Pandemik Hayat
Mehmet Ali Özkan

Mehmet Ali Özkan

Yeni Bir Bakış Açısı
  • Instagram

Pandemik Hayat

04 Mayıs 2020 - 23:16

Kim derdi ki bir gün gelecek; hayatımızın her anında bana yaklaşma, sosyal mesafe, maskesiz dolaşma, bugün yapılan test sayısı, bugünkü vaka, yoğun bakım, entübe, vefat ve bugün iyileşenlerin sayısı ve 20 yaş altı, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlaması ayrıca sokağa çıkma kısıtlaması ve şehirlerarası dolaşım kısıtlaması, artık insanoğlu bu terimlerin esiri oldu. Dünyayı esir alan bir virüs insanoğlunu evine ve maskenin arkasına hapsetti. 

Dünyada asıl gücün bilinenlerin aksine donanımlı sağlık çalışanları, hastaneler, tedavi edici ve koruyucu malzemeler, gıda üretimi ve halkın kullanımına sunum kabiliyeti, temizlik ürünleri üretimi ve halkın erişimine sunum kabiliyeti ve bunların sunumunun ekonomik sınırlarda tutularak halkın istifade etmesinin kontrolü ve organizasyonu son derece önemli bir hal almıştır.

Dünya Ekonomisi rotasını değiştirerek ekonominin ve ticaretin elektronik ortama geçişi çok hızlanmış ve e-ticaret tahmini imkânsız oranlara çıkmıştır. Alışverişinizi oturduğunuz koltuktan yapıyor, şirketlerin projeleri evdeki diz üstü bilgisayardan geliştiriliyor.

Eğitim yeni tanımıyla uzaktan canlı olarak derslerin işlenmesi, ders işlemenin ve sınavların evde yapılmasının rahatlığı herkes evinde ailesinin yanında bir başka güzel oldu.

Ancak her şeye rağmen insanoğlu alışverişini ürüne dokunmadan yapmak istemez. Sokağa çıkma yasağı kalkınca o dakikada sokağa çıkar, pazar kurulunca pazara, fırın açılınca fırına, market kepenkleri kaldırınca hemen içeriye koşarcasına gireriz.

İşte bu ortamda birileri devamlı sokaktadır. Onlara sokağa çıkma yasağı ya da diğer kısıtlamalar geçersizdir. Bunlar sokağın bekçileri, emniyet güçleri, askerler, belediye çalışanları, temizlik işçileri, kesintisiz faaliyet gösteren işletmelerin çalışanları, cenaze hizmetleri, gazeteciler ve tabii ki SAĞLIK ÇALIŞANLARI. Sağlık çalışanları gece gündüz demeden covıd-19 denilen canavara karşı tüm dünyada bahane üretmeyen bir meslek gurubudur. Doktor, hemşire, hastabakıcı, kat görevlisi,112 personeli, eczacılar ve eczane çalışanları virüse karşı ön cephede savaşan bu sağlık emekçileri gönülden kutluyorum. Her şey bitince gururla anılacaksınız.

Pandemik Hayat bizlere başka bir hayatın yaşanabileceğini gösterdi. Dayanışmanın önemini bencil bir sağlıklı hayatın değil bütünün sağlıklı olmasının önemini üstüne basa basa gösterdi. Artık şunu herkes anladı; sadece senin sağlıklı olman yetmiyor, etrafındakiler de sağlıklı olmalı.
 
O zaman sağlıklı güzel yarınlar için SAĞLIK ÇALIŞANLARI GÖREV BAŞINDA, zorunlu olmadıkça SEN EVDE KAL. 
                                                                                                                             
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum