Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Türk: "Bahçelievler kentsel dönüşemedi"

Yazılı bir açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, “Millî görüş belediyeciliğinde, kamu olarak elimizi taşın altına koyacağız ve komşularımıza daha konforlu, daha kaliteli ve daha güvenilir yapılar ile sağlam bir Bahçelievler imar edeceğiz inşallah” dedi.

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Türk: "Bahçelievler kentsel dönüşemedi"

Yazılı bir açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, “Millî görüş belediyeciliğinde, kamu olarak elimizi taşın altına koyacağız ve komşularımıza daha konforlu, daha kaliteli ve daha güvenilir yapılar ile sağlam bir Bahçelievler imar edeceğiz inşallah” dedi.

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Türk:
26 Aralık 2022 - 13:29 - Güncelleme: 26 Aralık 2022 - 13:46
Reklam

Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, ilçedeki ‘Kentsel dönüşüm’ çalışmaları hakkında yazılı bir açıklama yaptı. ‘Kafamızda kentsel dönüşümler’ başlıklı yazısında; ilçedeki kentsel dönüşüm faaliyetlerinin yetersiz kaldığı ifade eden Başkan Türk, kentsel dönüşümün yerinde binaya yenilemeye dönüştüğünü, hatta bunun bile iyi yürütülmediğini söyledi.
 
“Bina temellerinin ve asansör çukurlarının su içerisinde olduğunu ve bu binalara iskân verildiğini gördük” diyen Türk, “Biz Bahçelievler Yeniden Refah Partisi olarak, Refah belediyeciliği anlayışıyla birlikte, liyakat sahibi Kentsel planlama ekiplerimizle birlikte ilçemiz halkının bu problemlerine çözüm olacağız. Millî görüş belediyeciliğinde, kamu olarak elimizi taşın altına koyacağız ve komşularımıza daha konforlu, daha kaliteli ve daha güvenilir yapılar ile sağlam bir Bahçelievler imar edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi
 
Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk’ün yazılı açıklamasının tamamı:
Kafamızda kentsel dönüşümler
Bahçelievler’in ‘Kentsel dönüşememesi’nin sebebi olarak; ilçemizde yapılan ‘Kentsel dönüşüm’ projelerinden hiçbirinin kentsel dönüşüm mantığına uymadığı ve kentsel dönüşüm uygulamalarından uzak olduğu görülmektedir. Yapılan projelerin; ‘Yık aynı şekilde geri dik’ binalar olması, otopark eksikliği ve yeşil alanlardan uzak olması Bahçelievler’in kentsel dönüşümünün olumsuz olduğunun kanıtıdır.
 
Günümüz dünyasında Kentsel Dönüşüm, belli bir alanın yaşamsal eksikliklerini gidermek için yapılır. Bunlar sosyal donatılar, yeşil alanlar, otoparklar, etkinlik alanları, spor salonları vb. alanlardır. Bu alanlar, topluma kaliteli ve konforlu bir yaşam sunar. Dünya üzerinde birçok ülkede hatta ülkemizde de nadiren olsa da bazı bölgelerde başarılı bir şekilde yapılmaktadır. En kalabalık nüfusa sahip olan ilçelerden birine sahip iken ve de Bahçelievler gibi her yerin Kentsel Dönüşümle sürekli yıkılıp yeniden yapıldığı bir bölgede, bu işlemler son derece başarısız yapılmaktadır.
 
Bölgesel, ada bazlı yapılması gereken Kentsel Dönüşüm, ‘Yerinde yık-yap’a dönmüştür. Yapmış olduğumuz incelemelerde de gördüğümüz üzere yenilenmiş, yani depreme dayanıklı hale gelmiş olması gereken binaların kontrolsüz ve denetimsiz yapıldığını, özellikle yapım konusunda ciddi eksiklerinin olduğunu görmekteyiz. Bina temellerinin ve asansör çukurlarının su içerisinde olduğunu ve bu binalara iskân verildiğini gördük. Oysa ki konum itibari ile oldukça olumlu bir bölgede yer alan Bahçelievler, çok daha iyi planlamalar ve dönüşümleri hak etmektedir.
 
Biz Bahçelievler Yeniden Refah Partisi olarak, Refah belediyeciliği anlayışıyla birlikte, liyakat sahibi Kentsel planlama ekiplerimizle birlikte ilçemiz halkının bu problemlerine çözüm olacağız. Millî görüş belediyeciliğinde, kamu olarak elimizi taşın altına koyacağız ve komşularımıza daha konforlu, daha kaliteli ve daha güvenilir yapılar ile sağlam bir Bahçelievler imar edeceğiz inşallah.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum