Bu hafta vizyona giren filmler- 2 Aralık

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 2 Aralık

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler- 2 Aralık
02 Aralık 2016 - 09:50 - Güncelleme: 09 Aralık 2016 - 10:14
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta da vizyona; 4 yerli, 1’i animasyon 3 yabancı olmak üzere 6 yeni film girdi.

İşte 2 Aralık’ta vizyona giren filmler;


1) Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Aksiyon, Fantastik, Korku, Macera
Yönetmen: Anna Foerster
Oyuncular: Kate Beckinsale, Bradley James, Theo James, Charles Dance, India Eisley
Senaryo: Len Wiseman, Danny McBride, Cory Goodman
Yapımcı: Kevin Grevioux, Gary Lucchesi
Diğer Ad: Underworld: Blood Wars

Filmin konusu: Cory Goodman’ın senaryosuna Jayson Rothwell ile imza attığı ve  yönetmen koltuğuna ilk kez Anna Foerster oturduğu Underworld serisinin beşinci filminde Selene'i yine soluksuz bir aksiyon karşılar. Selene çifte saldırı altındadır; hem kendisine ihanet eden Lycan’lar hem de Vampirler bu savaşçı kadının peşindedir. David ve babası Thomas onun tarafında yer alsa da Bu amansız savaşı bitirmek için büyük bir fedakarlık yapmak zorunda kalacaktır... 
Kate Beckingsale, Selene rolüyle tekrar karşımıza çıkarken dördüncü filmde David karakterine hayat veren Theo James bu kez Kate Beckingsale ile başrolü paylaşıyor. Tobias Menzies yeni Lycan lideri Marius’u canlandırırken Clementine Nicholson ise Vidar’ın kızı Lena rolünde filmde yer alıyor. Filmin kadrosunda ayrıca Bradley James, James Faulkner ve Charles Dance de yer alıyor.


2) Müttefik
Yapımı: 2016 - ABD
Tür: Dram, Gerilim, Romantik
Yönetmen: Robert Zemeckis
Oyuncular: Brad Pitt, Marion Cotillard, Lizzy Caplan, Jared Harris, Jason Matthewson
Senaryo: Steven Knight
Yapımcı: Robert Zemeckis, Graham King
Diğer Adı: Five Seconds of Silence

Filmin konusu: İkinci Dünya Savaşı sırasında kendi ülkeleri hesabına tetikçilik yapan Amerikalı Max Vatan (Brad Pitt) ile Fransız Marianne Beausejour'un (Marion Cotillard) 1942'deki bir görevleri sırasında yolları kesişir. İkisi de Casablanca'daki Nazi Alman elçiyi öldürmek üzere görevlendirilmiştir. Ancak bu görev sırasında birbirlerine aşık olurlar ve sonrasında evlenirler. Ancak evlenmiş olmalarına rağmen birbirlerinden sakladıkları birçok sır vardır ve bu aralarındaki sevgiyle birlikte hissedilir bir gerilimin de ortaya çıkmasına neden olacaktır.


3) Babamın Kanatları
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Dram
Süre: 101 dk.
Yönetmen: Kıvanç Sezer
Oyuncular: Menderes Samancılar, Tansel Öngel, Kübra Kip, Musab Ekici
Senaryo: Kıvanç Sezer
Yapımcı: Soner Alper
Diğer Adı: My Father's Wings

Filmin konusu: İbrahim, ciddi bir hastalığa yakalandığını öğrenen bir inşaat işçisidir. Onun için hayatındaki en kıymetli değer ise kendisinden uzaklarda yaşayan ailesidir. Yeğeni Yusuf ise işinde yükselme hırsıyla yanıp tutuşan genç bir işçidir. Amcasını anlamaktan çok uzaktır. İbrahim'in çalıştığı bu toplu konut şantiyesinde şartlar gitgide zorlaşırken her geçen gün zihninde aynı soru döner durur; arkasında ailesine ne bırakacaktır, yaşam mı, ölüm mü?
Yönetmenliğini ve senaristliğini Kıvanç Sezer'in üstlendiği filmin yapımcısı ise Soner Alper. Filmde 
başrol Menderes Samancılar'a Musab Ekici
, Kübra Kip ve Tansel Öngel eşlik ediyor.


