15 Temmuz Beste Yarışması başlıyor!

15 Temmuz Derneği ve Bahçelievler Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen; ‘15 Temmuz Beste Yarışması’nın basın lansmanı yapıldı. Peki başvuru nasıl, nereye yapılacak, başvuru süresi ne kadar, yarışmadaki para ödülünün miktarı ne?..

15 Temmuz Beste Yarışması başlıyor!

15 Temmuz Derneği ve Bahçelievler Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen; ‘15 Temmuz Beste Yarışması’nın basın lansmanı yapıldı. Peki başvuru nasıl, nereye yapılacak, başvuru süresi ne kadar, yarışmadaki para ödülünün miktarı ne?..

15 Temmuz Beste Yarışması başlıyor!
15 Temmuz 2022 - 19:04
Reklam

15 Temmuz Derneği ve Bahçelievler Belediyesi işbirliğiyle organize edilen; ‘15 Temmuz Beste Yarışması’nın basın lansmanı gerçekleştirildi. Bahçelievler Kongre Merkezi’nde yapılan lansmana; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, 15 Temmuz Derneği Başkan Vekili A.Tarık Şebik, 15 Temmuz Derneği Genel Sekreteri Ziya Gültekin, 15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Aslantürk ve yarışma jürisinde yer alacak olan müzisyen Yücel Arzen, sanatçı Elif Buse Doğan katıldı. 

ŞEN: 15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAK VE UNUTTURMAYACAĞIZ
Basın toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, felaketle başlayıp zaferle sonuçlanan vatan savunmaları çok olduğunu söyledi. Çanakkale'yi, Sakarya'yı, Büyük Taarruz'u, İzmir'i unutmadıkları gibi 15 Temmuz'u da unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını belirten Şen, "Bunu en güzel yolları, yollarından birisi müzik. Ama bir bütünün parçası olarak bakmak lazım müziğe. Yani genel anlamda kültür, sanat, edebiyat alanı bunun en doğru alanı. En güzel eserlerin geleceğini, içlerinden de seçmekte zorluk çekerek birisine birincilik, birisine ikincilik, birisine üçüncülük vereceğimizi yine zorlanarak mansiyon ödüllerine layık eserler çıkaracağımızı düşünüyorum" dedi.

BAHADIR: TÜRKİYE DARBELERDEN ÇOK ÇEKTİ
Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır da konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişiminin dünyada ilk olduğunu belirterek Türkiye'nin çok darbeler gördüğünü ve bunlardan Türk demokrasinin etkilendiğini belirtti. Başkan Bahadır, "Bu ülkede başbakanlar, bakanlar asıldı, görevdeki başbakanlar indirildi. Ama 40, 50 yıldır dışarıdan planlanan, bizim içimizden, bizim kılığımıza girerek bizim 'asker ocağımız peygamber ocağı' dediğimiz, Mehmetciğizimizin ocağına giren, polisimizin ocağına giren, siyasi kadrolara giren, bakanlıklara girmeye çalışan bazı şeyleri yönetmeye çalışan bir hain FETÖ örgütünün kendi vatandaşlarını, kendi arkadaşlarını, kendi silah arkadaşlarını dahi öldürerekten başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çok kişiyi katletmek, ülkenin yönetimini ele geçirip sonra da belli yerlere teslim etmek amacıyla olan bir darbe girişimidir" ifadelerine yer verdi.

TURUNÇ: TAKDİR EDİLECEK ESERLER ORTAYA ÇIKACAK
15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç da 1 yıl sürecek beste yarışmasına oldukça fazla ilgi beklediklerini belirterek, "Beste yarışması bu ruha bir iğne, farklı bir heyecan kazandıracak, bu ruhu taşıyan insanların şevkini daha da arttıracak, genç nesillerimize yeni bir motivasyon olacak, onlarca ve yüzlerce beste buraya gönderilecek. Jürimiz son derece deneyimli. Arkadaşlarımızın yarışmaya katılanları itinayla ödüllendirecekleri, takdir edecekleri eserler ortaya çıkacak. Biz de onlarla gurur duyacağız” diye konuştu.

ARZEN: 15 TEMMUZ HÜRRİYET MÜCADELESİDİR 
Jüri üyesi Yücel Arzen ise, "15 Temmuz kendisinden hürriyeti alınmak istenen halkın müdafaası, mücadelesidir. Ancak hür insanlar kendilerine ait bir ses çıkarabilirler. Çünkü ancak hür insanların sesi olur. Hürseniz sesiniz vardır. İşte o sesi istiyoruz sizden. Özellikle genç arkadaşlardan, kendini hür, özgür hisseden arkadaşlardan. Bu arzunuzun sözlerini müziğe dökün ve bize gönderin. Marş olur, türkü olur, şarkı olur, senfoni olur, sonat olur, ne olursa olur. Sizden nasıl bir ses çıkıyorsa onu bekliyoruz. Ben kendi adıma çok merak ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İŞTE YARIŞMAYLA İLGİLİ BİLGİLER:
Basın toplantısında verilen bilgilere göre; ‘15 Temmuz Beste Yarışması’ başvuruları, 15 Mart 2023 tarihine kadar, on5sifir7besteyarismasi.com adlı internet sitesinden yapılabilecek. Yarışmasının jüri üyeliği ise; Mustafa Şen, Elif Buse Doğan ve Yücel Arzen yapacak. Yarışmanın birincisine 50 Bin, ikincisine 25 Bin, üçüncüsüne 15 Bin, finale kalan diğer 5 esere de düzenleme kurulu tarafından belirlenecek mansiyon ödülleri verilecek. Öte yandan yarışmanın birincisine klip çekilmesi de planlanıyor. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum