“Kime hizmet üretmek adına görevdesiniz, Başkan Kerimoğlu?”

Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün Beşiktaş Spor Kulübü’ne verilmesine tepki gösteren yüzlerce kişi Bakırköy Belediyesi önünde toplandı. Bakırköy Diren Çamlık Parkı Forumu öncülüğünde toplanan Bakırköylüler, Başkan Kerimoğlu’na “Kime hizmet üretmek adına görevdesiniz?” diye sordu.

“Kime hizmet üretmek adına görevdesiniz, Başkan Kerimoğlu?”

Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün Beşiktaş Spor Kulübü’ne verilmesine tepki gösteren yüzlerce kişi Bakırköy Belediyesi önünde toplandı. Bakırköy Diren Çamlık Parkı Forumu öncülüğünde toplanan Bakırköylüler, Başkan Kerimoğlu’na “Kime hizmet üretmek adına görevdesiniz?” diye sordu.

“Kime hizmet üretmek adına görevdesiniz, Başkan Kerimoğlu?”
06 Haziran 2016 - 13:33 - Güncelleme: 06 Haziran 2016 - 14:12
Reklam

23 amatör kulübün antreman yaptığı, 60’a yakın taşeron işçinin çalıştığı, Bakırköylülerin yararlanabileceği tek işlevli spor kompleksi olan Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün Beşiktaş Spor Kulübü’ne verilmesinin ardından tepkiler dinmiyor. Kent Yaşam Gazetesi’nden Selvi Sarıtaç’ın haberine göre; Bakırköy Diren Çamlık Parkı Forumu öncülüğünde toplanan Bakırköylüler, Belediye Başkanlık binası önünde toplanarak yaptığı basın açıklamasında, Yaşam Köyü’nün devrine ilişkin tepkilerini dile getirerek, Başkan Kerimoğlu’na hitaben “Kime hizmet üretmek adına görevdesiniz?” diye sordu. 
Bakırköy Diren Çamlık Forumu üyeleri geçtiğimiz hafta içerisinde, Yaşam Köyü’nün devredildiğine dair Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın yaptığı açıklamaların ardından, belediye yetkilileri ile görüşerek tepkilerini, taleplerini ve sorularını yönelterek belediyeden cevap istemişlerdi.
Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte, böyle bir tahsisin söz konusu olmadığını ifade eden Başkan Kerimoğlu’nun açıklamasının hemen ardından, Beşiktaş Spor Kulübü’nün resmi web sitesinden yapılan açıklamaya dikkat çeken forum üyeleri, “Bakırköylünün malını, arazisini, tesisini bir kulübün kullanımına açıp, anlaşma yapıp bunu inkar etmek, basit bir oyalamaca, tepkiyi yumuşatma mantığıdır” dedi. 

“Kime hizmet üretmek adına görevdesiniz Başkan Kerimoğlu?”

HALK İÇİN DEĞİL, SERMAYE İÇİN BELEDİYECİLİK 
Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiğini savunan bir belediyenin, kamusal bir alanı halkın kullanımına kapatan hamleleri halk için değil, sermaye için belediyecilik zihniyetinin açık göstergesi olduğunu ifade eden forum üyeleri, “Bakırköylülere sorulmadan, danışılmadan verilen sözlerin halk nezdinde kabulü yoktur” dedi.
Yapılan açıklamalarda ‘Bakırköy halkının kullanımına açık kalacaktır’ gibi açıklamaların da aldatmaca olduğunu söyleyen forum üyeleri, Beşiktaş’ın bütün branşlarının antreman sahası olarak kullanacağını açıkladığı Yaşam Köyü mevcudunun, şu anki potansiyeli bile karşılayamadığını ifade etti.
Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun göreve geldiğinden bugüne görev zafiyeti, antidemokratik uygulama ve çıkışları, Bakırköy’ü pazara açan hamleleri başta olmak üzere çok sayıda konuyu tartışarak açığa çıkardıklarını ifade eden Bakırköy Çamlık Parkı Forumu adına basın açıklamasını yapan Gizem Sürer,  Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na hitaben şu soruları sordu. 

DİREN ÇAMLIK PARKI FORUMU KERİMOĞLU’NA SORDU!
1-    Sözü dolandırmadan, kime hizmet üretmek adına görevdesiniz
2-    Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman’nın kesinleşmiş ve anlaşmasının sonuna gelindiğini ifade eden açıklamalarının ardından görüştüğümüz, bilgi aldığımız belediye meclis üyeleri, ilçe başkanı ve belediye yetkililerinin iradesi dışında kapalı kapılar ardında aldığınız gizli kararlar yönetim anlayışınızın somut halimidir?
3-    Bakırköy Bakırköylünün dür. Kamunun arazisini, spor tesisini Bakırköylü’nün bilgisine ve izni olmaksızın satışa çıkartacak yetkiyi ve cürreti nerden buluyorsunuz
4-    Sosyal belediyecilik fikrinden hızla uzaklaştırdığınız Bakırköy’ü ranta ve pazara açarken, hangi sıfat ve kimlikle hareket ediyorsunuz?

“Kime hizmet üretmek adına görevdesiniz Başkan Kerimoğlu?”

TİPİK BİR RANT SENARYOSUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ
23 amatör kulübün antreman yaptığı, 60’a yakın taşeron işçinin çalıştığı, Bakırköylülerin yararlanabileceği tek işlevli spor kompleksini işlevsizleştirerek satışını gerçekleştirmenin kabul edilir ve hafife alınır bir yanı olmadığını söyleyerek basın açıklamasını tamamlayan Gizem Sürer, “Bakırköylü’nün sağlıklı yaşam hakkına dönük açık bir saldırı niteliği taşıyan bu işleme sessiz kalmayacağız. Aylardır bitmeyen tadilat oyalamacasıyla Bakırköylünün kullanımına kapattığınız yüzme havuzu ve diğer spor komplekslerinin işlevsizleştirilerek satışına zemin hazırladığınız aşikar. Tipik bir rant senaryosu olarak kapalı spor salonunda kendiliğinden çıkan yangın, komedinizin son perdesidir” diye konuştu. 

DERHAL PLANLARINIZDAN VAZGEÇİN!
Son olarak, “Kendinden makul, Kerimoğlu’nun ağzından çıkan sözlerle yönetilen bir belediyeyi ve onun beslediği siyasal anlayışı reddediyoruz. Derhal,  Atatürk Spor Yaşam Köyü’nün kiralanmasına dair yaptığınız planların vazgeçin ve Bakırköy halkına bir daha bu ve benzeri bir girişimde bulunmayacağınıza dair söz verin” diyerek basın açıklamasını bitirdi. 
“Bakırköylüler Bakırköy’e sahip çıkmaya devam edecek”, “Başkan Şaşırma”, “Bize AKP uygulamalarıyla gelme” dövizleriyle meydanda yürüyüş yapan Bakırköylüler, Yaşam Köyü için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyerek dağıldı. Selvi Sarıtaç 


YORUMLAR

  • 0 Yorum