Vatan Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Turay Kesler Gazete 365'e konuştu

“Eğitime yatırım vatan hizmetidir” diyen Vatan Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turay Kesler ile Vatan Okulları ve eğitim dünyası hakkında röportaj yaptık. Kesler, Vatan Okulları’nda verilen eğitimin ayrıntılarını anlattı.

Vatan Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Turay Kesler Gazete 365'e konuştu

“Eğitime yatırım vatan hizmetidir” diyen Vatan Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turay Kesler ile Vatan Okulları ve eğitim dünyası hakkında röportaj yaptık. Kesler, Vatan Okulları’nda verilen eğitimin ayrıntılarını anlattı.

Vatan Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Turay Kesler Gazete 365'e konuştu
10 Mayıs 2018 - 16:25 - Güncelleme: 10 Mayıs 2018 - 16:30
Reklam

Vatan Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Turay Kesler, Gazete 365’e özel röportaj verdi. Sıcakkanlı yapısı ve misafirperverliğiyle dikkat çeken Dr. Turay Kesler’e Vatan Okulları’nın kuruluşu, amacı ve hedefleri hakkında sorular yönelttik. Kendisinin eğitim camiasına girişini de paylaşan Turay Kesler, “Eğitime yatırım vatan hizmetidir” ifadelerini kullandı, önemli açıklamalarda bulundu.

- Vatan Okulları, genç bir kurum. Girişimcilik hikayesi nasıl gelişti?
Özel Eğitim sektörüne 2002 yılında dershane yöneticisi olarak başladım. Bu süreçte bir yandan da Marmara Üniversitesinde akademik çalışmalar yapıyor, doktora çalışmalarını yürütüyor, bir yandan da yöneticilik yapıyordum. Beraber çalıştığımız arkadaşımla ortak olarak ilk kurumumuzu 2005 yılında Bahçelievler’de açtık. Daha sonra yeni bir yapılanma ile beraber Uğur Eğitim Kurumları olarak 2010 yılından itibaren şu anda temel lise olarak hizmet vermekte olan Şirinevler, Güneşli, Bağcılar ve Yenibosna’daki kurumlarımızı açtık. 2014 yılından itibaren ise yeni yatırımlarımızı kurucusu olduğum Vatan Eğitim Kurumları bünyesinde gerçekleştiriyoruz. 

“Vatan” kelimesinin harflerinden esinlenerek “Verimli Eğitim, Akademik Eğitim, Teknolojik Eğitim, Akılcı Eğitim ve Nitelikli Eğitim” misyonu ile 2014 yılında Vatan Anaokulu ile yola çıktık. 2002’den beri eğitim sektöründen ve akademik çalışmalarımızdan elde ettiğimiz tecrübe ve kazanımlarımız üzerine Vatan Okulları markasını inşa ettik. 5 yılda toplam 13 okulumuz ile öğrencilerimize dünya standartlarında eğitim sunmaya çalışıyoruz. 

Eğitim sektöründe bir başarı hikayesi olarak BUEK başkanı Enver YÜCEL’in girişimcilik ve başarı hikayesini her zaman dikkatlice takip etmişimdir. Kendisinden çok şey öğrendiğimi ifade edebilirim. Emek, sabır, iletişim, insana, eğitim kalitesi ve markaya yatırım başarı süreçlerinde en önemli etken olarak karşımızda durmaktadır. Eğitim yöneticileri ve yatırımcıları olarak bizlerden önceki kuşakların bilgi ve deneyimlerine önem vermemiz; yeni kuşaklar için başarıda önemli bir anahtardır. 

“TERÖRÜ VE FAKİRLİĞİ EĞİTİMLE YENEBİLİRİZ…”
- Vatan Okulları’nda uyguladığınız eğitim modelleri ve programları hakkında neler söyleyebilirsiniz? 
Eğitim programlarımız, öğrencilerin gelişim süreci ve öğrenim süreci göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Öğretmenlerin öğrenci ile yakından, birebir ilgilenmesi, öğrencinin başarısını pozitif yönde etkiler. Bu nedenle her bir öğrencinin “özel” olduğu ve öğretmenlerinin özel eğitim yaklaşımları ile ilgilendiği eğitim sistemiz var. 

Globalleşen dünyada en büyük sorunumuz terör… Bu sorunun altında eğitimin yetersizliği göze çarpıyor. Terör ve fakirliği ancak eğitim ile yenebileceğimizi biliyoruz. Bu bilinçle çocuklarımızı ve gençlerimizi ülke değerlerine saygılı bir şekilde yetiştiriyoruz. Vatan Okulları olarak, kurulduğumuz günden bu yana anaokulundan üniversiteye kadar eğitimin tüm kademelerinde vatanını seven, çağdaş, vizyon sahibi ve donanımlı nesiller yetiştiriyoruz.

2018/05/2018-05-10-16-30-10.jpg

“OKUMA YAZMADAN ÖNCE KODLAMA YAZIMINI ÖĞRETİYORUZ”
- Eğitim sisteminde teknoloji kullanımının önemi gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda son yıllarda Akıllı Okul Konsepti öne çıkıyor. Bu konsept hakkında ne düşünüyorsunuz? Okullarınızda bu konsepte uygun eğitimler veriyor musunuz?

Teknoloji çağı olarak nitelendirilen 21. yüzyılda, eğitim modelleri de çağa eşlik ediyor. Öğrenme metotları, teknoloji sayesinde daha da gelişiyor. Artık öğrenmenin ve bilgiye ulaşmanın yolu sadece okul duvarlarının çevrelediği alan ile sınırlı değil. Vatan Okulları’nda, Z kuşağı olarak tanımladığımız milenyum kuşağı öğrencileri istedikleri bilgiye, okul dışında da istedikleri zaman ulaşabiliyorlar. Okullarımızda yer alan bilgisayar laboratuarları, akıllı tahta ve tabletli eğitim sistemi ise öğrencilerin daha keyifle öğrenmesini sağlıyor. 

Okullarımızda, üretken ve sorgulayan çocuklar yetiştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Anaokulundan itibaren STEM, robotik ve kodlama eğitimleri veriyoruz. Okuma yazma öğrenmeden çocuklara, önce kodlama dilini öğretiyoruz. Bu eğitimler sayesinde çocuklar algoritmik, bilişimsel, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerisi ile öğrenciler, çocuk yaşta kendi özgün ürünlerini ortaya çıkartabiliyorlar.

- Okullarınızda çalışacak öğretmenleri seçerken nelere dikkat ediyorsunuz, hangi özelliklere öncelik veriyorsunuz?
Çağdaş, vizyoner ve donanımlı nesiller yetiştirmenin ilk adımı eğitimden geçiyor. Bu nedenledir ki öğrencilerimizin yetiştirilmesinde en büyük paya sahip olan öğretmenlerimiz, bizlerin en büyük destekçisi. Bilginin üretimi ve dağıtımı için Vatan Okulları markası altında çalışan her bir öğretmenin, kurum kültürümüzü en iyi şekilde yansıtmasına dikkat ediyoruz.  Bilimsel gelişmeleri ve eğitim sistemlerini yakından takip eden, alanında uzman, özgüveni yüksek, sorumluluk sahibi, pedagojik formasyonu bulunan ve çocuklar ile iletişimi iyi olan öğretmenler ile çalışıyoruz. Yeni öğretmenlerin aramıza katılım sürecinde de bu nitelikleri göz önünde bulunduruyoruz. 

- Yaklaşmakta olan Kültür Sanat organizasyonunuz ‘‘Vatan Yansımaları’’ hakkında bilgi verir misiniz?
Vatan Okulları olarak her çocuğun kültür ve sanatla büyümesi gerektiğinin bilinciyle hareket eden bir kurumuz. Ortaokul ve lise öğrencilerimizin aylardır hazırlandıkları Vatan Yansımaları gösterisi 2 Haziran saat 13.00’da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezinde değerli velilerimizin beğenisine sunulacak. Öğrencilerimiz çok heyecanlılar. Titizlikle hazırlandıkları bu gösteride biz de Vatan Okullarının tüm üyeleri olarak öğrencilerimizle bir arada olacağız. Bu vesile ile buradan da tüm velilerimizi etkinliğimize davet ediyorum; gelin, hep birlikte çocuklarımızın başarı ve heyecanlarına ortak olalım.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum