Dünya adaletli bir yer değil!
Şule Ersoy

Şule Ersoy

Sözün Özü

Dünya adaletli bir yer değil!

22 Ekim 2023 - 18:10

Adaletin var mı dünya!!!

Dünya adaletli bir yer değil…

Sadece adaleti elde etmek için sürekli savaş verdiğin bir yer…

3.Dünya savaşını görmeden göçüp gideriz bu dünyadan diyordum ama Dünya yine karıştı.
Ukrayna-Rusya savaşı bitmeden Filistin-Gazze savaşı çıktı.

Kör düğüm olmuş bir mesele. Düşmanlıkları, hınçları, gözyaşları, kanları bitecek gibi de durmuyor.

"Kanının son damlasına kadar" savaşmaya yemin eden Hamas, İsrail’in misliyle karar vereceğini 1 e karşı en az 10 cevap verme refleksini bilmiyor muydu? Bu bölgeyi insansızlaştırmaya çalışacağını bilmiyor muydu?

Diğer mesele İsrail’in istihbaratı ve savunma kuvvetleri nasıl oluyor da Hamas’ın saldırısından haberi olamıyor, yoksa beklediği fırsat bu muydu? 

Gazze’de gördüğümüz, savaştan ziyade bir soykırım. İsrail bir hastaneyi vurarak en az 500 kişiyi öldürerek gözünü ne kadar kararttığını göstermiş oldu. Tabi ki gönlümüz, gözümüz her zaman mağdur olmuş, haksızlığa, saldırıya uğramış, gözü yaşlı çoluk, çocuk, insanlarda. Milleti ve ırkı ne olursa olsun…

Ülkemizde bu kadar doğurganlığı milletimizden kat be kat yüksek olan sığınmacı ve göçmenlerle, gelecekte milliyetçilik-devlet sorunu ile bir Filistin-İsrail olmayız inşallah.

Türk’ün Türk’ten başka dostu olmayan, dünyanın iyilik sesi olan milletimizle, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyorum. 100.yıla yaraşır bir kutlama olması da gerektiğini düşünüyor ve yetkililerin en azından bu hassasiyetimize kulak vermesi için çağrıda bulunuyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum