YEBESO'nun Başkalığına tekrar Zeki Bakır seçildi

Yenibosna Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın kurulduğu günden bu yana başkanlık yapan Zeki Bakır, olağan genel kongrede rakibi Nugman Başkara’ya 86 oy fark attı. Deneyimli başkan Bakır, tekrar başkan seçildiği için mutlu olduğunu söyledi ve delegelere teşekkür etti.

YEBESO'nun Başkalığına tekrar Zeki Bakır seçildi

Yenibosna Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın kurulduğu günden bu yana başkanlık yapan Zeki Bakır, olağan genel kongrede rakibi Nugman Başkara’ya 86 oy fark attı. Deneyimli başkan Bakır, tekrar başkan seçildiği için mutlu olduğunu söyledi ve delegelere teşekkür etti.

YEBESO'nun Başkalığına tekrar Zeki Bakır seçildi
22 Şubat 2018 - 18:32 - Güncelleme: 22 Şubat 2018 - 18:45
Reklam

38 yıldır dernek başkanlığı yapan Zeki Bakır, Yenibosna Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası (YEBESO)’nun gerçekleşen olağan kongresinde tekrar başkan seçildi. Mert Düğün Salonu’nda yapılan kongreye; delegelerin yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı temsilcileri, Bahçelievler mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Faik Yılmaz, Başkan Yardımcılığını İstanbul Uyum Ayakkabı Satıcılar Esnaf Odası Başkanı Yaşar Hangün, Kâtip Üyeliklerini ise; Raşit Şeremet, Cengiz Çetin ve Erhan Pürüm yaptı. 

İki adayın yarıştığı kongrede; gündem maddeleri tek tek ibra edildi. İlçe Seçim Kurulu görevlileri gözetimde gerçekleşen kongre sonucunda deneyimli başkan Zeki Bakır, 215 oy, diğer aday Nugman Başkara’da 129 oy aldı.  Rakibi Başkara’ya 86 fark atan Bakır, yeni yönetim ekibiyle birlikte 4 yıl daha hizmet edecek. İki bin 601 kayıtlı üyenin yer aldığı YEBESO, yeni dönemde yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor.

ESNAF VE SANATKÂRLAR BAŞIMIZIN TACIDIR
Bahçelievler Express'in haberine göre; seçimden galip çıktığı için mutlu olduğunu ifade eden Zeki Bakır, delegelere teşekkür etti ve şunları söyledi: “Yeni dönemde güzel projelere imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Nasıl 38 yıldır hizmet ettiysek, 4 yıl daha aynı anlayışla çalışacağız. Esnaf ve Sanatkârların haklarını koruyacağız ve kollayacağız. Esnaf ve Sanatkârlar yaşarsa, odalar da yaşar. Odalar, esnaf ve sanatkârların haklarını korumak için vardır. Sorunları olan esnaf ve sanatkârların sıkıntılarını çözmek bizim görevimizdir. Onlar bizlere tıkandıkları noktalarda bilgi verirlerse, her türlü konuda yardımcı oluruz. Çünkü onlar bizim baş tacımızdır. Her zaman yanlarındayız.”

2018/02/2018-02-22-18-36-34.jpg
 
YENİ DÖNEMDE YAPILMASI PLANLANANLAR
Eğitim ve sağlık konusunda anlaşmalı yerlerden odaya kayıtlı olan esnaf ve sanatkârlar indirim alabilecek.  Engelsiz bir yaşam sunmak adına oda üyeleri ve yakınlarına özel donanımlı hizmet aracı tahsil edilecek. Kadın esnaf sayıları artırılacak. Kredi ve teşvik danışmanlık hizmeti verilecek. Davalık duruma düşen üyeler, ücretsiz hukuk danışmanlık hizmeti alabilecek. Basit Usulü Muhasebe ve Gelir Vergisi Mükellefiyeti üyeler, mali konuda problemlerini oda mali mali müşavirine ücretsiz danışabilecek. Odada haftanın belli günleri sosyal güvenlik uzmanı, BAĞ-KUR ve emeklilik işlemleri ile ilgili bilgi verecek. Esnaf ve Sanatkârlar arasında kaynaşmayı sağlamak için Bahçelievler Esnaf Spor adı altında çeşitli spor faaliyetleri düzenlenecek. Ayrıca yıl içerisinde bir takım sosyal aktivitelerde gerçekleşecek.

2018/02/2018-02-22-18-36-32.jpg
 
YÖNETİM KURULU
1)
Zeki Bakır (Başkan)
2)  İlhami Günler
3) Neşet Durmuş
4) Meliha Yazıcı
5) İsrafil Kuzu
6) Mehmet Şerif Dağ
7) Cemal Oğuzhan
8) Enver Yıldız
9) Samih Şimşek
10) Taner Topal
11) Mustafa Kemal Beşir


YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Tuğba Yılmaz
    3 yıl önce
    Saltanat mı kurdunuz da 38 yıl bu dönemle birlikte yarım asırdır başkanlık değil de saltanat süren kişinin reklamını yapıyorsunuz artık yeter deyip yeni yüzler Esnafın içinden gelen kişilere yol açmak gerekmez mi? Yeni seçim de Nuğman Başkara Bey’in seçimi kazanacağından eminiz ve Nuğman Beyin fotoğrafını koymaktan neden çekiniyorsunuz 25 yıllık esnaflık yapan bir kişi büyüğümüz ağabeyimiz.