Rusya, Mariupol'de Doğum Hastanesi'ni vurdu!..
Şule Ersoy

Şule Ersoy

Sözün Özü

Rusya, Mariupol'de Doğum Hastanesi'ni vurdu!..

10 Mart 2022 - 23:58

Zelenski “Gücün var ama insanlığını kaybediyor gibisin “dedi, işgalin 14. gününde…
UNICEF verilerine göre; 67’si çocuk 500 sivil yaşamını yitirdi. 2 milyondan fazla kişi Ukrayna’dan komşu ülkelere geçti, bu soğuk karlı kış günlerinde.

Ukrayna halkı çok büyük sınavdan geçiyor. İnsanlık çok büyük sınavdan geçiyor.  20.yüzyılda sınırlar çizilmişken bağımsız bir ülkeye yapılan böyle bir işgal, saldırı, savaş suçudur.

Zelenski, “Artık NATO’ya karşı ilgimi kaybettim” derken, Avrupa da Rusya’ya karşı ekonomik savaş açtı. Fitch, Rusya’nın kredi notunu düşürdü.

Hukukun gücü mü? Gücün hukuku mu?
Burada gücün hukukunu görüyoruz. Avrupa’nın dünyaya verdiği hukuk ve insanlık dersi de sıfır.
Zelenski, ABD ve Avrupa’ya güvenmesinin sonuçlarını yaşıyor ülkesi ile beraber. Oysa ki Orta Doğu’da, Suriye’de yaşananlar ortada iken, Rusya’ya güvenmediği gibi ABD ve Avrupa’ya da güvenmemeliydi. Üstelik kuzeyinde ki ülke Belarus’da Rusya ile birleşmişken.

Savaşın kazananı olmaz. Ölüm kalım savaşı veren Ukrayna halkı soğuklar bir yandan, Covid bir yandan, bir de bombardıman altında zor bir yaşam mücadelesi veriyor.  Beterin beteri bu olsa gerek.

Ata’mın söylediği gibi; Yurtta Sulh Cihanda Sulh. Yurt içinde kutuplaşma ile siyasi hayata yön vermeye çalışan yönetimimizin, yurt dışında sulh yolunu tercih etmesi ve tarafları uzlaştırmaya çalışması desteklediğimiz bir durumdur. Umarım en kısa zamanda bir uzlaşma sağlanır ve Ukrayna halkı rahat bir nefes alır.
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum