Yeniden Refah Partisi Bahçelievler Teşkilatı kahvaltıda buluştu

Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı’nın da katılımıyla düzenlenen Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın teşkilat içi kahvaltı programında konuşan İlçe Başkanı Metin Türk, partiye emek veren, gönül veren teşkilat mensuplarına ve ailelerine teşekkür etti.

Yeniden Refah Partisi Bahçelievler Teşkilatı kahvaltıda buluştu

Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı’nın da katılımıyla düzenlenen Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın teşkilat içi kahvaltı programında konuşan İlçe Başkanı Metin Türk, partiye emek veren, gönül veren teşkilat mensuplarına ve ailelerine teşekkür etti.

Yeniden Refah Partisi Bahçelievler Teşkilatı kahvaltıda buluştu
18 Ocak 2022 - 09:45 - Güncelleme: 18 Ocak 2022 - 15:48
Reklam

Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı, teşkilat içi kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Yenibosna’da bir düğün salonunda gerçekleşen programa; Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı, Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, ilçe yöneticileri ve aileleri katıldı.

Nurullah Akça’nın Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başlayan program, protokol konuşmalarıyla sürdü. Programda; faiz sistemi, kapitalist düzen, Milli Görüş davası ve ‘Cihat’ konuları üzerinde duruldu. 

TÜRK: ‘BİAT, CİHAT’IN İLK ŞARTIDIR’
Açılış konuşmasını yapan Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, partiye emek veren, gönül veren teşkilat mensuplarına ve ailelerine teşekkür etti. Konuşmasında ‘Cihat’ vurgusu yapan ve teşkilat mensuplarının ailelerinin fedakarlıklarına da değinen Başkan Türk, “Bizim davamız Hak yoludur. Bu şekilde inanıyor ve çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi Biat, Cihat’ın ilk şartıdır. Allah yolunda Cihat ederseniz ve bu uğurda ölürseniz, şehitlik mertebesine ulaşırsınız. Yeniden Refah Partisi de Hak yolu davasıdır. Bu davaya inananların ve çalışanların mükafatlarını Allah katında alacağına inanıyoruz. Sabırla çalışıp, birlikte el ele vererek davamızı şahlandırmalıyız. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın öncülük ettiği davaya yeni arkadaşlar kazandırmalıyız. Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda, yüce Rabbimiz işlerimizi kolay eylesin” ifadelerini kullandı. 

HELVACI: ‘HEDEFİMİZ DÜNYADA ADİL DÜZENİ KURMAKTIR’
Daha sonra kürsüye gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan İlyas Helvacı da teşkilat mensuplarına teşekkür ederek, “16 Ocak 1998’de Refah Partisi kapatılmıştı. Aynı zamanda 16 Ocak Yeniden Refah Partimizin seçimlere girme tarihidir. Bugün de 16 Ocak’ta bir araya geldik. Sizlere Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ın selamını getirdim. Bahçelievler’in bende ayrı bir önemi var. Bahçelievler, 1992 yılında Belediye Başkanlığı seçimini kazandığımız ilk ilçelerdendir. Rabbim bizlere tekrar ilkleri yaşamayı nasip eylesin. Yüce Allah (C.C), insana dört büyük meziyet vermiştir. Bu 4 meziyet şöyledir: ‘İyiyi kötüden’, ‘doğruyu yanlıştan’, ‘faydalıyı zararlıdan’, ‘adaleti zulümden’ ayırma. Yeniden Refah Partisi olarak da hedefimiz faizci, kapitalist sistemi yıkıp yerine adil düzeni getirmektir. Şu anda bu düzenden işçi memnun değil, emekçi memnun değil, emekli memnun değil, işveren memnun değil. Kim memnun? faizciler, rantçılar, kapitalist sistemi savunanlar. Kısaca halk memnun değil bu düzenden. Umarım bir gün dünyada adil düzen sistemine geçilir” dedi.

Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk’ün konuşmasının tamamı:
Çok değerli hazirun çok kısa bir şekilde Cihad ibadetinin özelliklerine değinecek ve sözlerimi Sayın Genel Başkan Yardımcım Erkan İlyas Helvacı Bey’e devredeceğim. Bugün bu konuya değinmenin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. 

Bildiğiniz üzere Cihad ibadetini diğer ibadetlerden ayıran 5 temel özellik vardır. İlk önce Cihad ibadetinin insanın “en önemli görevi olduğunu” söylemek gerekir. Kur'an'ı Kerim’de en fazla bahsedilen ibadet, Cihad ibadetidir. Cihad ibadeti sınıflarıyla birlikte Kur'an-ı Kerim’de 544 yerde geçmektedir. İkinci olarak namaz gibi, oruç gibi bütün görevlerimiz bir zamana bağlıyken, Cihad çalışması “her zaman yapılmak” zorundadır. Yine üçüncü olarak bütün görevler belli bir miktar ile sınırlıdır. Cihad ibadetini ise Müslüman bir insan “takatinin sonuna kadar yapmak” zorundadır. Dördüncü madde olarak söyleyeceğimiz şey, bu görevin yani Cihad ibadetinin “her şeyden, her görevden” önce yapılması gerektiğidir. Eğer bu çalışmayı yapan bir organize yapı, bir teşkilat yoksa kişi hemen o yapıyı kendisi kurmalıdır. Eğer bu yapı varsa ki bu şu anda Yeniden Refah Partimiz teşkilatlarıdır, hemen gidip o teşkilata tabi olmalı, biat etmelidir. “Biat” Cihad ibadetinin bu anlamda ilk şartıdır. Ve sonuncu yani beşinci maddemiz ise bu görevin; “en büyük Manevi mükâfatlara sebep olacağının” şuurunda olunmasıdır. Cihad niyetiyle ve modeline uygun olarak yapılan çalışmalar sırasında gelen ölüm, en büyük ecre muciptir. Bu kişiler Şehit olurlar, Cennetteki makamını daha can verirken görürler. Ahirette hesaba çekilmezler ve yine daha çok büyük ecirlere nail olurlar İnşallah.

Peki burada saydığımız Cihad ibadetinin özelliklerini bugün niçin dile getirme gereği duyduk? Buraya çoğumuz eşleriyle, anne-babalarıyla, kardeşiyle veya arkadaşlarıyla birlikte geldiler. Ve biliyoruz ki buraya birlikte geldiğiniz yakınınızın zamanının büyük bir bölümü teşkilat çalışmalarımızda geçmektedir. Ve bu nedenle sizler de bazen serzenişte bulunabiliyorsunuz, bunlar bizlerin de kulaklarına gelmektedir. Özellikle buradan bu sıkıntıları yaşayan ailelere sesleniyorum. Biliyoruz, işiniz gerçekten çok zor. Teşkilat çalışmaları sizleri ayrı bırakıyor ve büyük zorluklar yaşıyorsunuz. Ancak burada eşiniz, anne veya babanız, kardeşiniz veya yakın arkadaşınız eğer Yeniden Refah Partimizin bünyesinde Cihad ibadetini gerçekleştiriyorsa biliniz ki o Hak yoldadır. Ve yine emin olun ki Allah’ın rızasını kazanabilmek ancak bu Dava’da çalışmakla mümkündür. Siz ve teşkilatımızda görev alan yakınınız başta Ümmet-i Muhammed olmak üzere dünya üzerindeki tüm mazlumlar için zorluklar çekmektesiniz. Bu nedenle hepimizin yapması gereken şey çok zor da olsa burada koşturan yakınlarımızın yolunu açmak ve onun Allah’ın en önemli ibadetini gerçekleştirdiğini asla unutmamaktır. 

Sözlerime şu çok önemli kıssayı anlatarak son vermek istiyorum: Sahabe Efendilerimizden Ebu Talha’nın eşi Ümmü Süleym hamile iken Ebu Talha Cihad’a gider. Birkaç ay sonra Cihad biter ve Ebu Talha evine döner. Eve döndüğünde çocuğunun doğumunun gerçekleşmiş olduğunu tahmin ederek eşinden çocuğunu görmek ister. Ancak çocuğu o sabah vefat etmiştir. Ümmü Süleym hiç bozuntuya vermez ve eşinin de moralini bozmamak için: Bey der, şu an çocuk uyumaktadır, sen hele bir temizlen-dinlen ondan sonra İnşallah der. Ebu Talha dinlenir ve birkaç kez daha çocuğunu görmek ister. Artık çok defa ısrar edince Ümmü Süleym: Ya Ebu Talha, Allah sana bir emanet verse ve sonra da o emaneti alsa ne yaparsın? Allah verdiyse tabi ki geri vereceğim şeklinde karşılık verir Ebu Talha.  Bunun üzerine Ümmü Süleym: Ya Ebu Talha, emanetini Allah aldı der ve o acı haberi verir. Ebu Talha’nın gözlerinden yaşlar akar. Ancak o gece için, Peygamber Sav. Efendimiz; ileride alim olacak bir başka çocuğunun doğacağının müjdesini verir. 

Burada anlatmak istediğimiz husus, birkaç ay boyunca Cihad ibadeti için evinden ayrı kalan eşini Ümmü Süleym annemizin nasıl karşıladığıyla ilgilidir. Şu hassasiyete bakar mısınız, hayatının belki de en acı günü ancak eşini nasıl karşılıyor, o acı haberi kendisine nasıl veriyor? Bizler birkaç güne ve hatta birkaç saat geç kalmaya bile zor tahammül ediyorken, o aylarca eşinden uzak kalıyor ve hiç şikayet de etmiyor… İşte Sahabe Efendilerimiz’in- annelerimizin ahlakı… Bu ve benzeri olaylardan çok büyük ibretler almalıyız ve dünyanın birçok yerinde zulümler hat safhaya ulaşmışken bizler sıcak evlerimizde gönül rahatlığı ile oturmamalıyız. Ayağa kalkıp harekete geçmek hepimizin görevidir, bunu unutmayalım. Yeniden Refah Partimiz işte bunun için var. Cenab-ı Allah hayatımızı kendi rızasını kazanabilecek şekilde idame edebilmeyi hepimize nasip eylesin İnşallah.

Bu vesile ile tekrardan kahvaltı programımıza gelip bizleri onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum, ayaklarınıza sağlık, Allah hepinizden razı olsun. Şimdi mikrofonu Sayın Genel Başkan Yardımcım Erkan İlyas Helvacı Başkanımıza devretmek üzere huzurlarınızdan ayrılıyorum. Allah’a emanet olunuz, Es’Selamu Aleyküm.  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum