Sivrisinek Masalı
Mehmet Ali Özkan

Mehmet Ali Özkan

Yeni Bir Bakış Açısı
  • Instagram

Sivrisinek Masalı

05 Şubat 2023 - 01:50 - Güncelleme: 05 Şubat 2023 - 01:53

Bir ülke düşünün, ‘Sivrisinek masalı’ misali yönetenleri olan, her ama her alanda. Kendisinden öncesi yaşananlar ve yapılanların olmadığı ve sadece kendi dönemlerinden oluşan bir hayatın içinde olduklarını. Sana bir sivrisinek masalı anlatayım mı? Anlat… Anlat demekle olmaz sana bir sivrisinek masalı anlatayım mı? Cevap; ‘Anlat’ demektedir ama bir türlü o masal anlatılmaz. 

İşte içinde bulunduğumuz ortam da aynen böyledir. Yönetenlerin sivrisinek masalından öteye gitmediği kör bir zihniyetin, ülkenin her alanına çöktüğünü birlikte yaşamaktayız. Yönetim anlayışının hemşericilik, mezhepçilik ve ahbaplıktan ibaret olduğu bir zaman tüneli içindeyiz. Toplumsal değerlerin ve insanın merkezde olmadığı bir yönetim anlayışı sivrisinek masalından ibarettir. 

Ben size bir sivrisinek masalı anlatamadım ama bir gün hep beraber o masalın kitabını yazacağız! Dün dündür, yirmi dört saat çok uzun bir süredir, ne yapalım siyaset böyle demek suretiyle savunmada kalmak, bu ülkenin geleceğine dair masal anlatmaktan başka bir şey değildir!

EY HALKIM SANA BİR SİVRİSİNEK MASALI ANLATAYIM MI? ANLATACAĞIM, BİRAZ SABIR…
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum