şirketi'ne ciddi saldırılarda bulunan bir haydut grubunu organize eder ve Hindistan sularında tehlike yaratmaya başlar. John Clive önemsiz bir haydut olan Firangi Mallah'ı (Aamir Khan) haydut grubunun içine sızması ve kendilerine yapılan tehdidi engellemesi için işe alır. Ancak Firangi, bu süreçte gerçek kimliğinin farkına vararak kendine yeni bir yol çizecektir.


4) Yeşil Rehber (Green Book)
Tür: Biyografi, Dram, Komedi
Yapımı: 2018 - ABD
Süre: 130 dk.
Yönetmen: Peter Farrelly
Senaryo: Nick Vallelonga,  Brian Hayes Currie
Yapımcı: Charles B. Wessler,  Jim Burke
Oyuncular: Viggo Mahershala Ali, Linda Cardellini, Don Stark, P.J.Bryne

Filmin konusu: Amerikalı siyahilerin eşitlik mücadelesi verdiği 1960'lı yıllarda, Afrika kökenli piyanist Don Shirley (Mahershala Ali), Güney eyaletlerinde bir turneye çıkmıştır. Ona bu tur boyunca bar fedaisi Tony Lip (Viggo Mortensen) şoförlük yapacak, gittiği her yerde ona eşlik edecektir. Afrika kökenlilerle ilgili birçok önyargısı olan, eğitimsiz ve şiddete meyilli, ancak iyi kalpli ve yürekli Tony ile karşılaştığı bütün ayrımcı tavırlara rağmen şiddetin hiçbir sorunu çözmeyeceğine yürekten inanmış Don arasında sıcak bir dostluk kurulacak, birlikte mücadele edip birlikte yeni şeyler öğreneceklerdir.


5) Kötülük İçinde 
Yönetmen: Scott Jeffrey
Senaryo: Scott Jeffrey
Yapımcı: Rebecca Matthews,  Scott Jeffrey
Diğer Adı: The Watcher
Oyuncular: Becca Hirani, Lucy Chappell, Tiffany- Ellen Robinson, Georgia Wood, Chris Kaye… 

Filmin konusu: Aesha Wadia (Becca Hirani) bir süreliğine derslerine odaklanabilmek için kafasının rahat olacağı ve annesinin ayarladığı şehir dışında bir eve yerleşir. Akşam vakti kapısına, onunla konuşmak istediğini söyleyen bir rahibe gelir. Gece ilerledikçe rahibenin korkutucu yüzü yavaş yavaş ortaya çıkar.


6) Borç
Tür: Dram
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 95 dk.
Yönetmen: Vuslat Saraçoğlu
Senaryo: Vuslat Saraçoğlu
Yapımcı: Vuslat Saraçoğlu
Oyuncular: Serdar Orçin, Rüçhan Çalışkur, Feridun Koç, Beyti Engin, İpek Türktan Kaynak…

Filmin konusu: Eskişehir'de karısı Mukaddes ve kızı Simge ile birlikte yaşayan Tufan (Serdar Orçin) bir matbaada çalışmaktadır. Yalnız yaşayan komşuları Huriye bir gece aniden fenalaşır. Doktor, Huriye'nin bir süreliğine yalnız kalmaması gerektiğini söyleyince; Tufan, bakacak kimsesi olmayan Huriye'yi evinde misafir etmeye karar verir. Fakat bu kararının ardından yaşadığı bazı korku ve kaygıların sonucunda Tufan'ın yaptığı iyilik ve kişiliği büyük sınavlardan geçecektir. Vuslat Saraçoğlu'nun yönettiği Borç, 2018 İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale'ye layık görülmüştü.


7) Hedefim Sensin
Tür: Komedi
Yapımı: 2018 - Türkiye
Süre: 112 dk.
Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Senaryo: Ata Demirer
Yapımcı: Necati Akpınar
Oyuncular: Ata Demirer, Demet Akbağ, Salih Kolyon, Gonca Vuslateri, Meray Ülgen…

Filmin konusu: Zekeriya Taştan (Ata Demirer), İstanbul sokaklarında çiğ köfte satmaktadır. Çok geveze bir adam olduğu için sürekli yanlış zamanlarda yanlış şeyler söyleyerek başına iş açar. En sonunda da yine çenesini tutamaması nedeniyle iki mafya grubu arasında büyük bir savaşa neden olur ve can güvenliğini sağlamak için İstanbul'u terk etmek zorunda kalır. Kendisine kalacak yer olarak Gökçeada'yı seçer. İlk defa ayak bastığı Gökçeada da sadece kendisinin değil, ada sakinlerinden Hafize, Leyla ve Yarım Hasan'ın da hayatı tamamıyla değişir. >365/Haber Merkezi


 


YORUMLAR

  • 0 Yorum