TükoDer 1 Mayıs ile ilgili kararını verdi

Genel Başkanlığını Aziz Koçal’ın yaptığı Tüketiciyi Koruma Derneği, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları ile ilgili kararını yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu.

TükoDer 1 Mayıs ile ilgili kararını verdi

Genel Başkanlığını Aziz Koçal’ın yaptığı Tüketiciyi Koruma Derneği, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları ile ilgili kararını yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu.

TükoDer 1 Mayıs ile ilgili kararını verdi
24 Nisan 2018 - 12:55
Reklam

Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer), 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları konusundaki kararını açıkladı. Bu yıl Maltepe’de kutlanması kararlaştırılan 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan TükoDer, 1 Mayıs meydanının Taksim Meydanı olduğunu vurguladı, Maltepe’deki kutlamalar konusundaki düşüncelerini paylaştı.

TükoDer Genel Başkanı Aziz Koçal ile TükoDer Genel Sekreteri Onur Cingil’in imzasını taşıyan açıklamada; “1 Mayıs meydanının, Taksim Meydanı olduğuna inandığımızı ve ‘Sağlıklı Bir Çevrede Yaşama Hakkı’ çerçevesinde kente ve çevreye olumsuz etkileri olan sahil dolgu alanlarına karşı olduğumuzu beyan ederken, tüm emekçilerle birlikte, hep beraber olmak adına 1 Mayıs’ta Maltepe’de olacağımızı kamuoyuna bildiririz. Emek sömürüsünün ortadan kalkacağı, emekçinin haklarının korunacağı, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın gerçekten bir bayram gibi kutlanacağı günler çok yakında. Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın ‘Emeğin Bayramı’, yaşasın işçiler, yaşasın emekçiler” ifadeleri kullanıldı. >365/Haber Merkezi 

Tüketiciyi Koruma Derneği’nden yapılan yazılı açıklamasının tamamı şöyle:
Saygı Değer Basın Mensupları,
Emeğin her geçen gün daha fazla sömürüldüğü, yoksulluğun halkın bir kaderi haline getirildiği, açlık sınırının asgari ücretin altında kaldığı, hakkın, hukukun gasp edildiği, adaletin ortadan kaldırıldığı, emekçilerin zam, vergi, pahalılık sarmalında tüketildiği, devletin bütün yükünün emekçinin sırtına yüklendiği, emekçilerin sağlığını tehdit eden gıda üretenlerin ödüllendirildiği, fabrikalar açmak yerine mevcutların kapatıldığı, emekçilerin tüketmeden tüketildiği bir dönemde, Tüketiciyi Koruma Derneği olarak, her zaman olduğu gibi emekçilerle birlikte dayanışma içerisinde, 1 Mayıs’ta meydanlarda olacağız. 

1 Mayıs Meydanının, Taksim Meydanı olduğuna inandığımızı ve Sağlıklı Bir Çevrede Yaşama Hakkı çerçevesinde kente ve çevreye olumsuz etkileri olan sahil dolgu alanlarına karşı olduğumuzu beyan ederken, tüm emekçilerle birlikte, hep beraber olmak adına 1 Mayıs’ta Maltepe’de olacağımızı kamuoyuna bildiririz. 

Emek sömürüsünün ortadan kalkacağı, emekçinin haklarının korunacağı, 1 Mayıs İşçi Bayramının gerçekten bir bayram gibi kutlanacağı günler çok yakında!

Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın Emeğin Bayramı, Yaşasın İşçiler, Yaşasın Emekçiler.

 Aziz Koçal                               Av. Onur CİNGİL
TükoDer Genel Başkanı         TükoDer Genel Sekreteri

YORUMLAR

  • 0 Yorum