Mehmet Ali Özkan

Mehmet Ali Özkan

Yeni Bir Bakış Açısı
  • Instagram

LİYAKAT

08 Mart 2022 - 20:03

Yerel yönetimlerin istihdam konusunda tercihte ilk sıraya yerleşmiş olması neticesinde, belediyelerin insan kaynakları birimlerine başvuruların rekor seviyeye çıktığı görülmektedir. Özellikle çalışan personelin taşeron firmalar aracılığı ile temini sürecinde toplumsal algı yöneten tarafında olanlar ve muhalifler diye ayrıştırılmış ve toplum ikiye bölünmüştür. Ancak işsizlik öyle seviyeye gelmiş durumda ki artık toplumun ayrışacak hali kalmamaktadır. İş çok önemlidir. Barınma, geçinme ve insanca yaşayabilmek için çalışmak ve para kazanmak gerekmektedir.

İşsizliğin bu düzeyde artması siyasi değişimler sonucunda işsizler için umut çalışanlar için ise kaygıya dönüşmüştür. Bu anlamda kaygı ile umut aynı çatı altındadır. Çalışanın kaygısını gidermek ve bu arada umudunu bugüne bağlamış olan işsizlere çare olmak kolay değildir. Bu sürecin yönetimindeki en önemli şifre LİYAKAT olarak kayıtlara not düşülmüştür.

Liyakat sahibi, işin ehli, işi bilen kişi ya da kişiler iş sahibi olacaklar. Herkes kendi alanında uzman işle meşgul olacak ve işsizliğe çare aranırken kişiler layık oldukları işlere yerleştirilecekler. Bu sayede yapılan işin kalitesi üst düzeyde olacak ve aynı çatı altında umut dolu yürekler ile kaygılı çalışanlar huzur içinde çalışarak hizmet etmeye devam edeceklerdir.

Umutların yeşermesi ve kaygıların ortadan kalkmasının çaresi; Liyakatlı tercihlerle doğru kişilerin doğru işlerde görev almasını sağlar ve toplumsal barışın kalıcı olmasının yolunu açar.

Layık olduğunuz görevlerde bulunmanız dileklerimle…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum