TükoDer’den ‘Yün Yelekliler’ çağrısı…

Genel Başkanlığını Aziz Koçal’ın yürüttüğü Tüketiciyi Koruma Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada; Fransa örnek gösterildi, halka hakkını araması çağrısı yapıldı.

TükoDer’den ‘Yün Yelekliler’ çağrısı…

Genel Başkanlığını Aziz Koçal’ın yürüttüğü Tüketiciyi Koruma Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada; Fransa örnek gösterildi, halka hakkını araması çağrısı yapıldı.

TükoDer’den ‘Yün Yelekliler’ çağrısı…
12 Aralık 2018 - 18:41
Reklam

Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer), ülkemizin ekonomik durumu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Fransa’daki ‘Sarı Yelekliler’ eyleminin örnek gösterildiği açıklamada; vatandaşlara çağrıda bulunuldu. Her 3 ayda bir elektriğe, ayda bir ise doğalgaza zam yapıldığının vurgulandığı açıklamada, Fransa’da halkın hakkını aradığı ve kazandığı ifade edildi.

Genel Başkan Aziz Koçal ve Genel Sekreter Onur Cingil’in imzasını taşıyan açıklamada; “Değerli tüketiciler, biz çok güçlüyüz. Gücümüzün farkına vardığımızda ve örgütlü mücadele ettiğimizde bu haksız uygulamaların sona ereceğini göreceğiz. Yeter ki ele le verelim, derneğimizde örgütlenelim ve haklarımızı sahip çıkalım. İşte en yakın örneğini Fransa’da gördük.  O zaman tüm tüketicilerimizi yün yeleklerini giymeye, örgütlenmeye, zamlara, yoksulluğa, sadece ayrıcalıklı yandaş bir guruba haksız kazanç sağlayan bu uygulamalara son demeye çağırıyoruz” sözlerine yer verildi. >365/Haber Merkezi 

Tüketiciyi Koruma Derneği’nden yapılan yazılı açıklamasının tamamı şöyle:
BASIN VE KAMUOYU DİKKATİNE      
TÜM TÜKETİCİLERE ÇAĞRIMIZDIR !!!

Geçtiğimiz günlerde Fransız Hükümeti ekonomik sıkıntıların faturasını halka kesmek istedi ve bir dizi zamlara başvurdu. Kamuoyunda sarı yelekliler olarak isimlendirilen örgütlü tüketiciler “devletin tüm yükünün halka yıkılmasına” ve  “ekonomik sıkıntıların faturasının halka kesilmesine” karşı çıktılar, Fransız halkı bu hareketi destekledi, bir araya gelerek zamlara hayır dedi, netice de zamlar geri çekildi. Yani tüketiciler ( halk ) kazandı. 

Fransa’da bunlar olurken, ülkemizde her 3 ayda bir yapılacağı açıklanan elektrik zammı 3. ayı beklemeden yapıldı, doğalgaza ise 3 ayda 3 defa zam geldi. SONUÇ; Vatandaş doğalgaz yakamadığı için sobalar yeniden kuruldu ve hava kirliliği başladı. Isınamayan tüketiciler ninelerimizden kalma “yün yeleğe” başvurmaya başladı.  Ödenemeyen elektrik faturaları yığılıyor, icra takipleri artıyor.  
Ülkemizde her gün her şeye zam yapılıp , yeni vergiler ve ek ödemeler çıkarılırken, köprü ve otoyol geçişleri dolara bağlanıp böylece yandaş şirketler kur artışından da kar elde ederken, bu da yetmezmiş gibi yap-işlet-devret şeklinde yapılan köprü, tünel, otoyol, havalimanı ve şehir hastanelerine Devlet tarafından her gün standart bir kazanç sağlayacakları garantisi verilip, bu olmayınca da fatura biz tüketicilerin sırtına yükletilirken BU SESSİZLİK NİYE ??? 

Tüketiciler ağır zamların, vergilerin ve yoksulluğun pençesinde inim inim inlerken yandaşlar lüks ve sefahat içinde yaşamakta, bunun adı da FITRAT olmaktadır. Fransa’da sadece 3 kalemde zam ve ek vergilere başvurulmuşken,  tüketicilerin tepkisi büyük olmuştur. Demek ki TÜKETİCİ TÜKETİMDEN GELEN GÜCÜNÜ KULLANDIĞINDA OLUMLU SONUÇLAR ELDE EDİLEBİLMEKTEDİR. Pekala biz neden suskunuz?? Biz neden gücümüzü ve sesimizi duyurmuyor, ZAMLARA DUR DEMİYORUZ ??

Ülkemizde devam eden ekonomik krizin faturası her zaman olduğu gibi yine tüketiciye kesilmeye çalışılmaktadır. Krizin çıkmasının nedeni biz tüketiciler olmadığından bedelini ödememek için taleplerimiz;

1-Tüketicilerin ücretleri ve emekli aylıkları, Açlık ve yoksulluk sınırlarının üzerine getirilmelidir.
2-Tüketimden vergi alınmaya son verilmeli SERVETTEN VERGİ alınmalıdır.
3-Devletin ve özel sektörün yaptığı zamlar geri alınmalıdır.
4-Tüketiciler lüks ve ihtiyaç dışı harcamalardan kaçınmalı, reklam ve benzeri yöntemler ile harcamaya/tüketmeye yönlendirmelere karşı bilinçli olmalı israftan kaçınmalılar.
5-Krizin mağduru olan tüketicilere krizin bedeli ödetilemez.
6-Tüketicilerin hayatın her alanında temsil edilmesi için engeller kaldırılmalıdır.    

Değerli tüketiciler, biz çok güçlüyüz. Gücümüzün farkına vardığımızda ve örgütlü mücadele ettiğimizde bu haksız uygulamaların sona ereceğini göreceğiz. Yeter ki ele le verelim, derneğimizde örgütlenelim ve haklarımızı sahip çıkalım… İşte en yakın örneğini Fransa’da gördük. 

O zaman TÜM TÜKETİCİLERİMİZİ YÜN YELEKLERİNİ GİYMEYE, ÖRGÜTLENMEYE, ZAMLARA, YOKSULLUĞA, SADECE AYRICALIKLI YANDAŞ BİR GURUBA HAKSIZ KAZANÇ SAĞLAYAN BU UYGULAMALARA SON DEMEYE ÇAĞIRIYORUZ. 


Aziz Koçal               Av. Onur CİNGİL
Genel Başkan        Genel Sekreter    

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum