Çok acı ama gerçek: Ülkece açız!
Şule Ersoy

Şule Ersoy

Sözün Özü

Çok acı ama gerçek: Ülkece açız!

06 Temmuz 2022 - 23:12 - Güncelleme: 06 Temmuz 2022 - 23:34

6 Ağustos 1941’de Alman Savaş İdaresi Departmanı yönetimi esirlerin beslenmesiyle yayınladığı açlık planı ile ilgili rehberde, esirlerin günlük 2040 kalori eğer çalıştırılan esirler ise 2200 kalori olarak besin verilmesini, cephelerde çalıştırılan esirlerin moralini düşürmemek için gerekli önlemlerin alınması gerektiği ifade edildi. “Toplama kamplarında çalışmayan esirler açlıktan ölmeye mahkumdur” açıklamasını yaptı Wagner.
 
Tüm Emekliler Dayanışma Ağı adına Fevzi Coşkun “Emeklilerin açlık sınırının altına itilmiş olduğunu, Siyasal iktidardan bağış, sadaka istemediklerini, 20-30 yıldır verdikleri primlerin geri dönüşünü hakkaniyetli bir biçimde beklediklerini, kimsenin payına göz dikmediklerini, yarattığımız ulusal gelirin adil paylaşımını istediğini”  söylerken,  Emeklilerin oluşturduğu 16 Platform adına konuşan Tüm Emekliler Eşgüdüm Kurulu Dönem Sözcüsü İsmail Tutoğlu “En düşük emekli aylığı asgari ücretle eşitlenmeli, asgari ücret açlık sınırının üstüne çıkarılmalı, emekli aylıklarına gıda enflasyonu kadar zam yapılmalı” dedi.
 
Ocak 2022 de Asgari Ücret 4253,00 TL iken 1 Temmuz 2022 itibariyle 5500,35 TL oldu.
Ocak 2022 de en düşük emekli maaşı 2500,00 TL iken 1 Temmuz 2022 de ise 3500,00 TL olarak belirlendi.
 
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ne Asgari Ücret için “Çalışan herkesin kendisine ve ailesine insanlık onuruna yaraşır bir yaşam sağlayan ve gerektiğinde her türlü Sosyal Koruma yolları ile desteklenen adil ve elverişli bir ücrete hakkı vardır” der ve Türkiye bu bildirgeyi kabul etmiştir.
 
Oysaki dört kişilik bir ailenin sağlık, dengeli ve yeterli beslenmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması (Açlık Tutarı) 6391,17 TL.  Yoksulluk sınırı ise 20.818,00 TL’dir.
 
Hangisine üzüleceğimi şaşırdım … Yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş, artık yaşlandığında rahat bir nefes almak isteyen yaşlılarımıza mı geleceğimizin teminatı, varlık sebebimiz çocuklarımızın yetersiz beslenmesi nedeniyle küçük, bodur kalmasına mı?
 
Yakışmıyor bize bu Yaşam Koşulları …
Verimli Anadolu topraklarından fışkıran ürünlerin bu kadar pahalı olması ve insanların açlık sınırı altında yaşaması. Ertelenmiş, yanlış yönetilmiş Tarım politikaları ile insanlarımızın az beslenmesi …
  
Bu nedenle İYİ Parti olarak Tarım politikalarımızla “Biz Yaparız, Biz Çözeriz”  diyoruz.
Barış, sağlık ve mutluluk ile dolu dolu güzel bir Bayram geçirmemizi diliyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum