Turkiye’de uç boyutlu eğitimin öncu okulu İhlas Koleji, 3D printer ile önemli atılım gerçekleştirerek uç boyutlu eğitime vermiş olduğu önemi bir kez daha göstermiş oldu.
Dijital tasarımları katı elle tutulabilir nesneler haline getiren 3D printer ile öğrencileri için inanılmaz bir yatırım yapan İhlas Koleji hazırlamış olduğu bir proje ile de bu yatırımı destekliyor.
İhlas Koleji’nde 3D seruveni hızla devam ediyor.
Okulun matematik öğretmenlerinden Halil Keskinbıçak’ın sorumluluğunda geliştirilen proje “Genç Muhendisler Akademisi" adını taşıyor.
Projenin işleyişi hakkında bilgi veren Keskinbıçak, “Öğrencilerimizi teknoloji alanında surekli tuketen değil, aynı zamanda uretebilen bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Ben bu projenin öğrencilerimize, hayal ettikleri nesneleri 3 boyutlu olarak zihinlerinde canlandırmalarına katkı sağlayacağına, farklı bakış açılarının farklı algı oluşturduğu bilincini kazandıracağına inanıyorum." dedi.
Projenin gelişimi için gerekli çalışmaların devam ettiğini belirten Keskinbıçak, proje için 10-15 yaş arası gönullu öğrencilerin seçildiğini söyledi.
Önemli bir yatırım olarak hayata geçirilen projenin hedeflerini de aktaran Keskinbıçak, “Proje kapsamında öğrencilerimiz 3D tasarım eğitimi alacak ve hayal ettikleri nesneleri tasarlayarak 3D printer ile bu nesnelerin baskısını alacaklar. İhtiyaç duyduğu urunleri kendi tasarlayıp uretebileceği gibi, arızalanmış veya belirli parçaları kırılmış bazı nesnelerin parçalarını baştan ureterek geri dönuşturmuş olacaklar. Bu proje ile çocukların perspektif kavramını, nesnelerin alanı ve hacmi arasındaki ilişkiyi, en boy ve derinlik özelliğini anlamalarını hedeflediklerini ifade etti. İki boyutlu bir şeklin nasıl uç boyutlu bir nesneye dönuşturulebileceğinin bu proje ile öğrencilere öğretileceğini vurgulayan Keskinbıçak, en önemli hedeflerinin, çocukların çeşitli matematik kazanımlara ulaşarak hayal ettikleri şeyleri 3 boyutlu modellemelerini ve uretip sergilemelerini sağlamak olduğunu belirtti.
Üç boyutlu eğitimde dunyanın önde gelen merkezleri ile çalışan, katıldığı ve duzenlediği konferanslarla çalışmalarını daha da ileriye taşıyan İhlas Koleji, proje kapsamında dunyanın önde gelen uç boyutlu yazıcı ureticilerinden MakerBot tarafından uretilen MakerBot Replicator 2 urunlerini tercih etti.
London Bett konferansına katılarak İhlas Koleji’ndeki uç boyutlu eğitim çalışmalarını tanıtan İhlas Koleji, uç boyutlu eğitimde dunyanın en tanınmış şirketlerinden biri olan Texas Instruments ile ortaklaşa duzenlemiş olduğu “Eğitimde Üçuncu Boyut" konferansı ile Turkiye’de ilk kez uç boyutlu eğitim konferansına ev sahipliği yapmıştı.