CHP Grubu’ndan İBB’ye soru yağmuru…

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri verdikleri soru önergesiyle, Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a soru yağdırdı.

CHP Grubu’ndan İBB’ye soru yağmuru…

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri verdikleri soru önergesiyle, Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a soru yağdırdı.

CHP Grubu’ndan İBB’ye soru yağmuru…
19 Ocak 2016 - 11:17
Reklam

CHP İstanbul Buyukşehir Belediye Meclis Üyeleri, bu ayki olağan meclis toplantısında yazılı soru önergesi verdiler. AK Partili isimlerin, sık sık sarf ettiği, “Biz gerçekleştiremeyeceğimiz hiç bir vaadi vermeyiz, verdiğimiz sözleri de tutarız. Hamdolsun bizi diğer partilerden ayıran da budur" sözlerini hatırlatan CHP’li meclis uyeleri, bazı İBB projelerini sordu.

CHP İstanbul Buyukşehir Belediye Meclis Üyelerinden; Mehmet Berke Merter, Hasan Tapan, Ayşegul Okumuş Görgu ve Ali Rıza Akyuz’un imzasını taşıyan önergede; Bakırköy ve Zeytinburnu’ndaki Çırpıcı Çayırı ve Hipodrum alanını kapsayacak Bölge Parkı ve Yenikapı İstasyonu içine yapılacak muze projesi ile 28 Milyon gibi dev bir butçeyle Kore’de yapılan İstanbul’u Tanıtım Organizasyonu yer aldı.

O DEV PROJE SÖZÜ NE OLDU?
İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yerel seçimler öncesi, İstanbul’a nefes aldıracak proje olarak açıkladığı, Başbakan ve Bakanın desteğini aldığını söylediği 'Bölge Parkı’ projesinin öncelikli hatırlatıldığı önergede, “Aradan geçen 2,5 yıllık zamana, gerekli kamulaştırma işlemlerinin yapılmış olmasına rağmen, 'Bölge Parkı’ projesinde herhangi bir ilerleme kaydedilememiştir. Bunun nedeni nedir? 500 ila 1 milyon metrekare alana yapılması planlanan projenin Central Parkt’tan daha buyuk olacağını Sayın Belediye Başkanının açıklamalarından öğreniyoruz. 3 milyon 491 bin metrekare alana kurulu olan Central Park, nasıl oluyor da 'Bölge Parkı’ olarak planlanan projeden daha kuçuk oluyor?" diye soruldu.

TARİHİ 45 BİN ESER VE 36 BATIK NİÇİN SAKLANIYOR?
Yenikapı İstasyonu içine yapılacak muze projesinin de sorulduğu önergede; “Yaklaşık 10 yıl önce Sayın Topbaş’ın, İstanbul halkına söz verdiği diğer bir proje ise Yenikapı İstasyonu’na bir muze yapmaktı. 2004 yılında İstanbul Arkeoloji Muzeleri tarafından kazı çalışmaları başlanan, İstanbul’un yerleşik yaşam tarihini 8500 yıl öncesine göturen, 45 binden fazla eseri Dunya Kultur Mirasına kazandıran, ele geçen 36 batık ile dunyanın en buyuk batık kazısı konumunda bulunan bölge tum dunya tarafından hayranlıkla izlenirken, bu benzersiz kulturel miras dönemin Başbakanı tarafından, 'yok arkeolojik bir şey, yok çömlek çıktı’ cumleleriyle kuçumsenmeye çalışılmıştır" ifadeleri yer aldı.

MÜZE PROJESİ RAFA MI KALKTI?
Haziran 2015 tarihinde Fatih Belediye Meclisi’nden oybirliği ile muzenin avan projesinin geçtiği bilgisinin yer aldığı önergede, “Aradan geçen 7 aylık dönemde bu konuda herhangi bir adım atılmış mıdır? Eskiden İBB Alt Yapılar Daire Başkanı Huseyin Tok tarafından takip edilen proje ile Sayın Tok’un görevden ayrılmasıyla birlikte ilgilenen kalmış mıdır? Eğer proje ile ilgili çalışmalar devam ediyorsa inşaata ne zaman başlanması ve ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır?" şeklinde soruldu.

28 MİLYON BİZE NE KADAR KORELİ KAZANDIRDI?
İBB tarafından İstanbul’a Koreli turist çekmek gerekçesiyle 28 Milyon gibi dev bir butçe ile 12-22 Eylul 2014 tarihleri arasında Guney Kore’de yapılan 'İstanbul’u Tanıtım Organizasyonu’ nun da vurgulandığı önergede, “Organizasyonun yapıldığı tarihten itibaren İstanbul’a gelen Koreli turist sayısında herhangi bir artış olmuş mudur? Eldeki verilere göre organizasyondan önce İstanbul’a ne kadar turist gelmekteydi, bugun ne kadar turist gelmektedir? Kore’de bir tanıtıma 28 Milyon lira ayıran belediyemiz, İstanbul’a birçok ulkeden turist çekebilecek bir muzeye ve İstanbul’a nefes aldırabilecek buyuk şehir parklarına neden butçe ayıramamaktadır?" sorularına yanıt istendi.
365/Aykut Kaya