Sağlıklı kilo vermek için neler yapmalıyız?
Mesut Çetinkaya

Mesut Çetinkaya

Sağlıklı Yaşam

Sağlıklı kilo vermek için neler yapmalıyız?

02 Aralık 2023 - 01:05

Kendimizi aç bırakarak değil, yeterli ve dengeli beslenerek, sağlıklı bir şekilde kilo verimi sağlayabilmek çok önemlidir. Bağışıklığı güçlendirmek, kronik hastalık riskini en aza indirgemek için sağlıklı bir beslenme bizler için elzemdir. Peki, sağlıklı beslenerek nasıl kilo verebiliriz? 

Güne başlangıcı kahvaltıyla yapmak, gün boyu daha zinde olmamızı sağlayacaktır. Kahvaltının atlanması veya kahvaltının hızlı olması adına poğaça, simit gibi kalorisi yüksek besinlere yönelmek, kilo alımının en önemli nedenlerinden biridir.

Öğünlerimizde, denge ve porsiyon kontrolünü sağlamalıyız. Öğün atlandığında daha hızlı kilo kaybı yaşanacağını düşünmek, büyük yanlıştır! Öğünlerimizi atladığımızda bir sonraki öğünde olması gerekenden daha fazla miktarda yeme ihtiyacı hissederiz, böylece enerjiyi fazla bir şekilde tek öğünde almış oluruz. Bu da kilo alımına sebep olur. 

Sağlıklı bir kilo kaybı için bağırsak sağlığımız da çok önemlidir. Yoğurt, kefir gibi probiyotik besinler bağırsak hareketlerini düzenler ve iyi bir sindirim sistemi ile vücutta enerji kullanımını düzenleyerek, kilo kaybına yardımcı olur. Liften zengin gıdalar ise daha uzun süre tok tutar. Zayıflayabilmek için lifli besinleri öğünlerimize eklemeliyiz. Tam buğday- kuru baklagiller- sebze ve meyveler lif açısından zengin besinlerdir. 

Sağlıklı kilo kaybı için beslenme tarzında değişiklik ve hareket çok önemlidir. Kendinize uygun bir egzersizi rutininiz haline getirmenizde büyük fayda göreceksiniz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum