Kurban eti tüketimine dikkat!
Mesut Çetinkaya

Mesut Çetinkaya

Sağlıklı Yaşam

Kurban eti tüketimine dikkat!

29 Haziran 2023 - 17:35

Öncelikle tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım. Kurban Bayramı’nda olduğumuz için köşe yazımızda da kurban etine değinmeden olmaz.
 
Kurban kesildiği gün dağıtılan etlerin bir kısmı genellikle aynı gün pişiriliyor ve sofradaki yerini alıyor. Oysa bu sağlığımız için pek de doğru bir uygulama değil. Kurban kesildikten hemen sonra etin sertleşmesi sebebiyle belli bir süre beklemek gerekiyor. Bu sayede et yumuşar ve hem pişirmesi hem de sindirimi daha kolay hale gelir. Eğer kurban etini dinlendirmeden tüketirseniz bir takım sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Peki nedir bu sağlık sorunları?
 
Mide Ağrısı ve kramp, bulantı, kusma, hazımsızlık, tansiyon problemi, kabızlık…
 
Geleneklerimizde, kurban eti kahvaltı dahil neredeyse her öğünde tercih edilebiliyor ama yukarıda belirttiğim sağlık sorunlarını yaşamamak için eti özellikle sabahları tüketmemek gerekiyor. Buna artı olarak gece geç saatlerde tüketilen etin hazmı da çok kolay olmuyor. Bu nedenle kurban eti tüketmek için en ideal öğünün 2. günden itibaren öğle yemeği olduğunu söyleyebiliriz.
 
Yine de zaman gözetmeksizin et tüketecek olan bireylere naçizane tavsiyem; mümkün olduğunca abartmadan ve yanında mutlaka yeşillik ile beraber tüketilmesidir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum