Bu hafta vizyona giren filmler - 13 Mayıs

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler - 13 Mayıs

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona giren filmler - 13 Mayıs
13 Mayıs 2016 - 11:02 - Güncelleme: 13 Mayıs 2016 - 16:50
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta da vizyona; 3 yerli, biri belgesel 4 yabancı olmak üzere 7 yeni film girdi.

İşte 13 Mayıs’ta vizyona giren filmler;

1) Angry Birds (Kızgın Kuşlar)
Yapımı:
2016 - ABD
Tür: Animasyon
Yönetmen: Fergal Reilly,  Clay Kaytis
Seslendirenler: Yekta Kopan, Arda Aydın, Boğaçhan Sözmen, Sinan Divrik, Özden Ayyıldız
Senaryo: Jon Vitti
Yapımcı: John Cohen, David Maisel

Filmin konusu: Uçamayan kuşların huzur içinde yaşadığı güzel bir adada huzuru olmayan belki de tek kuş, öfke problemini bir türlü yenememiş olan Red'dir. Red, Chuck ve Bomb adlı diğer iki kuşla birlikte sürekli olarak dışlanmaktadır. Bir gün adaya gemi dolusu domuz gelir. Adadakilere dostça davranan domuzlar kuşların güvenini kazanır. Ancak bir gece adadaki tüm yumurtaları çalarak kaçarlar. Ne yapacağını bilemez halde çaresiz kalan kuşlar, en başından beri domuzlara kuşkuyla yaklaşmış olan Red'den yardım isterler. Red'in çözümü bellidir, içlerindeki öfkeyi serbest bırakarak savaşmak!


2) Kötü Komşular 2
Yapımı:
2016 - ABD
Tür: Komedi
Süre: 91 dk.
Yönetmen: Nicholas Stoller
Oyuncular: Seth Rogen, Rose Byrne, Chloë Grace Moretz, Zac Efron, Dave Franco
Senaryo: Seth Rogen, Nicholas Stoller, Evan Goldberg, Andrew Jay Cohen
Yapımcı: Seth Rogen, Nathan Kahane
Diğer Adı: Bad Neighbors 2

Filmin konusu: Mahallelerindeki evlerini satıp başka bir yere taşınmaya karar veren Mac (Seth Rogen) ve Kelly (Rose Byrne), satışın resmileşmesi için 30 gün bekleyecektir. Ancak bu esnada yan eve birileri taşınır ve bu yeni komşuları hiç tahmin etmedikleri şekilde eskisini aratacaktır. Nitekim yan eve üniversitenin kız topluluğu taşınmıştır. Eski komşularından çok daha beter olan bu çılgın genç kızları ürkütebilmek, böylece yeni ev sahiplerinin evlerini satın almaktan vazgeçmesini engellemek için eski komşuları Teddy (Zac Efron) ve Pete'in (Dave Franco) yardımına başvurmaları gerekecektir.


3) Dehşet Treni
Yapımı:
2015 - İngiltere
Tür: Korku
Süre: 89 dk.
Yönetmen: Paul Hyett
Oyuncular: Ed Speleers, Shauna MacDonald, Elliot Cowan, Calvin Dean, Rosie Day
Senaryo: Mark Huckerby, Nick Ostler
Yapımcı: Lee Brazier, Martin Gentles

Filmin konusu: Howl, trendeyken bilinmeyen bir yaratık tarafından saldırıya uğrayan birkaç kişinin hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Ancak hayatta kalmak, düşündükleri kadar kolay olmayacaktır. Yaratık trende karşılaştığı her insanı tek tek öldürürken, geriye kalanların ümitleri de yavaş yavaş tükenmeye başlayacaktır.


4) Oflu Hoca’nın Şifresi Temel 2
Yapımı:
2016 - Türkiye
Tür: Komedi
Yönetmen: Adem Kılıç
Oyuncular: Köksal Engür, Mehtap Bayri, Buket Dereoğlu, Çetin Altay, Başak Daşman
Senaryo: Zeynep Kaya

Filmin konusu: Ahmet, başkanlığı kaptırdığı için hala Oflu'ya çok kızgındır. Oflu Hoca yüzünden hem itibarını hem parasını kaybetmiştir. Tekrar başkan olmanın yollarını ararken zengin müteahhit İdris, oğlu Şaban'a Nur'u ister. Ahmet kendini kurtarmak için hemen kabul eder. Durumu öğrenen Kadir ve Oflu Nur'u kaçırmaya karar verirler.Ama Nur'u kaçırırken yanlışlıkla Ahmet'in halasını kaçırırlar. Hala, Ali Osman'a evvelden beri aşıktır, onunla evlenmek ister. Ama Ali Osman bu durumu istememektedir. Hala, Ali Osman'ı ikna ederse Arsin'deki arsaları Ahmet'in üstüne yapacağını söyler. Teklifi duyan Ahmet hemen çark eder, Oflu'ya babasını bu evliliğe ikna ederse Nur'u Kadir'e vereceğini söyler. Ama aklında başka bir plan vardır. Nikah hazırlıkları başlar. Ahmet'in keyfi yerindedir. Önce Emine halayla Ali Osman'ın nikahını kıydıracak sıra Kadir ve Nur'un nikahına geldiğinde nikah kıyılmadan duruma el koyacaktır. Niyeti Nur'u Şaban'la evlendirmektir. Ama planı ters teper, Ali Osman ve Oflu Ahmet'in hinlik peşinde olduğunu anlamış, ona oyun oynamışlardır. Başrollerini Çetin Altay, Köksal Engür, Ahmet Varlı, Başak Daşman, Mehtap Bayri'nin üstlendiği filmin yönetmenliğini Adem Kılıç üstleniyor.


5) Hitchcock/Truffaut
Yapımı:
2015 - ABD, Fransa
Tür: Belgesel
Süre: 80 Dak.
Yönetmen: Kent Jones
Oyuncular: David Fincher, Martin Scorsese, Wes Anderson, Richard Linklater, Peter Bogdanovich
Seslendirenler: Mathieu Amalric
Senaryo: Kent Jones, Serge Toubiana

Filmin konusu: Sinema tarihinin en büyük yönetmenleri arasında yer alan Alfred Hitchcock'un, bir diğer ünlü yönetmen François Truffaut ile 1962'de 8 gün boyunca sürdürdüğü röportajdan yola çıkarak Truffaut'nun 1966'da yayımladığı Hitchcock/Truffaut adlı kitabı, bu kitaptan ve Hitchcock'tan fazlasıyla etkilenmiş ünlü yönetmenler anlatıyor.


6) Dadaş
Yapımı:
2016 - Türkiye
Tür: Aksiyon
Süre: 90 dk.
Yönetmen: Selim Kemal Dağlı
Oyuncular: Murat Yıldırım, Ümit Acar, Yılmaz Şerif, Halit Karaata, Ulvi Yiğit

Filmin konusu:  Devletin yüksek bir kademesinde memur olan Dadaş'ın (Murat Yıldırım) ailesi, mafya tarafından hedef alınır ve onları kaybeder. Saldırıdan ağır yaralı kurtulan Dadaş, devlet tarafından malulen emekli edilse de içindeki öfke ve hırs nedeniyle Çeçenistan'da eğitim alır ve ardından Orta Doğu'da birçok operasyona katılır. Artık sadece mafya değil, istihbarat servisleri de Dadaş'ın peşindedir. Üstelik bir Rus tetikçinin elinden bir bakanı kurtarmak, sadece Dadaş'ın elindedir.


7) Ana Yurdu    
Yapımı :
2015 - Türkiye
Tür : Dram
Süre: 95 dk.
Yönetmen : Senem Tüzen
Oyuncular : Nihal Koldaş ,  Esra Bezen Bilgin ,  Fatma Kısa ,  Semih Aydın
Senaryo : Senem Tüzen
Yapımcı : Senem Tüzen
Diğer Adı : Motherland

Filmin konusu:  Ana Yurdu, romanını bitirmek için anneannesinden kalan köy evine giden Nesrin’le beklenmedik bir şekilde ziyaretine gelen annesi Halise’nin tansiyonu gitgide yükselen öyküsünü anlatıyor. Film, 27. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü kazandı. 25 Aralık 2015'te tek salonda gösterime giren film, 13 Mayıs 2016'da genel gösterimle izleyicilerle buluştu.
365/Haber Merkezi


YORUMLAR

  • 0 Yorum