4) Görümce
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Komedi
Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Oyuncular: Gupse Özay, Buğra Gülsoy, Eda Ece, Zeynep Kankonde, İnci Pars
Senaryo: Gupse Özay
Yapımcı: BKM

Filmin konusu: Yeliz (Gupse Özay) erkek kardeşi Ahmet'e (Buğra Gülsoy) fazlasıyla düşkün, onu herkesten kıskanan bir kadındır. Ondan ayrılmak istemediği için kardeşini birlikte yaşamaya zorlamıştır. Ancak bir gün Ahmet, Deniz (Eda Ece) ile tanışır, güzel kadına aşık olan Ahmet kısa süre sonra evlilik teklif eder. İşlerin ciddiye bindiğini farkeden Yeliz ise, Ahmet'in daha önceki sevgililerine yaptığı gibi Deniz'e de hayatı dar etmeye karar verir. Deniz müstakbel görümcesine karşı son derece iyi niyetli davranmaktadır, ancak Yeliz'in kıskançlığı, kardeşini kaptırmama konusundaki inadı komik olaylara yol açacaktır.


5) Sevdam Gözlerinde Kaldı
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Dram, Politik
Süre: 98 dk.
Yönetmen: Ahmet Yenilmez
Oyuncular: Ahmet Yenilmez, Burak Yenilmez, Hümeyra Çetin, Mehmet Ali Tuncer, Hasan Kaçan
Senaryo: Ahmet Yenilmez, Özge Aras

Filmin konusu: Sevdam Gözlerinde Kaldı filminde 1996'da olan Susurluk Kazası'nın, daha sonra gerçekleşen Mahmut Esat Coşan ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümleriyle ilişkisi anlatılıyor. Susurluk'ta hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen Çatlı'nın babasıyla ilgili sözlerine de yer veriliyor.


6) Kahraman Ördek
Yapımı: 2016 - ABD, Çin, Rusya
Tür: Animasyon, Fantastik, Komedi
Süre: 81 dk.
Yönetmen: Viktor Lakisov
Seslendirenler: Michael Gross, Enn Reitel, Jesse Corti, Mark Decarlo, Robbie Daymond
Senaryo: Viktor Lakisov
Yapımcı: Vsevolod Zorin

Filmin konusu: Güneşin hep ışıldadığı, yemyeşil ağaçlarla kaplı bu ada o kadar güzeldir ki, bir gün yeşil başlı bir yaban ördeği sürüsü bu adayı Hawaii sanarak buraya iniş yapar. İki ördek sürüsü pek anlaşamaz. Efsaneye göre kahraman Güneş Ördeği, sürüyü ve adanın enerji kaynağı olan Güneş’i korumakla görevlidir. Fakat kötü kalpli bir cadı Güneş Ördeği’nin süper güçlerini öğrenince adaya gelerek onun peşine düşer. O güne kadar pek iyi anlaşamayan iki farklı ördek sürüsü, adayı korumak için arkadaş olmak ve güçlerini birleştirmek zorunda olduklarını anlayacaklardır...
Rusya-Çin ortak yapımı olan hahkaha ve macera dolu 3 boyutlu animasyonun yönetmeniğini Viktor Lakisov üstleniyor.


7) Mavi Bisiklet
Yapımı: 2016 - Türkiye
Tür: Dram
Süre: 94 dk.
Yönetmen: Ümit Köreken
Oyuncular: Selim Kaya, Bahriye Arın, Fatih Koca…
Senaryo: Ümit Köreken, Nursen Çetin Köreken
Diğer Adı: Blue Bicycle

Filmin konusu: Ali, annesi ve kız kardeşi ile birlikte yaşayan, boş zamanlarında bir lastikçide çalışan 13 yaşında bir çocuktur. Lastikçiden kazandığı parasını evin ihtiyaçları için annesine vermektedir. Bahşiş olarak aldığı küçük bir miktarı ise mavi bir bisiklet alabilmek için biriktirmektedir. Platonik aşkı Elif ise okul başkanıdır. Kahya Salim de kasabaya gelen torunu Hasan’ı okula kaydettirir. Kısa bir süre sonra okul müdürü Elif’in yerine okul başkanlığını Hasan’a verir. Elif’e haksızlık yapıldığını düşünen Ali, arkadaşı Yusuf’un da yardımıyla büyük bir kampanya başlatır ve mavi bisiklet almak için biriktirdiği tüm parayı bu yolda harcamaya karar verir.
Bir çocuğun, büyüklerin dünyasında karşılaştığı adaletsizliklere kendince çözüm arayışını naif bir anlatımla beyazperdeye taşıyan “Mavi Bisiklet” Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken’in ilk uzun metrajlı sinema filmi. Filmde, başrolleri paylaşan çocuk oyuncular Selim Kaya, Eray Kılıçarslan ve Bahriye Arın’ın yanı sıra; Mustafa Küçükibiş, Burak Vurdumduymaz, Beren Yiğit, Fatih Koca, Mustafa Şimşek, Nursen Çetin Köreken ve Turan Özdemir rol alıyor.  365/Haber Merkezi


YORUMLAR

  • 0 Yorum