Bakırköy müze kenti oluyor...

Bakırköy Belediyesi tarafından oluşturulan Atatürk Müzesi ve Etnografya Müzesi’nin açılışında; Cumhuriyetle yaşıt Hıfzı Topuz ile 1971 basımlı 50 kuruşun güzel kızı Sabiha Tansuğ da yer aldı.

Bakırköy müze kenti oluyor...

Bakırköy Belediyesi tarafından oluşturulan Atatürk Müzesi ve Etnografya Müzesi’nin açılışında; Cumhuriyetle yaşıt Hıfzı Topuz ile 1971 basımlı 50 kuruşun güzel kızı Sabiha Tansuğ da yer aldı.

Bakırköy müze kenti oluyor...
09 Kasım 2015 - 11:01
Reklam

Bakırköy Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin 92. yılında İstanbul’a kazandırılan Ataturk Muzesi ve Etnografya Muzesi’nde; Cumhuriyetimizle yaşıt Hıfzı Topuz (92) ve 50 yılını Anadolu giyim kulturune adayan 50 kuruşun (ilk basımı 1971) guzel kızı Sabiha Tansuğ’un eserleri buluştu.

Yeşilköy Sahili’nde Balıkçılar Barınağı karşısında bulunan Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Muzesi’nde açılan Ataturk Muzesi ve Etnografya Muzesi’nde pek çoğu orijinal binlerce eser sergileniyor.

Pazartesi hariç haftanın her gunu 10.00-19.00 saatleri arasında açık kalacak muzeleri ucretsiz olarak ziyaret edenlere ayrıca Bakırköy Belediyesi tarafından yayınlanan “Ataturk Bakırköy’de" kitabı da hediye ediliyor.

ATATÜRK BAKIRKÖYLÜDÜR
Ataturk Muzesi’nde özellikle Ataturk’un Bakırköy’deki anılarını, fotoğraflarını ziyaretçilere göstermek istediklerini belirten Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bulent Kerimoğlu, “Önderimiz ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Ataturk, yaşamının son yıllarının en guzel gunlerini Bakırköy’de geçirdi. Ataturk bir anlamda Bakırköyludur, yani gururla söyluyorum hemşehrimizdir. Açtığımız Ataturk Muzesi ve yayınladığımız 'Ataturk Bakırköy’de’ kitabı ile Ataturk’un Florya’da, Yeşilköy’deki anılarını ve fotoğraflarını, yani O’nun yaşamının bir parçasını anlatmak, göstermek istedik" diye konuştu.

İLÇEMİZİ MÜZELERLE DONATACAĞIZ
Etnografya Muzesi’yle de köklu Anadolu kulturunu çocuklara, gençlere aktarmak istediklerini söyleyen Başkan Kerimoğlu, “1968 yılında Ankara gelin başıyla çektirdiği fotoğrafı 1971 yılında 50 kuruşa basılan ve1989 yılına kadar tedavulde kalan Sabiha Tansuğ’un Bursa Keles’e özgu kıyafeti de burada sergileniyor. Ayrıca geçtiğimiz gunlerde yaptığımız açılışta edebiyatımıza 10 inceleme-araştırma, 5 anı ve 15 de roman kazandıran; Cumhuriyetimizle yaşıt gazeteci-yazar Hıfzı Topuz ve dunyada devlet adamları dışında, halktan bir kişi olarak resmi paraya basılan ilk kişi olan Sabiha Tansuğ ile bir araya gelmekten de buyuk onur duydum. Bakırköy’e 2 muze birden kazandırmak beni çok mutlu etti. Bakırköy’u muzelerle donatacağız."

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu ayrıca her iki muzeye katkı sunan başta İlhan Gulek olmak uzere tum sanatçılara, koleksiyonerlere ve kurumlara çok teşekkur ettiğini sözlerine ekledi.