Bu hafta vizyona giren filmler…

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler…

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler…
29 Ocak 2016 - 09:35 - Güncelleme: 12 Şubat 2016 - 20:00
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden guzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta da vizyona; 2 yerli, 3 yabancı olmak uzere 5 yeni film girdi.

Almanya’nın 2016 Oscar Adayı filmi 'Yalan Labirenti’ ile Cem Yılmaz’ın rol aldığı 'İftarlık Gazoz’ ve Özcan Deniz’in yapımcılığını ustlendiği 'Her Şey Aşktan’ filmi de beyazperdede sinemaseverlerle buluştu.

İşte 29 Ocak’ta vizyona giren filmler;

1) Spotlight
Yapımı: 2015 - ABD
Tur: Gerilim
Sure: 128 dk.
Yönetmen: Thomas McCarthy
Oyuncular: Rachel McAdams, Mark Ruffalo, Liev Schreiber, Michael Keaton, Stanley Tucci
Senaryo: Thomas McCarthy, Josh Singer
Yapımcı: Steve Golin, Nicole Rocklin

Filmin konusu: 2001 yılında The Boston Globe gazetesi, Marty Baron'ı (Liev Schreiber) editör olarak işe alır. Baron bir gun gazetede pedofil bir rahiple ilgili bir haber görur. Bunun uzerine gazetenin araştırmacı haber ekibi Spotlight'ın başındaki Robby Robinson'ı (Mihcael Keaton), bölgedeki kiliselerde uzun suredir devam eden çocuk tacizi iddialarıyla ilgili araştırma yapmaya yönlendirir. Spotlight'ın usta gazetecileri, soruşturma derinleşip daha fazla bilgiye sahip oldukça, konunun sadece Katolik Kilisesi'nin ust duzey yetkililerine değil, devlet kurumlarının da önemli kişilerine uzanan bir ağ oluşturduğunu farkeder. Ancak hasıraltı edilen dosyaları gun yuzune çıkarmadan önce buyuk baskılara göğus germeleri gerekecektir.

2) Zor Saatler- The Finest Hours
Yapımı: 2016 - ABD
Tur: Dram, Gerilim
Yönetmen: Craig Gillespie
Oyuncular: Eric Bana, Chris Pine, Ben Foster, Kyle Gallner, Casey Affleck
Senaryo: Eric Johnson, Paul Tamasy
Yapımcı: James Whitaker, Dorothy Aufiero

Filmin konusu: 1952'de Amerika'nın Doğu kıyısındaki muthiş fırtına, Cape Cod açıklarındaki bir petrol gemisini ortadan ikiye böler. Gemiden geriye kalanlar çok kısa sure içinde batacaktır, ama murettebatın son bir umutla yaptığı yardım çağrısı Sahil Guvenlik ekibi tarafından dikkate alınır ve zorlu hava koşullarına rağmen bir sahil guvenlik teknesi kurtarma operasyonu duzenlemek uzere denize açılır. Bu esnada murettebat, hayatta kalabilmek için hem fırtınayla, hem de birbirleriyle mucadele etmektedir.

3) İftarlık Gazoz
Yapımı:
2016 - Turkiye
Tur: Komedi
Sure: 115 dk.
Yönetmen: Yuksel Aksu
Oyuncular: Cem Yılmaz, Mehmet Ali Alabora, Macit Koper, Okan Avcı, Gun Koper
Senaryo: Yuksel Aksu
Yapımcı: Elif Dağdeviren

Filmin konusu: 1970'lerde bir Ege kasabasında yaşayan Adem, ilkokulu yeni bitirmiştir. Yazı çalışarak geçirmek isteyen Adem, ailesinden zorlukla da olsa izin alır ve Gazozcu Cibar Kemal Usta'nın çırağı olur. Ramazan ayı gelmiştir ve Adem bir yandan çalışırken oruç tutmaya niyetlenir. Ancak alışkın olmadığı için çalışırken oldukça zorlanır, serap görmeye başlar. Bu gun, Adem'in hayatının en uzun gunu olacaktır.
Çekimleri Muğla'da yapılan filmde unlu sanatçı Cem Yılmaz da filmde konuk oyuncu olarak yer aldı.

4) Yalan Labirenti
Yapımı: 2014 - Almanya
Tur: Tarih
Sure: 124 Dak.
Yönetmen: Giulio Ricciarelli
Oyuncular: Alexander Fehling, Hansi Jochmann, André Szymanski, Friederike Becht, Johannes Krisch
Senaryo: Giulio Ricciarelli
Diğer Adı: Labyrinth of Lies

Filmin konusu: 2. Dunya Savaşı'nın bitişinden 10 yıldan fazla bir zaman geçmiştir. Batı Almanya sadece savaşın enkazını temizlemekle kalmamış, aynı zamanda ekonomik anlamda buyuk bir atılım dönemine girmiştir. Neredeyse insanlar hiçbirşey olmamışçasına yeniden hayatlarını surdurmeye alışmıştır. Ancak gunun birinde Thomas Gnielka adlı bir gazeteci, Auschwitz'de görev yapmış eski bir Nazi'nin, öğretmenlik yaptığını görur. Ancak hem yurutme tabakası, hem de adli kurumlar savaşla ilgili konularda tam bir suskunluğa burunmektedir. Konudan bir şekilde haberdar olan genç savcı Johann Radmann ise bu bilinçli unutturma çabalarına isyan eder. Devletin en ust kademelerine kadar sızmış ve birbirlerini kollayan eski Naziler'in adalete hesap vermesi için çok zorlu bir savaşa girişir.

5) Her Şey Aşktan
Yapımı: 2016 - Turkiye
Tur: Romantik
Sure: 105 dk.
Yönetmen: Andaç Haznedaroğlu
Oyuncular: Hande Doğandemir, Şukru Özyıldız, Mithat Can Özer, Hakan Meriçliler, Öznur Serçeler
Senaryo: Andaç Haznedaroğlu
Yapımcı: Özcan Deniz, Şukru Avşar

Filmin konusu: Bir alışveriş merkezinde çalışan Pelin (Hande Doğandemir) hayatının aşkı, aynı zamanda bir playboy olarak tanınan İlker (Mithat Can Özer) tarafından evlilik hazırlığındayken aldatılır. Bir anda Pelin’in dunyası başına yıkılır. Zavallı Pelin’e yaşadığı hayal kırıklıkları ve intikam dolu seruveninde, yakışıklı bir rock davulcusu olan Burak (Şukru Özyıldız) yol arkadaşlığı yapacak ve hayatını değiştirecektir. Pelin'e en mutsuz olduğu anda yol gösteren rock grubunda davulcu, doğa tutkunu, yakışıklı Burak'la yaşadıklarını izlerken çok etkileneceksiniz… Çunku hayat plan yaparken yaşadıklarındır ve aşkın içinde tutku, kavga, gurur biraz da intikam vardır…

365/Haber Merkezi