Tüketici Dernekleri Federasyonu'nda görev dağılımı yapıldı

Tüketici Dernekleri Federasyonu'nda Genel Başkanlık görevine Aziz Koçal seçildi. Genel Başkan Koçal öncülüğündeki yönetimde, kongrenin hemen ardından görev dağılımı da gerçekleştirildi.

Tüketici Dernekleri Federasyonu'nda görev dağılımı yapıldı

Tüketici Dernekleri Federasyonu'nda Genel Başkanlık görevine Aziz Koçal seçildi. Genel Başkan Koçal öncülüğündeki yönetimde, kongrenin hemen ardından görev dağılımı da gerçekleştirildi.

Tüketici Dernekleri Federasyonu'nda görev dağılımı yapıldı
10 Ağustos 2018 - 19:58 - Güncelleme: 18 Ağustos 2018 - 16:34
Reklam

Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) Bağcılar Şube Başkanlığı görevini yürüten ve daha sonra yapılan kongre ile TükoDer Genel Başkanlık görevini üstlenen Aziz Koçal, şimdi de Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı oldu. Ankara da Yol İş Sendikası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen TÜDEF 8. Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanlık koltuğuna oturan Aziz Koçal, ilk toplantı sonrası yönetimindeki görev dağılımı açıkladı.

Açıklamaya göre; Genel Başkan Yardımcılıklarına; Sinan Vargı, Av.Şükran Eroğlu, Nejdet Y.Filizoğlu ve Hüseyin Gül, Genel Sekreterliğe Ergün Kılıç, Genel Saymanlığa ise Turan Aras getirildi. Yönetim kurulu üyelikleri ise Rıdvan Atan, Hasan Çiçek, Av. Fecri Şengür, Kemal Arslan olarak belirlendi.

HEDEFİMİZ; HAK İHLALLERİNE KARŞI DAHA ETKİLİ MÜCADELE
Gazete 365’e genel merkezi Ankara’da bulunan federasyon hakkında bilgilendirmede de bulunan TÜDEF Genel Başkanı Aziz Koçal,  “Bundan sonraki süreçte, daha güçlü bir örgütlenme ile  çağımızın teknolojik hastalıklarına ve sağlıksız beslenmelerine, Tüketici Hak İhlallerine karşı daha etkili mücadeleyi hedefliyoruz. Bu alanda kamu yararına faaliyet gösteren tüm yapı ve örgütlerle dayanışma için de olacağız” ifadelerini kullandı. 

TÜKETİCİ DERNEKLERİ FEDERASYONU HAKKINDA…
Tüketici Dernekleri Federasyonu’nu kuruluşundan bugüne tüm ayrıntılarıyla anlatan Koçal; şu bilgileri aktardı: “TÜDEF; 25 Eylül 2003 yılında kurulmuş olup Genel Merkezi Ankara’dadır. TÜDEF’ i oluşturan Dernekler; Genel Merkezi İstanbul’da bulunan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), Genel Merkezi Bursa’da bulunan Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER),  Genel Merkezi Ankara’da bulunan Tüketici Hakları Derneği (THD), Genel Merkezi Eskişehir’de bulunan Eskişehir Tüketicileri Koruma ve Dayanışa Derneği (ESTÜKDER),  Genel Merkezi Bursa’da bulunan Bursa Tüketiciler Derneği (BTD), Genel Merkezi Adana’da bulunan Adana Tüketiciler Derneği(ADTÜKDER) Genel Merkezi Burdur’da bulunan Burdur Hasta ve Tüketicileri Koruma Derneği (BURTÜKODER)   olmak üzere 7 Tüketici Derneğini çatısı altında toplamış ülkemizin en büyük tüketici üst örgütüdür. Ülke genelinde 45 bin üyesi ve il ve ilçelerde toplam 102 şubesiyle Türkiye’de örgütlü tüketici hareketinin % 60’nı temsil etmektedir.

TÜDEF; Birleşmiş Milletler İklim Komitesinin gözlemci, AB’de standardizasyonun sesi olarak bilinen ANEC’İN, Uygunluk Değerlendirme Derneği (UDDER)’in, Piyasa Gözetim Denetim Koordinasyon Kurulunun, Ülkemizin ET ve Süt Konseylerinin üyesidir. Her yıl Bakanlık nezdinde toplanan Tüketici Konseyinde en çok üye ile temsil edilen ve 1996 yılından beri konseye katılan ve alınan kararlara önemli katkılar sunan Ülkemizin en büyük tüketici federasyonudur.

Üyelerimizden; Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) ve Tüketici Hakları Derneği (THD) kamu yararına faaliyet gösteren dernektir. Uluslararası Tüketiciler Birliğinin de üyesidirler. Ülkemizde uygulanan kalite alt yapısının güçlendirilmesi projesine Ülke düzeyinde destek vermiş ve çeşitli illerdeki çalışmalarına katkı sunmuş ve bu kapsamda Danimarka ve Belçika’daki tüketici dernekleri ve standardizasyon kurumlarıyla (Danimarka Tüketici Konseyi, CEN.CENELEC ve ANEC) karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmuş ilk Türkiye Tüketici  Dernekleri federasyonudur.” >365/Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum