Seçime doğru…
Aslıhan Kaya

Aslıhan Kaya

Nokta Atışı

Seçime doğru…

02 Nisan 2023 - 03:05

Bilindiği üzere 14 Mayıs’ta seçim olacak. Adaylığını ilk açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Sonrasında 6+1 olan masanın adayı çok çekişmeli, çok tartışmalı ve paydaşlardan İYİ Parti’nin istememesine rağmen Kemal Kılıçdaroğlu lehinde karar kılındı.
 
Muharrem İnce ve Sinan Oğan ise yüz bin imzayı toplayıp, ‘Yarışta biz de varız’ dediler.
 
Mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vaatleri, yaptıkları ve yapacakları açısından kendisine büyük bir avantaj sağladığı ortada. Bu milliyetçi ve muhafazakâr seçmenin Cumhur İttifakı’na olan inancının kararlı ve değişken olmayan iradesine yansıyacaktır.
 
Muhalefet cephesinde ise durum çok farklı. Masayı yıkan Meral Akşener’in geri dönüşü ve ikna edilmesi bana ‘’Yola ikna edilmişlerle değil, inanmışlarla çıkılır.’’ sözünü hatırlattı.
 
Bu noktada İYİ parti tabanının, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını hazmetmediğini ve bu partinin oylarının bir kısmının İnce’ye bir kısmının ise Oğan’a yön değiştireceğini ve seçimlerde en büyük firenin İYİ Parti tarafında yaşanacağını düşünüyorum.
 
PKK terör örgütünün askerlik şubesi olan HDP ile masa altında ittifak kuran CHP’nin sırf Erdoğan’ı devirmek için HDP ile anlaşması CHP içindeki ulusalcı ve Atatürkçü kişileri de rahatsız etmiş durumda.
 
Kılıçdaroğlu ve HDP görüşmesinden sonra HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıklaması ve peş peşe gelen 100 yıllık hesaplaşma, Kandil’in adeta meydan okuması, CHP’nin siyasi ikbal ve makam için bütün değerleri ve etik kuralları çiğneyerek sadece rövanşist bir yaklaşım içinde olduğunu gösteriyor.
 
‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ söylemiyle ortaya çıkan Millet İttifakı’nın gelinen noktada 7 Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile Bakanlık pazarlığının yapılması hususları da işin cabası.
 
Millet İttifakı’nın söylemlerine baktığımızda ne parlamenter sistem ne bir proje ne de bir uyum görmemiz mümkün değil.
 
Millet İttifakı intikam almaya şartlanmış, Türkiye gerçeklerinden çok uzak bir görüntü içerisinde…
 
İnce ve Oğan’ın ilk turda eleneceği şu atmosferde kesin gibi görünüyor tabi ikinci tura kalması halinde diyerek şerhimi düşüyorum.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında geçecek seçimin Erdoğan ve Cumhur İttifakı lehine sonuçlanacağını düşünüyorum. Görelim Mevla’m neyler, neylerse güzel eyler.
 
Sevgiyle kalın.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum