AK Parti Bahçelievler yerel medya ile referandumu konuştu

Gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu, ülkenin geleceğinin söz konusu olduğunu ve 16 Nisan’ın bir dönüm noktası olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı, herkesi ‘Evet’ demeye davet etti.

AK Parti Bahçelievler yerel medya ile referandumu konuştu

Gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu, ülkenin geleceğinin söz konusu olduğunu ve 16 Nisan’ın bir dönüm noktası olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı, herkesi ‘Evet’ demeye davet etti.

AK Parti Bahçelievler yerel medya ile referandumu konuştu
04 Mart 2017 - 18:49 - Güncelleme: 04 Mart 2017 - 18:59
Reklam

Referandum çalışmalarına hız veren AK Parti Bahçelievler İlçe Teşkilatı da bölgede yayın yapan yerel medya mensuplarıyla bir araya geldi. Ehl-i Ziyafet Türk Mutfağı’nda gerçekleştirilen ve ilçe yöneticileri ile belediye meclis üyelerinin de katıldığı kahvaltı programında; referandumda yapılacak çalışmalar hakkında brifing verildi, yeni Anayasa’nın getirecekleri üzerinde duruldu.

Neden ‘Evet’ denilmesi gerektiği hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Av. Zülküf Türkoğlu, gazetecilerin merak ettiği soruları da yanıtladı. Gelen sorular üzerine 18 maddeden oluşan ve Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren maddelere açıklık getiren Başkan Zülküf Türkoğlu, özellikle ‘seçilme yaşının 18’e indirilmesi’ ile ‘milletvekili sayısının 600’e çıkarılması konuları üzerinde durdu. 

‘Tek adam sistemi’ eleştirilerine de cevap veren Başkan Zülkür Türkoğlu, “Ben bir avukat olarak ülkemizde yapılan tüm Anayasalara hâkim biriyim. Sivil bir Anayasa gerekliliği vardı ve bunu bugüne kadar tüm siyasi partiler de dile getirdi. Ayrıca bu sistemde herkese yer var ve biz bunu kendimiz için yapmıyoruz. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey’in dediği gibi; ‘Erdoğan için değil, her doğan için bu Anayasa.’ 16 Nisan’dan sonra her doğan güçlü olacak” diye konuştu.

2017/03/7774042.jpg

TRT 3’Ü AÇAN 18 YAŞINDA 600 MİLLETVEKİLİ GÖRMEYECEK Kİ 
Özellikle karşı çıkılan maddelere değinen Başkan Türkoğlu, “18 yaşa çok takılmamak lazım. Bizim seçme yaşımız 18. Seçilme yaşının da 18’e indirilmesi gayet doğaldır ve dünyada birçok ülkede de bu böyledir. İnsanlar TRT 3’ü Meclis TV’yi açınca tüm meclisi 600 milletvekilini de 18 yaşında mı görecek sanıyorlar. Şu anda seçilme yaşı 25. Peki sorarım; şu an mecliste 25 yaşında kaç milletvekilimiz var? Ayrıca unutmayalım ki; bizim zehir gibi gençlerimiz var. Bunlardan ülkemizin geleceği için neden yararlanmayalım ki? Ayrıca yine unutmayalım ki, İstanbul gibi müjdelenmiş bir şehri fetheden, böylesine büyük bir işi başaran Fatih Sultan Mehmet de henüz 21 yaşındaydı” dedi.

2017/03/1079534.jpg

PARTİMİZ İÇİN DEĞİL ÜLKEMİZ İÇİN ‘EVET’ İSTİYORUZ
“Biz siyasi partimiz için bir destek istemiyoruz” diyen Türkoğlu, “ ‘Evet’ oyuna destek isterken AK Parti’ye bir destek veya partimiz daha da büyüsün, çok daha büyük noktalara gelsin şeklinde bir çalışma yürütmüyoruz. Meseleye milletimizin, devletimizin, ülkemizin geleceği meselesi olarak bakıyoruz. Daha güçlü bir Türkiye için, milletimiz için, devletimiz için, bütün herkes için destek istiyoruz. Ve inanıyorum ki, milletimizin sağ duyusuyla, milletimizin ferasetiyle ki biz bu milletin ferasetine her zaman inandık, ‘Evet’ noktasında bir karar çıkacaktır” şeklinde konuştu.

2017/03/6723782.jpg

DÜNYADA ARTIK TÜRKİYE’SİZ ADIM ATILAMAYACAK
Referandumdan sonraki sürece yönelik ifadeler de kullanan Türkoğlu, “16 Nisan’dan sonra da ülkenin her zamankinden çok daha güçlü olduğunu göreceğiz. Özelikle uluslararası arenada hak ettiğimiz noktaya çok daha hızlı ulaşacak ve Türkiye’nin uluslararası arenada ne anlama geldiğini zaten herkes biliyor, daha da iyi anlayacaklar. Dünyanın birçok noktasında da Türkiye’nin imzası olmadan artık karar verilemeyecek. Dünya ve özellikle Ortadoğu hakkında her konuda Türkiye’nin onayını almak zorunda olacaklar” ifadelerini kullandı. 365/Haber Merkezi
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum