İhlas Koleji’nde hizmet içi seminerler devam ediyor

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şeker : “Doğru öğrenme stillerini belirleyebilmemiz için öğrencilerin sahip oldukları zeka çeşitlerini bilmeliyiz.” Hayati Odabaşı, “Mahkemelerde bulunan birçok dosya iletişim eksikliğinden kaynaklanıyor”

İhlas Koleji’nde hizmet içi seminerler devam ediyor

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şeker : “Doğru öğrenme stillerini belirleyebilmemiz için öğrencilerin sahip oldukları zeka çeşitlerini bilmeliyiz.” Hayati Odabaşı, “Mahkemelerde bulunan birçok dosya iletişim eksikliğinden kaynaklanıyor”

İhlas Koleji’nde hizmet içi seminerler devam ediyor
29 Ağustos 2011 - 14:55
Reklam

Türkiye’de eğitim sektörünün önde gelen okullarından olan İhlas Eğitim Kurumları’nda 2011-2012 Yaz Seminer Programı devam ediyor. İhlas Koleji Marmaraevleri Kampüsü Konferans Salonu’nda yapılan seminerde ülkemizdeki önemli kuruluşlarda iletişim ve yönetim danışmanlığı yapan Hayati Odabaşı İhlas Koleji çalışanlarına İletişim üzerine bir seminer verdi.

İletişimde kaynaklanan sorunlara değinen Odabaşı, “Günümüzde insanlar uydular aracılığıyla, internet aracılığıyla binlerce kilometrekarelik alanlarda iletişim kurabiliyorken, bir evde anne baba çocuklarıyla iletişim kuramıyor. Aynı yastığa baş koyan karı koca arasında iletişim problemleri oluyor. Bunun başlıca sebebi iletişimsizliktir.”dedi.

Ülkemizde yaşanan problemlerin çoğunun sosyolojik katmanlar arasındaki iletişim eksikliğinden kaynakladığını vurgulayan Odabaşı, ilginç bir örnek vererek şu anda mahkemelerde bulunan birçok dosyanın iletişim eksikliğinden kaynaklandığını savundu. Başarıyla, iletişim becerilerinin paralel düzeyde olduğunu belirten Odabaşı, yapılan araştırmalarda iletişim becerileri yüksek olan insanların IQ seviyeleri çok yüksek olmasa bile çok başarılı olabileceklerini söyledi.

Yaz Seminer Programları çerçevesinde düzenlenen seminerlerin ikincisinde Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şeker görsel, işitsel ve kinestetik zekâ hakkında bilgiler vererek bu zeka çeşitlerine uygulanması gereken öğrenme stilleri hakkında bilgiler verdi.

Kinestetik zekâya sahip insanlara verilecek eğitim modelinin 1960’lardan sonra bilimsel temellerle eğitim programlarına girdiğini belirten Şeker günümüzde artık eğitim programlarında yer aldığını belirtti.

Görsel ve işitsel zekâya sahip öğrencilerin sahip oldukları özellikleri de anlatan Şeker anlattığı yaşanmış olaylarla dikkat edilmesi gereken noktaları işaret etti. Öğretmenlerin öğrencilerini dikkatle takip edip ona göre eğitim vermesi gerektiğini vurguladı.

Öğretmenlerden gelen kinestetik zekâya sahip öğrencilerle ilgili sorulara da cevap veren Şeker, eğitim noktasında en büyük sıkıntının bir sınıf içinde yer alan 4 ya da 5 kinestetik zekâya sahip öğrencinin sınıfın geri kalanını oluşturan görsel ve işitsel zekaya sahip öğrencileri nasıl huzursuz etmeden eğitimine devam edeceği noktası olduğunu söyledi. Bunu bir mücadele olarak adlandıran Şeker sınıf ortamındaki düzenlemelerle bunun aşılabileceğini belirtti.

Öğrenme stillerinin sınıfta uygulanmasının öğretmenlerin kararlılığıyla alakalı olduğuna değinen Şeker, sınıflarda kararlılıkla bu stilleri uygulayan öğretmenlerin daha az performansla büyük başarılara imza attıklarını vurguladı. Öğretme stratejilerinde ülke olarak sıkıntılar yaşandığını söyleyen Şeker, İhlas Koleji’nin bu noktada büyük atılımlar yaptığına dikkat çekti.

Seminerlerin sonunda İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Hayati Odabaşı ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şeker’e seminere katılımlarından dolayı plaket takdim etti.