Yıl Sonu Karnesi
Şule Ersoy

Şule Ersoy

Sözün Özü

Yıl Sonu Karnesi

06 Aralık 2022 - 19:02 - Güncelleme: 06 Aralık 2022 - 19:09

Evetttt, yine geldik yılın en son ayına. Tabi ki yıl sonu karnemizi hazırlamasak olmaz.
 
1.Kadınların korunması = 0   
Kasım sonu öldürülen kadın sayısı 356.
 
2.Çocukların korunması = 0  
Eylül sonuna kadar 36 ölen, 205 istismar edilen çocuk.
 
3.Hayvan eziyetleri, kötü muamele= 0
Son günlerde Konya’da hayvan barınağında ki görüntüler, gözlerimizi yine bu canlılara çevirmemizi yine onların sesi olmaya itti. Değişen bir şey yok. Yine vicdansızlık yine umursamazlık yine zalimlik …Hayvana şiddet SUÇ olmalı.
 
4.Maden Kazaları, ihmaller = 0
Bartın Amasra’da Maden kazasında yaşama veda eden 41 kişi ve 11 işçinin yaralanmasından yaklaşık 3 hafta sonra Zonguldak Kilimli’de ki maden kazasında 2 si ağır 4 işçi yaralanmıştı. Yaşanan bu kazalar, kazalardan ders almadığımızı, sorumluluk bilincimizin yine 0 olduğunu gösteriyor.
 
5.Kentsel Dönüşüm = 0 
Düzce’de 5,9 büyüklüğünde yaşanan Depremde İstanbul, Bolu, Zonguldak, Sakarya, Bursa’da dahil olmak üzere 93 kişi yaralandı. Ama görüldü ki Düzce’de ki yatay ve kentselleşme hayat kurtarıyor. İstanbul için beklenen Büyük Depreme adım adım yaklaşırken Kentsel dönüşüm yeterince hızlı değil ve gerekli dönüşüm sağlanamamış durumda.
 
6.Orman Yangınları = 0   
Bakan Vahit Kirişçi’nin açıklamasına göre bu yıl 2 bin 43 yangında, 12 bin 384 hektar ormanı kaybettik. “Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim” diyen Fatih Sultan Mehmet bu günleri görseydi ne derdi acaba?
 
7.Yoksulluk = 0
Türk-İş’e göre Yoksulluk Sınırı 24.185,00 TL, asgari ücret ise 5.500,00 TL. Arada korkunç bir uçurum var.
 
8.Çocuk Çalışanlar = 0   
Ekonomide yaşanan sıkıntılar, yoksulluk artık çocuklarımızı da etkilemekte. Okul sıralarında olması gereken çocuklarımız çalışmak zorunda kalmakta.

9.Ekonomi, faiz politikası = 0    
ENAG göre yıllık enflasyon oranı %170.70 

10.Siyaset mafya ilişkisi   = 0    
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT ve Habertürk de katıldığı programda, Peker'den her ay 10 bin dolar aldığını söylediği siyasetçiyi hala açıklamadı. Bizim Ortak Cumhurbaşkanı adayı açıklamamızı bekleyenlerin aksine biz de bu siyasetçiyi merakla bekliyoruz…

11.Güvenlik = 0 
Koca bir sıfır da bunun için. Sınırımızın delik deşik olması, elini kolunu sallayanın içeri girmesi, sonucunda da Taksim de Suriye uyruklu Ahlam Albashır’ın patlamaya yol açması ayrıca süt kuzusu şehitlerimizi toprağa vermemiz…


Elbette güzel şeyler de oldu. Mesela 21 yaşındaki Aysu Türkoğlu, Manş Denizi’ni 16 saatte yüzerek, Manş Denizi’ni geçen en genç Türk yüzücü unvanını aldı.
 
Mahsa Amini kardeşimizin ölümünden sonra İran’da başlayan ayaklanmalar neticesini vermeye, güzel haberler gelmeye başladı. Ahlak Polisinin Lav edileceği söylendi.
   
Vizyonuyla bizi hâlâ büyülemeyi başaran Ata’mıza sonsuz teşekkürler. Bugün 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verildiği gün. İYİ ki bizim Ata’mız olmuş. İYİ ki yüce Rabbim bizim Ata’mız yapmış.
 
Daha güzel günlere kavuşmak ümidiyle   #azkaldı diyorum.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum