Bu hafta vizyona 11 yeni film girdi- 22 Nisan

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona 11 yeni film girdi- 22 Nisan

Bu hafta da gösterime giren filmleri yine Gazete365 olarak sizler için derledik. İşte haftanın filmleri…

Bu hafta vizyona 11 yeni film girdi- 22 Nisan
22 Nisan 2016 - 11:40 - Güncelleme: 24 Nisan 2016 - 15:00
Reklam

Her Cuma olduğu gibi yine beyazperdeye taşınan birbirinden güzel filmleri sizler için derledik. Bu hafta da vizyona; biri ortak yapımlı 7 yerli, 2’si animasyon 4 yabancı olmak üzere 11 yeni film girdi.
İlhan Şeşen’in başrolde oynadığı, tartışma yaratan film “Saklı” da beyazperdede sinemaseverlerle buluştu.

İşte 22 Nisan’da vizyona giren filmler;

1) Avcı: Kış Savaşı
Yapımı:
2016 - ABD
Tür: Dram
Süre: 109 dk.
Yönetmen: Cedric Nicolas-Troyan
Oyuncular: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Emily Blunt, Charlize Theron, Sam Claflin
Senaryo: Craig Mazin, Evan Daugherty, Evan Spiliotopoulos
Yapımcı: Universal Pictures, Joe Roth
Diğer Adı: Snow White and the Huntsman 2, Pamuk Prenses ve Avcı 2

Filmin konusu: Buz Kraliçesi Freya (Emily Blunt), kız kardeşi Ravenna'nın (Charlize Theron) öldüğünü öğrenince, onu hayata döndürebilmek için Büyülü Ayna'yı kullanabilecek son büyücünün yardımına başvurur ve Ravenna, aynanın altından derinliklerinden geri gelir. Şimdi ikisi güçlerini birleştirip çok daha tehlikeli olmuştur. Onları durdurabilmenin tek yolu, bizzat Freya'nın yetiştirdiği, ancak "kalplerini aşka kapatma" emrine itaat etmeyen Eric (Chris Hemsworth) ve Sara'nın (Jessica Chastain) başını çektiği avcıların sürüldükleri ülkelerden gelip yeniden güçlerini birleştirmesidir.
Chris Hemsworth ve Kristen Stewart'ın başrolünde oynadığı 2012 yapımı fantastik aksiyon filmi Pamuk Prenses ve Avcı’nın devam filmi.


2) Şeytan Papuçta
Yapımı:
2015 - Türkiye
Tür: Korku
Süre: 89 dk.
Yönetmen: A. Cengiz Mert
Oyuncular: İhsan Dayanç, Sancak Bayraktar, İbrahim Kolcu…
Senaryo: A. Cengiz Mert

Filmin konusu: Arif, işleri ters giden bir adamdır. Evlidir ve çevresi, eşinin akrabalarıyla çevrilidir. İşleri yolunda gitmediğinden, maddi çözümü ancak define avcılığında bulur. Fakat bu durumu öyle bir takıntı haline getirir ki atıldığı macera sonucu kızı ortadan kaybolur, akrabaların ve arkadaşlarının başına türlü işler gelir. Arif'in define takıntısı tüm ailesini derinden etkileyecektir. 
Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Cengiz Mert üstlenirken, başrolde İhsan Dayanç yer alıyor.


3) Kral için Hologram
Yapımı:
2016 - ABD, Almanya
Tür: Dram
Süre: 97 dk.
Yönetmen: Tom Tykwer
Oyuncular: Tom Hanks, Tom Skerritt, Sarita Choudhury, Michael Baral, Tracey Fairaway
Senaryo: Tom Tykwer
Yapımcı: Tom Hanks, Arcadiy Golubovich

Filmin konusu: Alan Clay (Tom Hanks) elindeki her şeyi kaybetmiş bir işadamıdır. Yeniden çıkış yapabilmek, elindeki 3 boyutlu hologram teknolojisi fikrini satabilmek için Suudi Arabistan'a gider. Alıştığından bambaşka bir dünya ve kültürle yüz yüze gelen Clay, içinde bulunduğu duruma uyum sağlamaya çalışacaktır.


4) Saklı
Yapımı:
2015 - Türkiye
Tür: Dram, Romantik
Süre: 102 Dak.
Yönetmen: Selim Evci
Oyuncular: Türkü Turan ,  Settar Tanrıöğen ,  Pelin Akil ,  İlhan Şeşen ,  Ümit Çırak
Senaryo: Selim Evci
Yapımcı: Selim Evci

Filmin konusu: Vakur, sakin bir insan olan Mahir (İlhan Şeşen), kızının yakın arkadaşı Duru ile herkesten gizli bir ilişki yaşamaktadır. Duru’nun babası Ali (Settar Tanrıöğen) ise geleneklerine bağlı, ailesine düşkün iki kız babasıdır. Mahir Bey ve Duru endişeleri yüzünden birbirlerinden kopma noktasına giderlerken, Ali Bey’in bu saklı ilişkiyi duyması da an meselesi haline gelmiştir.
Film, ilk olarak 25 Aralık 2015'te tek salonda gösterildikten sonra 22 Nisan 2016'da yeniden gösterime girecek.


5) Kor
Yapımı:
2016 - Türkiye, Almanya
Tür: Dram
Yönetmen: Zeki Demirkubuz
Oyuncular: Aslıhan Gürbüz, Taner Birsel, Caner Cindoruk, Çağlar Çorumlu, Dolunay Soysert
Senaryo: Zeki Demirkubuz
Yapımcı: Ahmet Boyacıoğlu, Başak Emre

Filmin konusu: Geçimini evde giysi dikerek sağlayan Emine, son çalışmasını göstermek üzere bir giyim atölyesine girer ve eski patronu olan Ziya’yla karşılaşır. Ertesi gün Ziya, Emine’nin kocası Cemal’in bir dönem işsizlik ve depresyon çekmesi sonucu Romanya’ya kaçak işçi olarak gittiğini ve tutuklandığını öğrenir. Emine’nin üç yaşındaki oğlunun ise ameliyat olması gerekmektedir fakat bunun için Emine’nin ne yeterli parası ne de sağlık sigortası vardır. Ziya, Emine’ye yeni bir iş bulur ve çocuğunun tedavi masraflarını öder. Ancak Ziya’nın bu iyi niyeti ve ilgisinin ardında yalnızca cömertlik olmadığı kısa sürede ortaya çıkar. Ziya, Emine yanında çalışmaya başladığından beri ona aşıktır. Birkaç kadeh içkiden sonra Ziya, Emine’yi arar ve onu görmek istediğini söyler. Emine kabul eder ve Ziya’yı çağırır, böylelikle aralarında anlaşılması güç bir ilişki başlar.


6) Babaların babası
Yapımı:
2016 - Türkiye
Tür: Komedi
Süre: 98 dk.
Yönetmen: Raşit Çelikezer
Oyuncular: İsmail Demirci, Menderes Samancılar, Ali Sürmeli, Ayhan Taş, Burcu Binici
Senaryo: Şenol Zencir, Nuri Özgül

Filmin konusu:  İstanbul mafya aleminin en saygı duyulan ismi "Babaların Babası" Necdet Çetin (Menderes Samancılar), yasaklamasına rağmen diğer mafya babalarının onun arkasından uyuşturucu ticareti yaptığını öğrenince çok sinirlenir. Onlara bir ders vermek için plan yapar, ancak tam bu esnada bir mezarlıkta uğradığı suikast girişimi sonucu yaralanır. Bu beklenmedik olayın sorumluluğu, zamanında Çetin ile büyük sorunlar yaşamış Tarık Tenekeci'nin (Ayhan Taş) üzerine kalır. Tarık Tenekeci suçsuz olduğunu ispatlamaya çalışırken Necdet Çetin'in Tarık Tenekeci’nin eski sevgilisinden bir oğlu olduğu ortaya çıkar. Berk adlı bu genç baleyle ilgilenen, sevgilisi İnci ile birlikte yaşayan, kimseye zararı dokunmayan biridir. Necdet Baba, kendisinin yaralanmasıyla işleri oğluna devretmek ister, onu yetiştirme görevini ise en güvendiği adamı Mahmut'a (Ali Sürmeli) verir. Ancak Berk'in varlığından diğer mafya babalarının haberdar olması, işleri alt üst edecektir.


7) Yolculuk
Yapımı:
2016 - Türkiye
Tür: Dram
Yönetmen: Mustafa Kenan Aybastı
Oyuncular: Cezmi Baskın, Bedia Ener ,  Dilşah Demir ,  Cansu Fırıncı ,  Ahmet Karslı

Filmin konusu: Yolculuk’un merkezinde muhafazakar bir ailenin çocuğu olarak kimlik karmaşası yaşayan Mehmet yer alıyor. Bir yanda baskıcı babası, diğer yanda ilişkide olduğu şeriatçı gruplar ve Suriye’de süre giden savaş varken Mehmet ilk büyük aşkıyla da tanışıyor. Kim olduğu ve ne istediği sorusunun cevabını bulması ise umduğu kadar kolay olmuyor. Bu arayış onu, bildiği her şeyi yeniden sorgulayacağı bir yolculuğa sürüklüyor. Yolculuk sade hikayesiyle “insan”ı arıyor ve o insanı bu direnişin bir parçası olarak göstermek istiyor. Ve bu hikayede insanlığın gücünü ve önemini vurguluyor. İnsanı arayan Yolculuk'un mottosu da hikayesi kadar sade: İnsanlık bombalardan güçlüdür! Filmin yönetmenliğini Mustafa Kenan Aybastı üstleniyor.


8) Kabr-i Cin Mühür
Yapımı:
2016 - Türkiye
Tür: Gerilim, Korku
Yönetmen: Volkan Adıyaman
Oyuncular: Sevil Uyar, Volkan Başaran, Halit Karaata, Turgay Başyayla
Senaryo: Volkan Adıyaman

Filmin konusu: Yüzyıllar önce iyi bir cinin Kuran'dan esinlenerek yazdığı gizli kitaba, 100 yılda bir "bekçi" adı verilen koruyucular gelmektedir. Yıl 1915 olduğunda, sevdiği kız olan Zöhre'nin başka biriyle evlendirilmesi üzerine Selim yaşamına son verir. Zöhre ve evlendirildiği adamın kardeşi Hacer bu kitabı çalarlar. Niyetleri kitaptaki büyülerden birini yapmaktır, ancak büyüyü yanlış yapınca Azazel adında bir cini serbest bırakırlar. Kendilerini ve köy halkını büyüden kurtarmak hiç kolay olmayacak, büyünün etkisi 100 yıl sonra bile kendini gösterecektir.


9) Kuzular Kurtlara Karşı
Yapımı:
2016 - Rusya, ABD, İngiltere
Tür: Animasyon, Komedi, Macera
Süre: 93 dk.
Yönetmen: Andrey Galat,  Maxim Volkov
Seslendirenler: Tom Felton, Thomas Ian Nicholas, China Anne McClain, Ruby Rose, Ross Marquand
Senaryo: Neil Landau

Filmin konusu: Çok uzaklarda, sihirli bir dünyada bir koyun sürüsü kendi halinde yaşayıp gitmektedir ancak doğayla barış içinde yaşadıkları güzel köylerindeki mutlu yaşamları yakınlardaki bir vadiye inen kurt sürüsüyle bir anda bozulur. Koyunlar yeni komşularıyla nasıl geçinebileceklerini kara kara düşünürken, kurtlar da ihtiyarlamış liderlerinin yerine yeni bir lider arayışındadır. Sürünün en sevilen ama en şapşal kurdu Gri, liderliğe aday olur. Herkese, özellikle nişanlısı Bianca’ya iyi bir lider olabileceğin ispat etmek ister. Ama bu sırada başına büyük bir talihsizlik gelir ve yanlışlıkla içtiği sihirli iksir yüzünden bir koça dönüşür.


10) Küçük Kral
Yapımı:
2007 - Almanya, Fransa, Polonya
Tür: Animasyon, Aile, Fantastik, Komedi, Macera
Süre: 83 dk.
Yönetmen: Sandor Jesse,  Lutz Stützner
Seslendirenler: Otto Sander, Friedrich Schoenfelder, Paul Falk, Jamie Lee Blank, Till Kundrun
Senaryo: Hans-werner Honert, Inès Keerl, Bernd Roeder
Yapımcı: Dariusz Wieromiejczyk, Robert Réa

Filmin konusu: Sandor Jesse ve Lutz Stützner'in yönetmenliğini üstlendiği animasyonun seslendirme kadrosunda Paul Falk, Otto Sander, Jamie Lee Blank bulunuyor. Fransa, Almanya ve Polonya ortak yapımı olan film küçük kral Macius'un maceralarını anlatıyor. Janusz Korczak imzalı kitabı temel alan filmde babasının ölümüyle tahta geçen 9 yaşındaki Macius'un kendisinin saflığından faydalanmaya çalışan generallere ve ağır devlet yüklerine nasıl direndiğini görüyoruz. Film Brüksel'deki Anima Festivali'nde ödüle layık görüldü.


11) Yola Geldik
Yapımı:
2016 - Türkiye
Tür: Komedi
Süre: 96 dk.
Yönetmen: Haydar Işık
Oyuncular: İrfan Aslanhan, Teoman Gelmez, Ozan Dağgez, Serkan Şengül, Ferdi Kurtuldu
Senaryo: Orhan Aydın
Yapımcı: Orhan Aydın

Filmin konusu: Kutay (Ozan Dağgez) ve Yusuf (Serkan Şengül) bir benzin istasyonunda çalışmakta olan iki arkadaştır. Bir gün istasyonu soyup paraları Beyoğlu gecelerinde yerler. Bunun sonunda işten kovulurlar, benzincideki bir arabayı alarak kaçarlar. Yolda karşılaştıkları Osman Nuri (Teoman Gelmez) ve Selman (İrfan Aslanhan) ile geri dönüşü olmayan yollara ve komik maceralara girerler.
365/Haber Merkezi


YORUMLAR

  • 0 Yorum