'Alt geçit tehlike saçıyor' başlıklı haberin tekzib metni..

Gazete365'in Nisan 2016 sayısında ve www.gazete365.com internet sitesinde 'Alt geçit tehlike saçıyor' başlıklı haberin tekzibidir.

'Alt geçit tehlike saçıyor' başlıklı haberin tekzib metni..

Gazete365'in Nisan 2016 sayısında ve www.gazete365.com internet sitesinde 'Alt geçit tehlike saçıyor' başlıklı haberin tekzibidir.

'Alt geçit tehlike saçıyor' başlıklı haberin tekzib metni..
29 Nisan 2016 - 14:27 - Güncelleme: 07 Mayıs 2016 - 22:54
Reklam

Gazete365 olarak, Nisan 2016 sayısında dile getirdiğimiz;  'Alt geçit tehlike saçıyor' başlıklı haberimizde, Bahçelievler Haznedar köprüsüne yeni yapılan kaplamaların dökülmesine dikkat çekmiştik. Tavanın yayaların ve araçların üstüne düşme tehlikesinin bulunduğunu dile getirdiğimiz haberde: 'Haznedar altgeçitten geçenler dikkat!, kaplama betopan başınıza düşebilir.' denilmiştir. Buradaki 'BETOPAN' halk arasında ve inşaat sektöründe kaplama malzemesinin genel adı olarak düşünülerek kullanılmıştır. Haberimiz yayınlandıktan sonra tarafımıza, TEPE BETOPAN Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Avukatı Av. Demet Uslu tarafından BETOPAN'ın bir marka olduğunu belirten yazılı bir bildiride bulunulmuştur. 
Toplumsal konulara verdiğimiz değer ve hassasiyetimiz kadar, ülkemize hizmet eden tüm kurum ve kuruluşlara da önem verdiğimiz için, bir inşaat malzemesi düşünülerek yazılan BETOPAN kelimesinin “TEPE BETOPAN" markasını anımsattığı için Gazete365 yetkilileri olarak ,TEPE BETOPAN Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkililerinden özür diliyoruz.
TEPE BETOPAN Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş adına Av. Demet Uslu'nun Gazete365'te ve www.gazete365.com internet sitesinde 'TEKZİP' olarak yayınlanmasını istediği yazılı metnin tamamı şöyle:
                                  TEKZİP
Müvekkil, “TEPE BETOPAN Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş”, bir Yapı Levhası olan Çimentolu Yonga Levhaların üretimi, pazarlanması ve satış faaliyetleriyle iştigal eden, BİLKENT Holding A.Ş’ne bağlı, ülkemizin ilk/lider ve en büyü, dünyanın da sayılı kuruluşlarından birisidir. Müvekkil Şirketin ticari tüm faaliyetleri, usulünce tescilli ve ilgili sektörde çok tanınmış “BETOPAN” markası ve dahi ticaret unvanı ile sürdürülmektedir. 
BETOPAN-TEPE BETOPAN ve türevi markalar yapı malzemelerinde kullanılmak üzere 1984 yılından bugüne Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesinde tescil edilerek korunmaktadır. BETOPAN markası, yapılan maddi ve manevi yatırımlar sonucunda inşaat sektöründe çok büyük bir iktisadi değer kazanarak, kesinleşmiş Mahkeme kararlarında da kabul edildiği üzere, Tanınmış Marka statüsü kazanmıştır. BETOPAN markalı ürünler, üstün teknik özellikleri-kaliteleri esas etken olarak, müşterilerin haklı beğeni ve takdirini kazanmıştır. Üretimden kaynaklı tek bir müşteri şikayetine konu edilmemiş olan BETOPAN markalı ürünlerin, uygulaması TEPE BETOPAN tarafından yapılmamaktadır. 
Hal böyle iken GAZETE365’in Nisan ayı baskısında ve internet sayfasında, haberde bahsi geçen alt geçit inşaatında BETOPAN markalı ürünler UYGULANMADIĞI HALDE (ki haber yanındaki fotoğrafta kaplama yapı malzemesi üreten başka firmanın tescilli markasını taşıyan muhafaza kutuları görünmektedir) gerek haber başlığında, gerekse de haber içerisinde BETOPAN markasının veya ayırt edilemeyecek bezerinin-her ne amaçla olursa olsun-kullanılması kabul edilemez. BETOPAN tescille korunan ve 32 yıldır nizasız ve fasılasız sektörde kullanılan bir markadır, jenerik/tanımlayıcı bir ibare değildir. İnşaat sektöründe çok tanınmış BETOPAN Markasının itibarını ve ayırt ediliciliğini zedeleyecek ve tescilli marka haklarına zarar verecek şekilde haber fiili ve hukuki duruma açıkça aykırıdır. 
Marka hukukuna ve dahi fiil duruma aykırı şekilde yapılan haber karşısında tüm hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla ile kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Saygı ile
TEPE BETOPAN Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Vekili
Av. Demet USLU  


YORUMLAR

  • 0 Yorum