STK'lardan Bakırköy Belediyesi'ne 12 maddelik metin…

Bakırköy Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Bakırköy Belediyesi’nin halka sunduğu; yeni belediye binası da dâhil 4 önemli projeyle ilgili tepkilerini dile getirdi. Yaklaşık 3 sayfalık bir yazılı açıklama yayınlayan platform, meclis üyelerine çağrıda bulundu.

STK'lardan Bakırköy Belediyesi'ne 12 maddelik metin…

Bakırköy Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Bakırköy Belediyesi’nin halka sunduğu; yeni belediye binası da dâhil 4 önemli projeyle ilgili tepkilerini dile getirdi. Yaklaşık 3 sayfalık bir yazılı açıklama yayınlayan platform, meclis üyelerine çağrıda bulundu.

STK'lardan Bakırköy Belediyesi'ne 12 maddelik metin…
06 Aralık 2016 - 13:52
Reklam

Bakırköy Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla kamuoyuna sunulan 4 önemli proje hakkında yazılı açıklama yaptı, Bakırköy Belediyesi’ne tepki gösterdi.
Bakırköy STK Platformu Onursal Başkanı Ülker Durukan ile Platform Başkanı Abdullah Tan’ın imzalarının yer aldığı yazılı açıklamada; Bakırköy Belediyesi hizmet binası, Tarık Akan Kültür Merkezi, Bakırköy Cemevi ve Kültür Merkezi, Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi’ni kapsayan 4 önemli proje hakkında bilgi istendi.
12 maddenin ve soruların yer aldığı yazılı açıklamada; vatandaşların şikâyetleri üzerine STK’lar olarak ortak tepkilerini dile getirdikleri belirtildi. 365/Haber Merkezi

İşte o yazılı açıklamanın tamamı: 
BAKIRKÖY BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNE…
Geçtiğimiz haftalarda Bakırköy Meydanı’nda kamuoyuna açıklanan belediye binası ve cem evinin yapılması hususundaki halktan bize gelen tepkilerle sivil toplum kuruluşlarının görüşü şöyledir:
1-Bakırköy Belediye binasının yapılacağı yerle alakalı gerek plan gerek altyapı gerekse yatırım bütçesi ve ödenek olup olmadığı hususunda kamuoyuna ve bizlere neden hiçbir açıklama gelmemiştir?
2-Bilindiği gibi ağır bir borç yükü içinde olan belediyemizin ancak çok acil ve Bakırköy’ün sorunlarına kesin çözüm getirebilecek ve belediyemize bir gelir sağlayacak yatırımların öncelik alması şarttır.
3-Oysaki yapılacak her iki işin de bize göre aciliyeti yoktur. 
4-Bakırköy’ün zaten şu anda işlerimizi gören bir belediye binası ve ek tesisleri vardır. Ayrıca da Bakırköy merkezdeki idari binaya da kısa bir süre önce yüklü bir harcamayla bir tadilat yapılmıştır. 
5-Bakırköy’ün Ali Talip Özdemir zamanında Basınköy’de yapılan villa şeklinde ve bahçe içinde çok şık bir cem evi vardır ve bu da acil ihtiyaçlarımız arasında değildir. Birçok vatandaşımız bu yatırımların öncelikli ihtiyaçlara olmadığını ve mezhepsel ayrışmayı tetikleyici bir yaklaşım olduğunu düşünmektedir. Bize göre bu tutum tarzı da çağdaş Bakırköy imajına oldukça kötü yönde etkilemektedir. Oy kaygısıyla yönlendirilen siyasi davranış tarzı Belediye hizmetlerine ve Belediyecilik anlayışına terstir. 
6-Bakırköylüler Bakırköy’ün acil sorunları olarak iflas halindeki bütçenin iyileştirilmesi ve Bakırköy’ün 10 kilometre açığındaki deprem faylarının hareketliliği düşünülerek kentsel dönüşüm çalışmasının ve planlarının acilen çıkarılmasını bilhassa Cevizlik Mahallesi, Zeytinlik mahallesi, Sakız Ağacı, Yenimahalle, Bakırköy merkez gibi yerlerde biran evvel kentsel dönüşümün uygulanması hayati önem taşımaktadır. Bu, tüm vatandaşların can ve mal güvenliklerini ilgilendirdiğinden bu konuda tüm partilerin ve tüm makamların iş ve güç birliği yapması şarttır. 3 yılımız partilerin birbirini suçlaması ve geniş halk kesimine çözüm getirmeyen, yerinde dönüşümün bir takım şaibe iddialarına bulaşılarak boşuna harcanmıştır. Oysaki sizlerin ve belediye Başkanının öncelikli görevi halkın can ve mal güvenliğini sağlayacak tedbir ve önlemlerin vaktinde alınmasıdır.
7-Aniden vuku bulacak bir depremde kaybedeceğimiz her canın bedel ve vebali sizlerin boynunda kalacağı gibi yasalar önünde de bu konuda ayrı ayrı sorumlu tutulacaksınız. Çünkü bu işi bir dönem önce bir parti adayının halka açık vaat ve taahhüdü Bakırköy’e iki ilave kat vermekti. Şimdiki belediye başkanının ve ekibinin de açık taahhüdü öncelikle merkezden başlamak kaydıyla vatandaştan hiç para almadan dairelerinin aynısını yapıp kendilerine teslim edileceği vaadi idi. Bunu Sayın Başkan defalarca binlerce Bakırköylünün önünde ve biz STK’ların toplantılarında söylemiş ve söz vermiştir.
8-Bunun dışındaki Bakırköy’ün en önemli sorunlarından birisi otopark sıkıntısıdır, özel otoparklarla halk fahiş fiyatlarla soyulmakta, araçları çekicilerle çekilmekte bir yandan parasal bedel öderken bir yandan da stres yaşanmaktadır. Oysaki Bakırköy’ün iki noktasına yapılacak büyük katlı otoparklar bu sorunu kökten çözecek ve belediyemize sıcak para akışını sağlayarak doğru ve gerçekçi yatırım yapılmış olacaktır.
9-1996 yılından beri Bakırköy ve bilhassa Ataköy halkına söz verilip ama yapılmayan Ataköy 7-8 kısım ile Ayamama deresi arasındaki 500 dönümlük araziyi geçmiş dönem belediyesi ve STK’lar ağaçlandırmış halk da bugüne kadar sahip çıkarak gerek külliye olayında gerekse Munzam Vakfı olayında yıllar süren çetin mücadeleler verilmiştir. Bu arazi her gün yapılaşma tehdidi ile karşı karşıya olduğundan, halkın gözü sürekli buradadır ve yapılan en ufak bir girişimde ağır endişe ve korku yaşanmaktadır. Bu durumda halkın bilhassa belediyeye sizlere, siyasi partilere ve devlete güveni had safhada sarsılmaktadır. Ataköy halkı 20 yıldır bu proje hususunda bilhassa CHP yönetimlerin kendilerini kandırdıkları ve kendilerine verdikleri sözlerin tutulmadığını değerlendirmektedir. 
10-Biz STK’ların girişimleri üzerine Büyükşehir Belediyesi alanın mülkiyet yetkisinin büyük bir kısmı Bakırköy Belediyesi’nde olduğundan üzerindeki işgalleri boşaltması halinde Büyükşehir Belediyesi’nin gerek projeyi gerekse plan ve finansal desteğin tümünü karşılayacağını ve iyi niyetli bir ortak protokolle bu işi birlikte yapabileceklerini bizlerin şahitliği önünde teklif etmişse de Bakırköy Belediye Başkanlığı bu teklifi reddetmiştir. Bu tutumu ve bu projeyi sizlerin gündemine getirilmemesini şiddetle KINIYORUZ. 
11-Yine bu alanda ve diğer parklarda halkın dinleneceği birçok park ve yeşil alan özellikle bir derneği paravan yaparak özel şahıslara kafe, lokanta vb. şekilde tahsis edilmekte, bu tahsislerle ilgili çok büyük yolsuzluk iddiaları ve şaibeler Bakırköy kamuoyunda yayılmaktadır. Bu durum kamu vicdanını oldukça rahatsız etmektedir.
12-Bu gibi daha yüzlerce konu, sorun, yolsuzluk iddiasıyla Bakırköy çalkalanırken vekil tayin ettiğimiz, siz meclis üyeleri rahat mısınız? Halk CHP meclis üyelerinin suskunluğunu ve sorunlarına sahip çıkmamasını başkan yardımcısı olma beklentisine yormakta, bu uygulamayı da protesto etmektedir. Başkan yardımcılığı kamu yönetimi ve belediyecilik hakkında bilgi, eğitim ve uzmanlığı olan kişilerce yapılmalıdır. Halkta bu ciddiyete yaraşır bir davranış tarzı beklemektedir. Belediye meclis üyelerinin görev yetki ve sorumlulukları belediye yasasında açıkça belirtilmiştir. Ayrıca bunun dışında köklü bir belediyecilik etiği vardır. Buna göre Belediye meclis üyeleri ve yakınları, belediye ve görevleri ile ilgili işlem, iş, proje takibi yapamazlar. Bakırköy sivil toplum kuruluşları geçtiğimiz 2,5 yılda Sayın Belediye Başkanı’na bilgi, proje, yön gösterme ve kamuoyu desteğini tam olarak vermişse de Sayın Başkan bu durumu yeterli ve gerekli şekilde değerlendirememiştir. Bu nedenlerle bu görüş ve önerilerimizi bir kez de sizlerle paylaşarak kamu vicdanı adına uyarı görevini yapmaktayız. Yapılacak her olumlu ve faydalı girişim, hizmet ve projeye desteğimiz sürmekle birlikte son açıklanan Belediye binası ve cem evi projelerinin yeniden gözden geçirilip gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz. 
Ülker DURUKAN                                                Abdullah TAN
Bakırköy STK Platformu Onursal Bşk.           Bakırköy STK Platformu Başkanı

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum