Kılıçdaroğlu ve Mujica Bakırköylü balıkçılarla…

Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica ile Bakırköylü balıkçılarla buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iyi polis- kötü polis benzetmesi üzerinden Başbakan Davutoğlu’na yüklendi.

Kılıçdaroğlu ve Mujica Bakırköylü balıkçılarla…

Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica ile Bakırköylü balıkçılarla buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iyi polis- kötü polis benzetmesi üzerinden Başbakan Davutoğlu’na yüklendi.

Kılıçdaroğlu ve Mujica Bakırköylü balıkçılarla…
06 Kasım 2015 - 14:50
Reklam

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bulent Kerimoğlu’nun organizasyonuyla Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçoğlu ve dunyanın en fakir devlet başkanı Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Bakırköy Balıkçılar Barınağı’nda kahvaltıda bir araya geldi.

Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, İl Başkanı Murat Karayalçın, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bulent Kerimoğlu ve Milletvekili Zeynel Emre’nin de katıldığı oldukça keyifli geçen sohbetin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gundeme ilişkin konuştu.

Yargı ve medya uzerinde buyuk baskı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, iyi polis- kötu polis benzetmesi uzerinden Başbakan Davutoğlu’na yuklendi. Başbakan Davutoğlu’nun 1 Kasım gecesi yaptığı balkon konuşmasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Sayın Davutoğlu’na çağrı yapıyorum, sen bu olanlara destek veriyor musun, vermiyor musun? Sen bunlardan mı balkon konuşmasındaki duşuncelerinden yana mısın?" diye sordu.

MEDYADAN NEDEN KORKUYORLAR?
“Yargının bağımsız olmadığı, medyanın özgurce haber yapamadığı bir sistem içinde siz bu tur davaları adaletle sonuçlanmasını bekleyemezsiniz" diyen Kılıçdaroğlu, “Siz davaları surekli olarak belli yerlere öteliyorsunuz. Eskişehir’de guvenlik yok diyorsunuz Kayseri’ye. Kayseri’dekini Eskişehir’e. Faili meçhulleri siz yargı kararıyla kapatırsanız o ulkede siz demokrasiden insan haklarından söz edemezsiniz. Turkiye uçuncu sınıf demokrasiye değil birincisi sınıf demokrasiye ihtiyacı var" dedi.

Çatışma surecine de değinen Kılıçdaroğlu, “Baştan beri zaten bu sorununun onların söylediği şekilde çözemeyeceklerini defalarca defalarca defalarca anlattım. İktidar olanlar sorunu çözerlerse, ilk gidip kutlayan kişi de ben olurum. Onlar hatalı tutumlarında ısrar ediyorlar. Medyadan neden korkuyorsunuz? Haber veriyor. Beğenmezseniz almazsınız, izlemezsiniz. Onları susturmak, iktidarın savunuculuğunu yapan bir duşunce şu anda egemen zaten AKP hukumetinde. Ve bu sorun Turkiye’nin en temel sorunlarından biri olmaya aday. Medya rahatlıkla yazabilmeli, eleştirebilmeli. Hukumetin eleştirilmediği bir medya ordusu Turkiye’ye felaketi getirir. Eğer medya özgur değil, halkın haber alma kanalları tıkanıyorsa o ulkede demokrasi olmaz" diye konuştu.

DAVUTOĞLU İYİ POLİSİ OYNUYOR
Davutoğluna seslenen Kılıçdaroğlu, “İyi polisi Davutoğlu oynuyor. Kapının arkasında, şimdi rahatlıkla kendi TV programlarında belli medya organlarında yazarlar açıkça suçlanıyor, gazete patronları tehdit ediliyor. Sen artık gazeteyi yönetemezsin diyorlar. Bu benim aklıma hiç gelmeyen bir olay. Bu cureti nereden alıyor bunlar? Bu desteği nereden alıyorlar. O nedenle ben Sayın Davutoğlu’na çağrı yapıyorum, sen bu söylemlere destek veriyor musun vermiyor musun? Sen bunlardan mı balkon konuşmasındaki duşuncelerinden yana mısın? Biz de o zaman anlarız ki Davutoğlu herkesi kucaklıyor, medya uzerinde baskı olmayacak ve bunun da guvencesi hukuk duzeni olacak. Eğer Davutoğlu bu konuda açıklama yapmazsa, doğrudan doğruya biz baskıcı yönetimden yanayız, gazetecilerin işine son vereceğiz, bizim dediklerimizi yapmazlarsa her turlu baskıyı kuracağız anlamına geliyor" şeklinde konuştu.
365/Haber Merkezi