Mesai saatleri yeniden ayarlandı
Selahattin Harputlu

Selahattin Harputlu

Spor ve Ekonomi

Mesai saatleri yeniden ayarlandı

25 Eylül 2020 - 23:56 - Güncelleme: 26 Eylül 2020 - 00:40

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini gösteren yeni Koronavirüs salgını nedeniyle çeşitli tedbirler alınmaktadır. Toplu taşıma araçları ve işyerlerindeki yoğunluğun azaltılmasına yönelik tedbirler alınmasına ihtiyaç duyulduğu görülmektedir.

Bu kapsamda İstanbul ilindeki işyerleri ve çalışanlar açısından “işe gidiş sırasında toplu taşıma araçlarındaki yoğunluğu” ve “işyerlerindeki yoğunluğu” önlemek amacıyla kademeli mesai uygulamasına zorunlu olarak geçilmesi kararlaştırılmıştır

İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya tarafından kamuoyuna duyurulan İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre İstanbul ilinde 28/09/2020 tarihinden başlamak üzere kamu ve özel sektör işyerlerinde çalışanlar için kademeli mesaiye geçiş süreci başlamıştır. Kamu kurumları açısında belirlenen mesai saatleri 28/09/2020 tarihinden itibaren uygulanmak üzere belirlenmiştir. Özel sektör içinse çalışmaların devam ettiği ve en kısa sürede kamuoyuna açıklanacağı beyan edilmiştir.

İstanbul ilinde uygulanacak kademeli mesai İl Jandarma, İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri, Sağlık Kuruluşları ile diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları için şu şekilde olacaktır:

Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri
Mesai Başlangıç Saati: 09.00
Mesai Bitiş Saati: 16.30

Sağlık Kurumları
Mesai Başlangıç Saati: 08.30
Mesai Bitiş Saati: 16.30

Diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları
Mesai Başlangıç Saati: 09.00
Mesai Bitiş Saati: 16.30

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum