Bakırköy’de neler oluyor? Saldırıya uğrayan ikinci gazeteci de konuştu

Bakırköy’de evinin yakınlarında eşiyle birlikte köpeğini gezdirmeye çıktığı sırada kimliği belirsiz kişilerce beyzbol sopalarıyla saldırıya uğrayan Gazeteci Serdar Tay, hastaneden taburcu olmasının ardından emniyetin önünde basın açıklaması yaptı.

Bakırköy’de neler oluyor? Saldırıya uğrayan ikinci gazeteci de konuştu

Bakırköy’de evinin yakınlarında eşiyle birlikte köpeğini gezdirmeye çıktığı sırada kimliği belirsiz kişilerce beyzbol sopalarıyla saldırıya uğrayan Gazeteci Serdar Tay, hastaneden taburcu olmasının ardından emniyetin önünde basın açıklaması yaptı.

Bakırköy’de neler oluyor? Saldırıya uğrayan ikinci gazeteci de konuştu
11 Temmuz 2016 - 11:58 - Güncelleme: 23 Temmuz 2016 - 16:39
Reklam

İşçilerin eylem yaptığı, vatandaşların tepki gösterdiği Bakırköy’de sular durulmuyor. Geçtiğimiz aylarda Gazeteci Yılmaz Bacacı’nın belediye meclisinde meclis üyeleri tarafından tartaklanması ve tehdit edildiği yönündeki olayların ardından yine bir gazeteci daha saldırıya uğramıştı. Geçtiğimiz günlerde Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi’ndeki evinin yakınlarında kimliği belirsiz kişilerce beyzbol sopasıyla darp edilerek, hastaneye kaldırılan o gazeteci Serdar Tay, taburcu olduktan sonra ilçe emniyet binası önünde bir basın açıklaması yaparak, gazetecilerin sorularına cevap verdi.
Kent Yaşam Gazetesi’nden Selvi Sarıtaç’ın haberine göre; 50 yaşında olduğunu söyleyen Gazeteci Serdar Tay, 30 yıllık mesleki geçmişi dahil kimseyle bir husumeti olmadığını ifade ederek, “bakırköymerkez.com isimli kendime ait internet sitemde yaşadığım ilçenin daha iyi yönetilmesine ve halkın taleplerine yönelik haberler yapıyorum. Kimseyle kişisel bir sorunum yok. Sosyal, demokrat ve sol düşünceli biri olduğumu da herkes bilir. Mesleki geçmişimde de hükümet karşıtı haberlerle gündeme dair pek çok haber yapmışımdır ama böyle bir olay yaşamadım” dedi. 
Olayın olduğu gece saat 03-04’e kadar İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner dahil pek çok yetkilinin kendisini arayarak olayın takipçisi olacakları yönündeki söylemlerine yürekten inandığını ifade eden Tay, “Ben emniyet müdürü olsam 24 saatte bu olayı açığa çıkarırdım. İlçe emniyet müdürümüzün de konuya duyarlılığından şüphem yok” diyerek konuşmasını sürdürdü. 

BU PLANLI VE ORGANİZE BİR OLAYDIR
Her gece saat 21.00 civarı köpeğini dışarıya çıkardığını ve olay gecesi 8 Temmuz’da saat 24.00 civarlarında eşini de yanına alarak dışarıya çıktığını söyleyen Gazeteci Serdar Tay, “Demek ki köpeğimden dolayı mutlaka dışarıya çıkacağımı biliyorlar ve beklemişler. Bana göre bu planlı ve organize bir olaydır. Olayın öncesi kamera kayıtlarından incelenirse muhakkak faillerin yakalanacağına inanıyorum. İncirli Caddesi’nde 3 tane Mobese kamerası var. Açık renk Passat marka bir arabanın saldırganları alarak kaçtığını görenler var. Olayı bire bir gören bir kişi de var” diyerek açıklamalarına devam etti.

BEYZBOL SOPASIYLA KAFAMA VURDULAR 
Kafasına beyzbol sopasıyla vurulduğunu, sağ kolunda hem açık yara, hem de çatlak olduğunu belirten Tay, “Beyzbol sopasıyla beynime vurdular beynime. 3 kere vurmuşlar ama ben hatırlamıyorum” diyerek isyan etti. 

NEDEN BAKIRKÖY BELEDİYESİ?
 “Yaşadığınız olayda şüpheli olarak neden Bakırköy Belediyesi’ni görüyorsunuz?” diye sorduğumuz Gazeteci Serdar Tay, “Ben kimsenin şahsına bir haber ya da karalamada bulunmadım. Sadece gündeme düşen yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet iddialarıyla ilgili çok haber yaptım. Birileri bunlardan rahatsız olmuş olabilir” diyerek, yaşadığı semti yönetenleri bizzat oy vererek hizmet etmek adına seçtiklerinin altını çizdi. “Biz aile gibi olmalıyız. Dün yaptığım gibi, bu günde gündeme dair haberler yapmaya devam edeceğim” dedi. 

BİRİLERİ RAHATSIZLIK DUYMUŞ OLABİLİR
“Belediye Başkanı ve korumaları tarafından, yine Bakırköy Belediyesi’nde çalışan Anıl Koç isimli şahsın belediye binasında ve başkanlık makamında darp edildiğini yazdım. Darp olayı savcılığa intikal etti ama kamera kayıtlarının yandığı söylendi. Bakırköy Gazetesi isimli internet sitesinde yer alan ve aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da adının geçtiği ve Başkan Bülent Kerimoğlu’nun da olduğu “Rüşvetin Tarifesi” başlığı ile verilen haberi sürekli gündemde tuttum. Yine Bakırköy Gazetesi isimli internet sitesinde “Koç Gibi Yolsuzluk” başlığı ile verilen ve bizzat isim belirtilerek adı geçen meclis üyelerini ve Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na bu haberin detayını sorarak sürekli haberleri gündemde tuttum. Son zamanlarda da gazeteci arkadaşımız Yılmaz Bacacı’ya, Meclis Üyesi Yahya Göktaş tarafından yapılan tehdidi de gündemde tuttum. Tüm bu haberlerle meclis toplantılarında AKP’li meclis üyelerinin de tabir ettiği gibi belediyenin mafyalaşmaya doğru gittiğini gündemde tuttum. Belediyede çalışan bayanlara taciz edildiğine dair iddiaları gündeme getirdim. Yine Bakırköy Belediyesi’nde çalışan Mali İç Denetçi görevinde çalışan Taner Eraslan’ın geçtiğimiz yılsonu giderleri denetlediği zamanlarda evinin önünde yine aynı şekilde beyzbol sopasıyla saldırıya uğraması da bende bu şüpheleri uyandırdı” diyen Gazeteci Serdar Tay açıklamalarına devam etti. 

HİZMET ETMEK İÇİN GELDİKLERİNE İNANMIYORUM
Bakırköy Belediyesi’nde birden çok olay olduğu için şüphelerinin bu yönde olduğunu ama şu yapmıştır diyebileceği biri olmadığını, yaşadığı bu saldırının da organize bir iş olduğunu da iddia eden Tay, “Bildiğimizi yazdık, bilmediğimizde vardır. Meclis üyeleri kimdir nedir tanımam. Ama başkan ve meclis üyelerinin Bakırköy’e hizmet için geldiğine inanmıyorum. Benden önce Bakırköy Gazetesi isimli internet sitesinde yapılan haberlerde de bunlar ayan beyan yazılmıştır” diyerek yaşadığı elim olayda kendisine ulaşarak destek olan herkese teşekkür etti. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum