Ünlü sanatçı ud çalarak sahura kaldırdı 

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Sahur Devriyesi” programına katılan ünlü sanatçı Sami Çelik, davulculara uduyla eşlik etti. Bağcılarlıları uduyla sahura kaldıran sanatçı, vatandaşların isteği doğrultusunda şarkılar söyleyerek müzik ziyafeti sundu.

Ünlü sanatçı ud çalarak sahura kaldırdı 

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Sahur Devriyesi” programına katılan ünlü sanatçı Sami Çelik, davulculara uduyla eşlik etti. Bağcılarlıları uduyla sahura kaldıran sanatçı, vatandaşların isteği doğrultusunda şarkılar söyleyerek müzik ziyafeti sundu.

Ünlü sanatçı ud çalarak sahura kaldırdı 
07 Nisan 2022 - 23:08
Reklam

Bağcılar Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Sahur Devriyesi’nin dün geceki konuğu sanatçı Sami Çelik ile sunucu Seher Kılıç oldu. Devriye aracıyla Fatih Mahallesi’ne gelen ünlü isimler, burada davulcularla buluştu. Çelik, yanında getirdiği uduyla davulculara eşlik etti. Ud sesiyle sahura kalkan vatandaşlar, karşılarında ünlü sanatçıyı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kılıç balkonda kendilerini el sallayanlarla sohbet ederken Çelik de gelen şarkı isteklerini seslendirdi. Mini bir konser havasında geçen programda mahalle sakinleri renkli bir sahur gecesi yaşadı.

RAMAZAN PİDESİ DE İKRAM EDİLDİ
İnternet üzerinden canlı olarak yayınlanan program yoğun ilgi gördü. Sosyal medya takipçileri Sahur Devriyesi’ne çok sayıda beğeni ve mesaj gönderdi. Apartmanlardan sepetlerini salanlara Ramazan pidesi de ikram edildi. Çok güzel bir Ramazan gecesi geçirdiklerini söyleyen Kılıç ile Çelik de organizasyondan dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkürlerini iletti.

SAMİ ÇELİK KİMDİR?
Sami Çelik, yorumcu, besteci, güfteci ve udidir. Sami Çelik, müzik hayatına 1990'lı yıllarda giriş yapmıştır. Çelik, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Fantezi ve musiki dallarında beste ve yorumlarıyla tanınmaktadır. Sami Çelik, "uduyla dans eden adam" diye anılmaktadır.

Sami Çelik, 1967 yılında Konya'nın Bozkır İlçesi Çağlayan (Çat) kasabasında 4 çocuklu bir ailenin en küçük oğlu olarak dünyaya gelmiştir.Küçük yaşlardan itibaren müziğe ilgi duyan sanatçı, müzik gruplarında malzemeci olarak başladığı sanat yolculuğunda Bozkır ve Seydişehir'de yıllarca folklor ekipleriyle beraber etkinliklerde keman ve bağlama çaldı, şarkı - türkü icra etti.

Sami Çelik, müzik eğitimini, Seydişehir Musiki Cemiyeti'nde aldı. Askerlik görevini 1987 yılında Manisa Ordu Evinde tamamladı. 1992 Yılından itibaren İstanbul'da yaşamaya ve müzikhollerde sahne almaya başlayan Sami Çelik, 7 eserin söz ve müziğine imza attığı "Yalan" adlı ilk albümünü 1997 yılında çıkardı. 2014 yılının sonunda en son albümü ''Samimi Türküler" albümü müzik marketlerde yerini aldı. Albümde yer alan Gönüldağı ve Edremit'in Gelini şarkılarına klip çekti.

Sırasıyla Mavi Karadeniz TV, Kanal 7, Bedia Akartürk ile Flash TVve Medya TV'de ünlü sanatçıları ağırladığı ''Sami Çelik ile Samimice" adlı müzik-eğlence programlarını sundu. Sözleri ve müziği kendisine ait olan "Sözüm söz" adlı eseri birçok sanatçı tarafından seslendirilmiştir. Birçok mekanda sahne almaya devam ediyor. Birçok müzik enstrümanını büyük bir ustalıkla icra eden Sami Çelik evli ve 1 çocuk babasıdır.

Sami Çelik şarkılarından bazıları:
Sözüm söz
Yalan
Tanrım Kul Etme
Vız Gelir
Kadınım
Arada Bir Sor
Gel
Vazgeçmiyor
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum