Güngören’deki o minibüs şoförü 8yıl ceza aldı

Güngören’de kullandığı minibüsün kavşaktan alt geçide düşmesi sonucu 2 kişinin ölümüne neden olan Salim Dalbudak 8 yıl hapse çarptırıldı.

Güngören’deki o minibüs şoförü 8yıl ceza aldı

Güngören’de kullandığı minibüsün kavşaktan alt geçide düşmesi sonucu 2 kişinin ölümüne neden olan Salim Dalbudak 8 yıl hapse çarptırıldı.

Güngören’deki o minibüs şoförü 8yıl ceza aldı
24 Mayıs 2016 - 14:16 - Güncelleme: 24 Mayıs 2016 - 14:39
Reklam

Güngören’de kullandığı minibüsün kavşaktan alt geçide düşmesi sonucu 2 kişinin ölümüne neden olan Salim Dalbudak 8 yıl hapse çarptırıldı. Mahkeme, mağdurların zararını gidermediği ve samimi pişmanlığının olmadığını gerekçesiyle cezada iyi hal indirimine gitmedi.
Güngören’de 20 Kasım 2013’de Salim Dalbudak’ın kullandığı minibüs 15 metre yüksekliğindeki kavşaktan, o sırada aşağıdan geçen kamyonetin üzerine düştü. Minibüste bulunan Mustafa Aksoy (51) ve Seyit Ali Durmaz (56) hayatını kaybetti. Ali Rıza Tüydaş ve kamyonet sürücüsü Behzat Deringöl yaralandı. Tutuklanan Salim Dalbudak hakkında 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Dalbudak, yargılama aşamasında tahliye edildi.
‘BAŞIN SAĞ OLSUN DEMEDİ’
hurriyet.com.tr’den Burcu Purtul’un haberine göre; Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına, sanık Salim Dalbudak ile kazada ölen Seyit Ali Durmaz ve Mustafa Aksoy’un yakınları ve avukatları katıldılar. Telli Durmaz, eşi Seyit Ali Durmaz’ın fotoğrafıyla salona girdi. Seyit Ali Durmaz’ın eşi Telli Durmaz, her kaybın kaybedenin kıyameti olduğunu belirterek, “Ben bu sanığa hakkımı helal etmeyeceğim. Bir defa dönüp başınız sağ olsun dememiştir. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.
Son sözleri sorulan sanık Salim Dalbudak, “Olay nedeniyle çektiğim acıyı, vicdan azabını bir ben bir de Allah biliyor. Ben ölenlerin ailelerinden özür diliyorum. Takdir mahkemenindir” dedi. Sanığın başsağlığı dilemesi üzerine Telli Durmaz, “İş işten geçtikten sonra olmaz” diyerek tepki gösterdi.
İNDİRİM YOK
Mahkeme, Dalbudak’a, “Taksirle iki kişinin ölümü, bir kişinin hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanması” suçundan 8 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, olaydan sonra müştekilerin zararını karşılamadığı ve samimi pişmanlık göstermediği gerekçesi ile sanık Dalbudak hakkında, “İyi hal” indirimi uygulamadı. Sanığın ehliyetine 2 yıl süre ile el koyan mahkeme, yurtdışına çıkışını da yasakladı. Mahkeme, savcının sanığın tutuklanması yönündeki talebini ise sanığın tutuklulukta geçirdiği süre ve dosyanın temyiz aşamasında geçireceği süreyi dikkate alarak kabul etmedi. hurriyet.com.tr

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum