Bağcılar Mescid-i Aksa'ya sahip çıktı

Türk Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bağcılar Şubesi yöneticileri Mescid-i Aksa'ya sahip çıkarak, İsrail’i protesto ettiler…

Bağcılar Mescid-i Aksa'ya sahip çıktı

Türk Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bağcılar Şubesi yöneticileri Mescid-i Aksa'ya sahip çıkarak, İsrail’i protesto ettiler…

Bağcılar Mescid-i Aksa'ya sahip çıktı
24 Temmuz 2017 - 13:51 - Güncelleme: 25 Temmuz 2017 - 19:48
Reklam

İsrail’in Mescid-i Aksa’nın da içinde bulunduğu Harem-i Şerif’in kapılarına yerleştirdiği elektronik metal arama detektörleri nedeniyle gerilim nedeniyle 1967 yılından bu yana ilk kez geçen hafta Cuma namazının kılınamamasına tepki yağıyor.
Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Türk Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bağcılar Şubesi yöneticileri de tepkisini dile getirdi. Cuma Namazına Müteakip Güneşli Merkez Camisinin önünde, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da katıldığı basın açıklamasını TÜGVA Bağcılar İlçe Başkanımız Fatih Bayraktar okudu.

2017/07/195524.jpg
TÜGVA Bağcılar İlçe Başkanımız Fatih Bayraktar yazılı basın açıklamasında, “Müslüman Müslümanın Kardeşidir! Kardeşlerimize ve İslam’ a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa’ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. 3 gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama detektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır.

2017/07/9418937.jpg
Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş Batı dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur. Filistin’deki Müslüman amcalarımız, teyzelerimiz, kardeşlerimiz bilsinler ki duamızla ve gönlümüzle sonuna kadar onların yanındayız. Allah’ın izniyle bütün bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır” ifadelerini kaydetti.

2017/07/6856510.jpg
Başkan Bayraktar son olarak, Bakara Suresi’nin 114’üncü ayetini hatırlatarak, “Allah’ın mescitlerinde onun adının anılmasını engelleyenler ve oraların yıkılmasına uğraşan kimselerden daha zalim kim vardır?” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum