TİM Başkanı Büyükekşi: Halkın kararıyla bir sonuca varılacaktır”    

Anayasa çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi: “Anayasa değişiklik paketi halkın kararıyla bir sonuca varacaktır” dedi.

TİM Başkanı Büyükekşi: Halkın kararıyla bir sonuca varılacaktır”    

Anayasa çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi: “Anayasa değişiklik paketi halkın kararıyla bir sonuca varacaktır” dedi.

TİM Başkanı Büyükekşi: Halkın kararıyla bir sonuca varılacaktır”    
13 Ocak 2017 - 16:24 - Güncelleme: 13 Ocak 2017 - 16:28
Reklam

Bahçelievler Yenibosna’da bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in Başkanı Mehmet Büyükekşi, TBMM’de görüşmeleri devam Anayasa değişiklik paketi ile ilgili yaptığı açıklamada “Anayasamız halkın anayasasıdır. Halk kendi anayasası hakkında bir karar verecek ve bu karara saygı duyulacaktır. Milli irade ve kamu vicdanınca verilecek görüş her koşulda dikkate alınmalı, halkın kendi geleceğini en iyi şekilde tayin edeceğinden şüphe duyulmamalıdır” diye konuştu.

TİM Başkanı: “Anayasa değişiklik paketi ile tekrar yurtdışında bir algı operasyonu başladı. Değişikliklerin yurt içinde halkımıza anlatılması kadar, sürecin getireceği yenilikler ve ülkemize sunacağı fırsatların yurtdışında da anlatılabilmesi gerekir. Süreç bu sayede daha sağlıklı ilerleyecektir.”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşmeleri devam eden ve kamuoyunda “Başkanlık Sistemi” olarak adlandırılan Anayasa değişiklik paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Meclis’ten çıkacak sonucun Türkiye için hayırlara vesile olmasının öncelikli temennileri olduğunu belirten TİM Başkanı, “Ülkenin geleceği için önem arz eden bu değişiklik paketi, halkın kararıyla bir sonuca varacaktır. Şurası çok iyi bilinmelidir ki, anayasamız halkın anayasasıdır. Halk kendi anayasası hakkında bir karar verecek ve bu karara saygı duyulacaktır. Milli irade ve kamu vicdanınca verilecek görüş her koşulda dikkate alınmalı, halkın kendi geleceğini en iyi şekilde tayin edeceğinden şüphe duyulmamalıdır” diye konuştu.

HIZLI DAVRANMAK AVANTAJ OLACAKTIR
Paketin Türkiye’ye katacağı en önemli değerlerden birisinin belirsizliklerin sona erecek olması olduğuna değinen Büyükekşi “Ülkemiz 1990 – 2002 arasında koalisyon hükümetleri yönetiminde yüzde 3,6 büyürken, 2005 – 2015 yılları arasında, 2009 krizine rağmen ortalama yüzde 5,6 büyüme kaydetti. Getirilen değişikliğin ülkemize istikrar katacağını ve ülkemizin geleceğine güvenle bakacağını umuyoruz” dedi.

Türkiye’nin dünyanın güçlü ülkelerinden birisi olarak, bu gücü daha da geliştirmek ve potansiyelini açığa çıkarmak için 2023 hedeflerini kendisine bir yol haritası olarak belirlediği kaydeden TİM Başkanı “Bu doğrultuda atılacak adımlar ve yapılacak reformlarda hız, reformun kendisi kadar önemli. Küreselleşen dünyanın hızına ayak uydurmalıyız. Her geçen gün daha da çetinleşen rekabet ortamında ülkemizi öne çıkarmalıyız. Bunun için daha hızlı davranmak, karar alış süreçlerinde daha atik olmak ülkemize oldukça önemli avantajlar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

EN ÖNEMLİ KARAR VERİCİ HALK
Anayasa değişiklik sürecinde en önemli karar vericinin halk olduğunu belirten Büyükekşi “Sürecin Meclis aşaması tamamlanınca paket halkın takdirine sunulacak. Halkımız kendi geleceğine karar verecek. Bu süreçte, siyasilere düşen en önemli görev paketinin hayatımıza neler katacağının halka çok iyi anlatılmasıdır. Bu sayede toplumun konuyu doğru bir şekilde anlaması ve karar vermesi sağlanmalıdır. Özellikle ekonomimizde son günlerde yaşanan dalgalı süreç düşünüldüğünde, halkımızın bu algı oyununa gelmemesi, kısa vadeli değil uzun dönemli değerlendirme yapması önem arz etmektedir” dedi.

Türkiye’nin uluslararası arenadaki algısı konusunda son dönemde yaşanan olumsuz gelişmelere de değinen Büyükekşi “Bu Anayasa değişiklik paketi ile tekrar yurtdışında bir algı operasyonu başladı. Değişikliklerin yurt içinde halkımıza anlatılması kadar, sürecin getireceği yenilikler ve ülkemize sunacağı fırsatların yurtdışında da anlatılabilmesi gerekir. Süreç bu sayede daha sağlıklı ilerleyecektir” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum