Güngören, olası bir depreme karşı hazırlıklara başladı

Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, İstanbul’da olası bir deprem öncesi hayata geçirilecek projelerini açıkladı.

Güngören, olası bir depreme karşı hazırlıklara başladı

Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, İstanbul’da olası bir deprem öncesi hayata geçirilecek projelerini açıkladı.

Güngören, olası bir depreme karşı hazırlıklara başladı
17 Kasım 2011 - 11:39
Reklam

Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman açıklamasında, “İlçemizde, Büyükşehir belediyesinin mikro projelendirmesi esas alınarak ilçemizde zemin etütleri yapılmaktadır. 1999 depreminden sonra yapılan bütün yeni binalarda titiz bir denetim yaptık. İlçemizdeki eğitim kurumlarının tamamına yakınında revizyona gittik. Depreme karşı dayanıksız olan eğitim kurumlarını, İl Özel İdaresi yıkıp yerine daha yeni ve daha modern okullar inşa etti. Kullanılabilir durumda olanlar ise olası bir depreme karşı güçlendirildi. Ahmet Merter İlköğretim okulumuz dışında sorunlu okulumuz kalmadı. Söz konusu okulumuzun da projesi bitmek üzere yakın zamanda okulu yıkılıp yerine daha modern bir eğitim kurumu inşa edilecek. İl Özel İdaresi tarafından Kaymakamlığımız için, depreme dayanıklı ve modern bir bina inşa edildi. Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ve çeşitli kamu birimleri bu yeni binada hizmet vermeye başladılar.”

Vatandaşları kentsel dönüşüm konusunda sürekli bilgilendirdiklerini dile getiren Karaman, “Güngören Belediyesi olarak, depreme karşı en önemli çalışmamız kentsel dönüşüm projesidir. Bu projeyi hayata geçirdiğimiz zaman Güngören’de yenilenmesi gereken binalar da zaman içinde yenilenmiş olacaklardır. Büyükşehir belediyemizin açıklamış olduğu depreme karşı dayanıksız, riskli binaların yıkılıp yerlerine depreme dayanıklı bir bina yapılması koşulu ile mevcut imar planından farklı, ilave imar verilmesidir. Bu çalışmaları başta Merter bölgemiz olmak üzere ilçemiz genelinde uygulamaya çalışıyoruz. Öte yandan meclis tarafından kentsel dönüşüm ile ilgili kanun ve yasaların bir an önce çıkartılması gerekmektedir.”

Gerçekleşecek bir depreme de belediye olarak hazır olduklarını belirten Karaman, “Olası bir depreme karşı ise, insanlarımızın barınacağı ve çadır kentlerin kurulacağı yerler ise Kaymakamlık ve Belediyemizce tespit edilmiştir. Bu yerler arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü, Güneştepe Mahallesi Spor Parkı, Güngören Stadı, Aliya İzzet Begoviç Parkı ve Köyiçi Stadı, Magirus arazisi bulunmaktadır. Bunun yanında deprem bilincini de oluşturmak için de belli aralıklarla deprem tatbikatları yapıyoruz. Deprem konusunda personelimize eğitimler veriyoruz. İnsanlara deprem anında neler yapmaları gerektiğini anlatıp evlerinde deprem çantası bulundurmalarını hatırlatıyoruz.” dedi.