Spor ve ekonomi yazılarımızla yine Merhaba
Selahattin Harputlu

Selahattin Harputlu

Spor ve Ekonomi

Spor ve ekonomi yazılarımızla yine Merhaba

10 Şubat 2020 - 13:54

Kıymetli okurlar; gazetemizde uzun zamandır yerel seçimler ve gazetemizin sahibinin değişikliği münasebeti ile köşe yazılarımıza ara verdik. Ben gazetemizin yeni sahibi sayın Aykut Kaya Bey’e muvaffakiyetler diliyorum. Tarafıma tevdi edilen Bahçelievler Belediye Spor Kulübü Başkanlığı münasebetiyle spor ve ekonomi ağırlıklı köşe yazılarıyla sizlerle yeniden beraber olacağız.

Bu yazımda ev hanımlarını çok ilgilendiren ve emekli olabilmelerini ön gören bir yasa tasarısında kısaca bahsedeyim: Ev hanımları, 2008 yılından sonra çalışmaya başlayan kadınlar için emekli olup tam aylık alabilmeleri için 7200 gün yani toplamda; 20 yıl çalışmaları gerekiyor. Ancak bu şartın emekli olabilmeleri için ağır olduğu herkesçe bilinmektedir ve ev hanımları emeklilik mahrumiyeti yaşamaktalar.

Kanun teklifine göre; 25 yıl evli kalmak şartıyla 50 yaşını doldurduğu halde emekli olamayan ev hanımlarına emekli olma yolu açılıyor. Kanun teklifinde bu şartları sağlayan ev hanımları en az 7200 gün borçlanarak emekli olabilecek. Yasa tasarı halinde olup kesinleşmesi halinde yine siz değerli okurlarımla paylaşacağım.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum