Yaşam Baby Spa Bahçelievler’de hizmete açıldı

‘Hastamız değil, en yakınımızsınız’ sloganıyla sağlık alanında giderek büyüyen Bahçelievler Özel Yaşam Sağlık Hizmetleri, şimdi de Yaşam Baby Spa’yı hizmete açtı. Yaşam Baby Spa’da bebekler, özel olarak tasarlanan jakuzilerde profesyonel masaj yapılarak, keyifli dakikalar yaşayacak.

Yaşam Baby Spa Bahçelievler’de hizmete açıldı

‘Hastamız değil, en yakınımızsınız’ sloganıyla sağlık alanında giderek büyüyen Bahçelievler Özel Yaşam Sağlık Hizmetleri, şimdi de Yaşam Baby Spa’yı hizmete açtı. Yaşam Baby Spa’da bebekler, özel olarak tasarlanan jakuzilerde profesyonel masaj yapılarak, keyifli dakikalar yaşayacak.

Yaşam Baby Spa Bahçelievler’de hizmete açıldı
26 Ekim 2022 - 09:37
Reklam

2017 yılında İstanbul Bahçelievler Yayla’da hizmete açılan, kısa sürede her kesimden portföy oluşturmayı başaran ve verdiği hizmet ile farkını gösteren Özel Yaşam Sağlık Hizmetleri, büyümeyi sürdürüyor. Evde sağlık hizmeti ile başlayan, daha sonra açtığı klinik ve akabinde başlattığı 7/24 Mobil Ambulans hizmetiyle kapsamını genişleten Özel Yaşam Sağlık, şimdi de Yaşam Baby Spa ile Bahçelievler’de farkını gösterecek.

Vatandaşların yanı sıra ünlü isimlere de evlerinde ve set, kulis gibi çalışma ortamlarında hizmet veren Özel Yaşam Sağlık Hizmetleri’nin Kurucusu Mesut Çetinkaya ve Yaşam Baby Spa Müdürü Havva Çetinkaya, verdikleri hizmet ve Bebek Spa hakkında bilgi verdiler. İşte, 0-3 yaş bebeklere ayda ortalama iki defa önerildiği belirtilen Bebek SPA hakkında merak edilenler…

BEBEK SPA NE DEMEK?
“Antik Çağ’dan günümüze, daha sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen insanlar suyun şifa verici özelliğini kullanıyorlar. Artık, bebekler de bu popülasyondan faydalanıyorlar. SPA (Sanitas Per Aquam) = Suyla gelen sağlık. Bebek SPA da suyla uygulanan hidroterapi ve akabinde bebeğin vücuduna uygulanan rahatlatıcı bir masaj türünü ifade eder. Genellikle bebek yağı ile yapılan bu masaj, duygusal ve fiziksel gelişimine katkıda bulunur ve uyku problemleri, gaz problemleri gibi birçok alanda pozitif bir etkiye sahiptir. Kas ve motor gelişimini kuvvetlendiren hareketlerin uygulanmasıyla beraber profesyonel kişiler tarafından masajla gevşeme sağlanır. Güvenli bağlanma döneminin gerçekleştiği ilk aylarda bebeğin anneye olan duyguları güçlenir ve kendisini daha fazla güvende hisseder. Burada da suyun sakinleştirici özelliğinden yararlanılarak anne ile bebeğin sosyalleşmesine imkân doğuyor.”

NASIL UYGULANIR, UYGUN ZAMAN NEDİR?
“Bebeklerin gelişim ayına uygun mayo bezi giydirildikten sonra özel can simitleri ile jakuziye giriş sağlanır. Hem suya alışmaları hem de hareketlerini keşfedebilmeleri için ortalama 5 dakika bebekler kendi hallerine bırakılır. Daha sonra jakuzi kademeli olarak çalışır duru su ile iyice arındırıp masaj kabinine geçtikten sonra bebeklere özel ürünlerle profesyonel masaj uygulaması yapılır. Bebek SPA merkezlerine gidilebilmesi için bebeklerin göbek bağının düşmesinden sonrası öneriliyor. Ancak bebeğin özellikle şikâyet durumu söz konusunu ise bu zaman aralığını belirleyecek en doğru kişi doktorudur. Bebek SPA ve hidroterapi 0-3 yaş bebeklere ayda ortalama iki defa öneriliyor.”

“BEBEK SPA’NIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ”
“Basit bir uygulamaymış gibi görünse de Bebek SPA’nın faydaları saymakla bitmez. Şöyle ki; jakuzilerde bulunan hava kabarcıkları bebeklerin fizyolojik gelişimlerine katkı sağlıyor. Bu, uzmanlar tarafından da desteklenen bir gerçek. Bebeklerin zihinsel ve motor becerilerinin gelişimini destekliyor. Bu da bebeklerin daha bilinçli ve kontrollü hareket etmelerine yardımcı oluyor. Bebeğin beyin ve kas gelişimi bunları ne kadar hareket ettirdiğine bağlı. Suyun göğüs kafesine uyguladığı basınç, akciğerlerin kapasitesini ve göğüs kaslarını güçlendirerek arttırıyor. Bu da solunum sisteminin gelişmesine yardımcı oluyor. Denge ve koordinasyonu geliştiriyor. Kalp ve dolaşım sistemini harekete geçiriyor. Sinir sistemini rahatlatıyor. Bebeğin psikolojik ve sosyal gelişimini destekliyor. Ebeveyn ve bebek bağını güçlendiriyor. Bebeğin bağımsızlığını ve öz güvenini artırıyor. Yeme, gaz ve uyku sorunlarını düzene sokuyor.” 

“Daha detaylı bilgi edinmek veya yerinde görmek isteyen anne ve babaları, Bahçelievler Yayla’daki SPA merkezimizi görmeye davet ediyoruz. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan da tatlı minik misafirlerimizle keyifli anlarımızı izleyebilirler.>365/Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum