TÜKODER'in kurduğu THM korosu ilk konserini verdi

Tüketiciyi Koruma Derneği Bağcılar Şubesi üyelerinden oluşan TÜKODER Türk Halk Müziği Korosu,  aylar süren çalışmalarını muhteşem bir konserle taçlandırdı.

TÜKODER'in kurduğu THM korosu ilk konserini verdi

Tüketiciyi Koruma Derneği Bağcılar Şubesi üyelerinden oluşan TÜKODER Türk Halk Müziği Korosu,  aylar süren çalışmalarını muhteşem bir konserle taçlandırdı.

TÜKODER'in kurduğu THM korosu ilk konserini verdi
30 Mart 2017 - 14:43 - Güncelleme: 03 Nisan 2017 - 12:27
Reklam

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Bağcılar şubesi üyelerinin kurduğu Türk Halk Müziği Korosu,  ilk konseriyle davetlilerden tam not aldı. Koro Şefi Binali İlgün yönetimindeki TÜKODER Türk Halk Müziği korosu, aylar süren çalışmalarının meyvesini, misafirlerinin uzun süre ayakta alkışlamalarıyla aldı.

Türk Halk Müziği’nin önemli eserlerinin seslendirildiği Bağcılar Kültür Merkezi’ndeki müzik ziyafetine, down sendromlu Ozan Güzel damga vurdu. Aşık Veysel’in ‘Uzun ince bir yoldayım’ adlı eserini seslendiren minik korist, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı, konserin yıldızı oldu.

Davetlilerin unutulmaz bir gece yaşadığı yoğun katılımlı konsere; TÜKODER Güngören ve Bağcılar şubeleri ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve Bağcılar halkı katıldı.

2017/03/2507222.jpg

BİZ YALAN SÖYLEMİYOR, TÜRKÜ SÖYLÜYORUZ
Konser öncesi konuşma yapan ve emeği geçen herkese teşekkür eden TÜKODER Bağcılar Şube Başkan Yardımcısı Av. İsmail Öztürk, TÜKODER olarak yaptıkları faaliyetleri ve amaçlarını anlatarak başladığı konuşmasında;  “Şubemiz, yaptığı bu çalışmalarla Bağcılar ilçesinde ve çevresinde önemli bir yer edinmiştir. Şubemiz çalışmalarını aynı hız ve heyecanla, ilk gün ki azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam etmektedir. Yani biz Türkiye genelinde 27 yıldır, Bağcılar ilçesinde ise 7 yıldır, yoğun ve yorucu ancak bir o kadar da onurlu ve düzeyli bu mücadeleyi baş tacı yaparak sürdürüyoruz. Yani biz rant paylaşmıyoruz fakat bilgimiz ve emeğimizi paylaşıyoruz. Yani biz, birlikte ve bir arada olma bilinci ile hayatı ilmek ilmek örüyoruz. Yani biz, tek başına savrulmak yerine hep birlikte dayanışmayı örgütlüyoruz. Tüm bunları yaparken yalan söylemiyoruz fakat türkü söylüyoruz. Koromuz ilk çalışmasını 14 Ekim 2016 tarihinde almıştır. O günden itibaren haftada bir gün olmak üzere ve fakat düzenli olarak çalışmalarımıza başladık. Biliyorduk ki, taşı delen, suyun gücü değil ve fakat sürekli oluşuydu. Sevgili Binali hocamızın da yoğun ve özverili gayreti ile kısa sürede repertuarımızı arttırdık. Bu akşam da dinleyerek öğrendiğimiz türkülerimizi, öğrendiğimiz gibi okumak istiyoruz. Şayet hata yapar isek şimdiden affola. Ancak, samimiyetimizden, türkü severliğimizden kuşkunuz olmasın” diye konuştu. >365/Haber Merkezi
 

2017/03/8647302.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum