Aloo Şikayetim Var Eşref Eker Hattı...

Siz de bölgenizdeki sorunları, bir türlü çözüme kavuşturulamayan sıkıntıları "Aloo Şikayetim Var' Eşref Eker köşesine bildirebilir, sesinizi yetkili makamlara duyurabilirsiniz.

Aloo Şikayetim Var Eşref Eker Hattı...

Siz de bölgenizdeki sorunları, bir türlü çözüme kavuşturulamayan sıkıntıları "Aloo Şikayetim Var' Eşref Eker köşesine bildirebilir, sesinizi yetkili makamlara duyurabilirsiniz.

Aloo Şikayetim Var Eşref Eker Hattı...
16 Mart 2016 - 13:48 - Güncelleme: 11 Nisan 2016 - 00:57
Reklam

Değerli Okurlar…

Geçen sayımızda bahsetmiştim. Gittim gördüm konuştum Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Memduh TÜZÜN’ü makamında ziyaret ettim.  Kendisiyle röportaj yapma fırsatı bulduğum için mutlu oldum.  

Muhtarımıza vatandaşı sordum; genelde vatandaşın  %70’i eline geçmeyen tebligat almak veya sormak için geliyormuş yerleşik bakımından oturmuş bir mahalle olduğunu söyledi. 121 cadde ve sokaktan oluşan mahallemizde 23.800 konut olduğunu öğrendik. Yaklaşık olarak 80.000 mahalle sakinimiz varmış. Muhtarımıza sorunlarımız var mı varsa,  yetkililere bir duyuralım dedim. 

Kaymakamlık ve belediyemizle uyum içinde olduğunu söyledi. Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali ÖZYİĞİT ile Belediye Başkanımız Sayın Osman DEVELİOĞLU’nun  ilgili ve alakalı olduğunu  söylüyor, biz de mahallemiz adına kaymakamımıza ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz.  Muhtarımızdan mahallemizin sorunlarını dinlemeye devam ediyoruz. Belediye başkanlığımızda BEDAŞ ile yaptığımız toplantıda mahallemizde havai hattı açıkta olan elektrik dağıtım hatlarının yerin altına alınmasıyla açıkta hattımız kalmayacağını söylüyor. 

Ayrıca son günlerde vatandaşlarımız yakından ilgilendiren fakat çok bilgileri olmayan bir konudan bahsediyor; mahallemizdeki kentsel dönüşüm veya kentsel yenileme projelerine değinmek istiyorum. Gerçekleşip gerçekleşmemesiyle ilgili çok sorular alıyoruz diyor ve devam ediyor. Mahallemizde 40-50 yıllık yapıların olduğunu,  ilk sahiplerinin halen oturduğunu, büyük bölümünün emekli ve orta gelirli olduklarını söylüyor. Kentsel dönüşüm ve yenileme yapılacağını düşünürsek 100 m2 lik bir dairenin mal sahiplerine 150.000 TL gibi bir maliyet getireceğini,  emekli ve ekonomik açıdan maddi durumlarının yeterli olmadığını, böyle olunca da vatandaşın tedirgin olduğunu bize anlatıyor. 

Aloo Şikayetim Var Eşref Eker Köşesi

VATANDAŞIN YETKİLİLERDEN BEKLEDİKLERİ
Gelelim yayın bölgemizdeki vatandaşlarımızın yetkililerden sorunlarıyla ilgili beklentilerine…                                                                                                           
*Adnan Menderes Lisesi köşesinde gece 23.00 ile 03.00 arasında seyyar kokoreç satıcılarının geldiğini sokak sakinlerinin defalarca şikâyet etmelerine rağmen bir önlem alınmadığını söyledi. Sokak sakinleri yetkililerin bir an önce önlem almalarını istiyorlar. 

*Talatpaşa Caddesi Çöreotu sokağının sol tarafına ağır vasıtalar park ettiğinden dolayı yaya ve araç kazasına zemin hazırladığını, vatandaştan gelen şikâyetler arasında yetkililere bildirilmesine rağmen bir önlem alınmadığını söylüyorlar. 

*Talatpaşa Caddesi üzerinde yayla istikametine (Bahçelievler Öğretmenevi karşısı) doğru yol kenarındaki ağaçların yakın olmasından dolayı bebek arabaları ve yayaların araç yolunda yürümek durumunda kalıyorlar. Yetkililerin bir an önce önlem almalarını istiyorlar.  

* İncirli E5 yoluna cepheli meşrubat firmasının hemen arkasında bulunan park evler sitesinin almış olduğu imardan dolayı çevre sakinlerinin bir çekincesi var. Yeni yapılacak kentsel dönüşüm veya kentsel yenilemeden dolayı yüksek katlı binalara izin verilir kaygısı taşıyorlar. Çevre sakinleri yetkililerden detaylı açıklama bekliyorlar.

*Erde sokak Hafızali cami karşısındaki boş arsada başıboş köpeklerin sokak sakinlerine rahatsızlık verdiğini söylüyorlar.  Belediye yetkililerinden önlem alınmasını istiyorlar.

*Güngören Belediyesi önündeki İnönü caddesinin sokak aydınlatma direkleri arızalı gece aydınlatmanın olmadığını yetkililere defalarca iletilmesine rağmen bir sonuç alınmadı.

*Güngören Belediyesi yanındaki Belde sokakta kaldırımlar araçlar tarafından işgal ediliyor. 

Aloo Şikayetim Var Eşref Eker Köşesi

MEMDUH TÜZÜN KİMDİR?
Muhtarımızı kısaca tanıyalım.  Memduh TÜZÜN 1958 yılında İstanbul’da doğmuş, ilk orta liseyi Bahçelievler’de tamamlamış, yani; 56 yıldır Bahçelievler’imizde ikametgâh ediyor. 1983 yılında İstanbul üniversitesi edebiyat fakültesinden mezun olmuş. Anlayacağınız muhtarımızın edebiyatçı yönü de var. 1984 yılında babası emekli muhtarımız M. Şerif TÜZÜN seçilince 1994 yılında yanında çalışmaya başlamış. Anlayacağınız muhtarlık mesleğine mutfaktan gelmiş. Babasının mesleğine ilgisinden dolayı 2014 yılında yerel seçimlerinde Bahçelievler mahallemizin muhtarı seçilmiş, uzun uzun konuştuk. Kendisinde mahallesine hakim bir muhtar profili gördüm.

Bir sonraki sayımızda A.NAFIZ GÜRMAN Mahallesi Muhtarı OSMAN KARTAL’a konuk olacağız. İnsanı seven, doğayı seven, hayvanları seven, herkesin dini inançlarına saygı gösteren, insana insanca yaklaşan bireyler için, sorunları dile getirmeye devam edeceğiz.

Aloo Şikayetim Var Eşref Eker Köşesi

BİZE ULAŞIN…
Yayın hayatına başladığı günden bu yana toplumsal sorunları dile getiren, yetkililer ile halkın arasında köprü olan Gazete365, halktan yana taraflılığını sürdürüyor.
Yayın bölgesi olan Bahçelievler, Bağcılar, Güngören ve Bakırköy’de halkın şikâyetlerini sayfalarına taşıyan Gazete365, yaptığı etkili haberlerle vatandaşın sesi olmaya devam ediyor.
Siz de bölgenizdeki sorunları, bir türlü çözüme kavuşturulamayan sıkıntıları "Aloo Şikayetim Var' Eşref Eker köşesine bildirebilir, sesinizi yetkili makamlara duyurabilirsiniz.

Şikâyetlerinizi halkın gazetesi Gazete365’e ile duyurmak için;
[email protected]
0212 442 24 24 numaralı telefondan
veya [email protected] ile [email protected] 
adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum