Yeniden Refah Partisi Bahçelievler’den İBB’ye ‘Yeşil alan’ tepkisi…

Yazılı bir açıklamada bulunan Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki otoparkın üstündeki alanın tamamının yeşil alan ve çocuk parkı olmamasını eleştirdi, bir an önce gerekenin yapılmasının doğru olacağını söyledi.

Yeniden Refah Partisi Bahçelievler’den İBB’ye ‘Yeşil alan’ tepkisi…

Yazılı bir açıklamada bulunan Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki otoparkın üstündeki alanın tamamının yeşil alan ve çocuk parkı olmamasını eleştirdi, bir an önce gerekenin yapılmasının doğru olacağını söyledi.

Yeniden Refah Partisi Bahçelievler’den İBB’ye ‘Yeşil alan’ tepkisi…
04 Mayıs 2022 - 19:48
Reklam

Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Metin Türk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılan ve yaklaşık 1 yıl önce hizmete açılan otopark ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Kapalı otoparkın üstünün büyük oranda yine açık otopark olarak kullanılıp, küçük bir kısmının çocuk parkı ve yeşil alan olarak ayrılmasına tepki gösteren Başkan Metin Türk, İBB’ye tepki gösterdi.

Hali hazırda zaten ilçede bir yeşil alan ve çocuk parkı sıkıntısı olduğunu ifade eden Başkan Türk, “Yetkililere buradan soruyoruz: Niçin birçok projeye elverişli büyük bir alanın tamamını gerektiği gibi kullanmıyorsunuz? Mevcut şartlar altında, 15-20 tane araçtan otopark ücreti almak mı daha önemli yoksa vatandaşlarımızın yeşil alanlara kavuşmasını sağlamak mı? Elbette ki şunun farkındayız; ilçemizde araç park sorunu çok önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Ancak bunun çözümü yeşil alanlara veya çocuk parklarına ayrılabilecek alanların ‘otopark olarak’ kullanılması olmamalıdır! Alternatif çözüm yolları istenirse elbette bulunabilir. Bu mevcut düzenle vatandaşlarımızın ve özellikle de çocuklarımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesini ve yine temiz ve güvenilir alanlarda vakit geçirmesini nasıl sağlayacağız? Bahçelievler halkımızın yaşamını beton ve çimento blokları arasına sıkıştırmak; insanlara nefes dahi alacakları alanlar bırakmamak yapılan çok büyük bir zulümdür. Bir an önce gerektiği gibi dönüştürülmeli ve aziz milletimizin hizmetine sunulmalıdır” ifadelerini kullandı. >365/Haber Merkezi

Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nca yapılan yazılı açıklamanın tamamı şöyle:
Kamuoyu Duyurusu

İlçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın da yakından şahit olduğu üzere Bahçelievler ilçemizde bulunan yeşil alanların ve parkların (özellikle de çocuk parklarının) sayısı oldukça kısıtlıdır. Bu durumun bir sonucu olarak ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımız; aileleriyle, çocuklarıyla, komşularıyla, arkadaşlarıyla vakit geçirecekleri uygun alanlar bulamamakta, şehir hayatının getirdiği olumsuz koşullardan kurtulamamaktadır. Üstelik ilçe sınırlarımızda bulunan eldeki mevcut imkânların kullanılmaması da bu sorununun giderek büyümesine sebep olmaktadır. Bu önemli patolojik sorunun bir örneğini de “Cumhuriyet Mahallemiz ’in” sınırları içerisinde bulunan “Bahçelievler Soğanlı Zeminaltı Otoparkı” yapısında görmekteyiz. Açılışının üzerinden 1 yıl gibi bir süre geçen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir iştirak olan “İstanbul Otopark İşletmeleri Tic. AŞ. (İSPARK)” tarafından işletilen bu otoparkın en üst alanının çok ufak bir kısmı yeşil alana ve çocuk parkına ayrılmıştır. Alanın büyük bir kısmı yine otopark olarak faaliyet göstermektedir. Yetkililere buradan soruyoruz: “Niçin birçok projeye elverişli büyük bir alanın tamamını gerektiği gibi kullanmıyorsunuz? Mevcut şartlar altında, 15-20 tane araçtan otopark ücreti almak mı daha önemli yoksa vatandaşlarımızın yeşil alanlara kavuşmasını sağlamak mı?” Elbette ki şunun farkındayız, ilçemizde araç park sorunu çok önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Ancak bunun çözümü yeşil alanlara veya çocuk parklarına ayrılabilecek alanların “otopark olarak” kullanılması olmamalıdır! Alternatif çözüm yolları istenirse elbette bulunabilir. Bu mevcut düzenle vatandaşlarımızın ve özellikle de çocuklarımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesini ve yine temiz ve güvenilir alanlarda vakit geçirmesini nasıl sağlayacağız? Bahçelievler halkımızın yaşamını beton ve çimento blokları arasına sıkıştırmak; insanlara nefes dahi alacakları alanlar bırakmamak yapılan çok büyük bir zulümdür. Yeniden Refah Partisi Bahçelievler İlçe Başkanlığı olarak yetkililere sesleniyoruz: “Yapılan tüm projeler, muhakkak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına uygun olarak yapılmalıdır. İhtiyaçların çokluğu durumunda ise bir öncelik sırası belirlenmeli, eldeki şartlar değerlendirilmeli ve buna yönelik olarak hareket edilmelidir. Az önce verdiğimiz ve buna benzer örnek alanlar da bir an önce gerektiği gibi dönüştürülmeli ve Aziz Milletimizin hizmetine sunulmalıdır.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yeniden Refah Partisi 
Bahçelievler İlçe Başkanı
 Metin TÜRK

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum